Το SIFF αναζητά πρακτικάριους και εθελοντές!


SYROS INTERNATIONAL FILM FESTIVAL
ΕΡΓΑΣΤΕΙΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Το "Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματoγράφου Σύρου 2016" θα πραγματοποιηθεί από 28 Ιουλίου μέχρι και 1 Αυγούστου 2016 στην Ερμούπολη και σε άλλες τοποθεσίες στο νησί της Σύρου. Στις 5 μέρες του φεστιβάλ θα γίνουν προβολές ταινιών, παραστάσεις και άλλα δρώμενα.

Με την υποστήριξη του βασικού χορηγού του, της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση, το φεστιβαλ προσφέρει θέσεις πρακτικής άσκησης, όπως και θέσεις εθελοντικής απασχόλησης. Τα έξοδα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων Αθήνας-Σύρου (μετ'επιστροφής) καλύπτονται και στις δύο περιπτώσεις, ενώ μόνο οι θέσεις πρακτικής άσκησης περιλαμβάνουν δωρεάν διαμονή και αμοιβή 300 ευρώ για το διάστημα από την 26η Ιουλίου μέχρι την 1η Αυγούστου.

Το τέταρτο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Σύρου θα δεχτεί αιτήσεις για τις θέσεις πρακτικής άσκησης από όλη την Ελλάδα. Οι υποψήφιοι/ες θα πρέπει να είναι κάτω των 25 ετών να έχουν Ελληνική υπηκοότητα ΚΑΙ/Η να έχουν μεγαλώσει στην Ελλάδα. Οι θέσεις πρακτικής άσκησης που προσφέρουμε φέτος είναι 5: (1 θέση) Συντονισμός Φεστιβάλ, (1 θέση) Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις, (3 θέσεις ) Παραγωγή - Οργάνωση.

Προσφέρονται επίσης (15) θέσεις εθελοντικής εργασίας για τις εξής κατηγορίες: Φιλοξενία/ Πληροφορίες / Εισιτήρια / Μεταφορές / Παραγωγή - Οργάνωση. Αιτήσεις μπορούν να στείλουν άτομα από οποιοδήποτε μέρος του κόσμου ανεξαρτήτως ηλικίας. Αν είστε ενθουσιώδεις και θέλετε να δουλέψετε με εμάς, περιμένουμε να επικοινωνήσετε μαζί μας!

Μπορείτε να δείτε τις περιγραφές της κάθε θέσης παρακάτω. ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ, εκτιμούμε ιδιαίτερα την ανεξάρτητη και δημιουργική σκέψη, τις επικοινωνιακές και διαπροσωπικές ικανότητες, τη διάθεση για εργασία, το πάθος για τον κινηματογράφο. Βασική προϋπόθεση αποτελεί η πλήρη διαθεσιμότητα για τις ημέρες του φεστιβάλ. Αναζητούμε άτομα με κίνητρο που μπορούν να δουλέψουν ομαδικά και σε γρήγορους ρυθμούς.

Επιπλέον, για τις θέσεις ΠΡΑΚΤΙΚΗΣ ΑΣΚΗΣΗΣ, οι υποψήφιοι/ες πρέπει να έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τον κινηματογράφο (σε οποιονδήποτε τομέα: σκηνοθεσία, παραγωγή, έρευνα, επιμέλεια κ.α). Πολύ καλή γνώση Αγγλικών ή/και άλλων γλωσσών (επίπεδο Proficiency), θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα.


Συντονισμός Φεστιβάλ


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
-Στενή συνεργασία με τον Διευθυντή Παραγωγής του Φεστιβάλ.
-Βοήθεια στη διαχείριση προγράμματος εθελοντών/ασκούμενων, στην πώληση εισιτηρίων, στην στελέχωση εκδηλώσεων.
-Συντονισμός μεταξύ εθελοντών και ασκούμενων στην οργάνωση και παραγωγή των διαφόρων events που θα πραγματοποιηθούν στα πλαίσια του φεστιβάλ. -Αναγνώριση και αντιμετώπιση διαφορετικών προκλήσεων που ενδέχεται να προκύψουν κατά τη διάρκεια του φεστιβάλ.
-Γενική υποστήριξη στον Διευθυντή Παραγωγής, εξασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των εκδηλώσεων του φεστιβάλ, δημιουργικές ιδέες και προτάσεις όταν είναι απαραίτητο.


ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ
- Καλές οργανωτικές δεξιότητες -Εξαιρετικές διαπροσωπικές ικανότητες
-Δυνατότητα εργασίας με ηρεμία υπό πιεστικές καταστάσεις -Πνεύμα ομαδικότητας και συνεργασίας -Ικανότητα καθορισμού προτεραιοτήτων
- Ικανότητα αποτελεσματικού multi-tasking


Επικοινωνία και Δημόσιες Σχέσεις ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ!

-Στενή συνεργασία με τον Συντονιστή Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων. -Διαχείριση των κοινωνικών δικτύων του φεστιβάλ (συμπεριλαμβανομένου του Facebook και του Instagram) σύμφωνα με τη ροή εργασιών που θα έχει οργανωθεί εκ των προτέρων σε συνεργασία με τον Συντονιστή Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων. Καθημερινή και λεπτομερή κάλυψη και προβολή των εκδηλώσεων του φεστιβάλ μέσω των κοινωνικών δικτύων.
-Καθημερινή συνεργασία και συντονισμό με τον φωτογράφο του φεστιβάλ για την συγκέντρωση και ανάρτηση φωτογραφιών και βίντεο.
-Συνεργασία με τον Συντονιστή Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων για συναντήσεις/ συνεντεύξεις με τους προσκεκλημένους του φεστιβάλ και τους δημοσιογράφους. -Βοήθεια στο στήσιμο εκδηλώσεων και συναντήσεων για τους προσκεκλημένους του φεστιβάλ.
-Συνεργασία με τον Διευθυντή Παραγωγής και το Συντονιστή Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων για την παροχή τακτικής ενημέρωσης στους προσκεκλημένους του φεστιβάλ (π.χ. ηλεκτρονική ή διαπροσωπική ενημέρωση για αλλαγές ή προσθήκες στις ώρες προβολών, ημερομηνίες, εκδηλώσεις κτλ.)


ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ
- Ευχέρεια διαχείρησης κοινωνικών δικτύων (social media platforms)
- Πολύ καλές δεξιότητες επεξεργασίας φωτογραφιών και βίντεο
- Πολύ καλές δεξιότητες γραπτού λόγου στα Ελληνικά και στα Αγγλικά


Οργάνωση και Παραγωγή Εκδηλώσεων


ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ
- Άμεση συνεργασία με τους Διευθυντές του φεστιβάλ για το στήσιμο και τη διαχείριση προβολών, εκδηλώσεων, ομιλιών και δραστηριοτήτων του φεστιβάλ.
-Οι ασκούμενοι που απασχολούνται στην παραγωγή εκδηλώσεων θα βοηθούν στην επίβλεψη των καθημερινών εκδηλώσεων του φεστιβάλ, από το στήσιμο (έναρξη) έως την πραγματοποίηση (λήξη). Αυτό περιλαμβάνει:
-Τεχνική εγκατάσταση: Συνεργασία με τους τεχνικούς προβολών και ήχου για το στήσιμο των προκαθορισμένων τεχνικών ρυθμίσεων των εκδηλώσεων.
-Στήσιμο του χώρου: τοποθέτηση καθισμάτων, πώληση εισιτηρίων και εμπορευμάτων επί τόπου, και καθοδήγηση εθελοντών στη διαχείριση των πωλήσεων.
-Πρόσβαση στους χώρους των εκδηλώσεων: δημιουργία σηματοδοτήσεων, φωτισμός, κατευθύνσεις. Καθοδήγηση των εθελοντών για να διευθετήσουν εύκολη και ασφαλή πρόσβαση του κοινού στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ.
-Ταξινόμηση: συντονισμός στη ταξινόμηση υλικού και στη τακτοποίηση του χώρου, και μεταφορά του εξοπλισμού για το κλείσιμο των χώρων προβολής.


ΠΡΟΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΑ
-Αυτονομία, ανάληψη πρωτοβουλίας και ηγετική ικανότητα. Αυτή η θέση περιλαμβάνει συντονισμό μεταξύ πολλών εργαζόμενων του φεστιβάλ, στο χώρο και εκτός του χώρου των εγκαταστάσεων, για τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των εκδηλώσεων του φεστιβάλ.
- Δημιουργικές ικανότητες επίλυσης προβλημάτων. Δουλεύοντας σε πολλούς ξεχωριστούς χώρους, θα έρχεστε καθημερινά αντιμέτωποι με ξεχωριστές προκλήσεις. Η δυνατότητα αξιολόγησης των προβλημάτων και επίλυσής τους με ανεξάρτητο, αποτελεσματικό και δημιουργικό τρόπο είναι κριτικής σημασίας για αυτή την θέση.
- Επαγγελματικές τεχνικές γνώσεις. Για τη συγκεκριμένη θέση η γνώση βασικών επαγγελματικών τεχνικών γνώσεων είναι απαραίτητη προκειμένου να υπάρχει συνεργασία και επικοινωνία με τους τεχνικούς προβολών και ήχου.

Για συμμετοχές συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία και αποστείλετε τα στην διεύθυνση angeliki@syrosfilmfestival.org έως τις 15 Απριλίου, 2016.

1. Όνομα και διεύθυνση
2. Προϋπηρεσία σε άλλα πολιτιστικά φεστιβάλ/ δρώμενα. Προϋπηρεσία στον τομέα του κινηματογράφου. (300 λέξεις το μέγιστο).
3. Ομιλούμενες γλώσσες. Δηλώστε το επίπεδο γνώσης. Παρακαλώ λάβετε υπόψη ότι για τις θέσεις πρακτικής άσκησης "Επικοινωνία" και "Οργάνωση-Παραγωγή" απαιτείται άριστη γνώση αγγλικών.
4. Δίπλωμα οδήγησης (αυτοκίνητο/μηχανάκι ή άλλο όχημα).
5. Για την θέση πρακτικής άσκησης, παρακαλώ εξηγείστε εν συντομία τους λόγους για τους οποίους η θέση αυτή σας ενδιαφέρει και γιατί πιστεύετε ότι πληρείτε τις προϋποθέσεις. [500 λέξεις το μέγιστο]

Αν η αίτησή σας αφορά την θέση πρακτικής άσκησης, παρακαλώ να μας αποστείλετε ένα βιογραφικό σημείωμα. (Δύο σελίδες το μέγιστο) Ανυπομονούμε να σας καλωσορίσουμε στην ομάδα μας !


Με την υποστήριξη του Ιδρύματος Ωνάσση

Περισσότερες πληροφορίες: http://syrosfilmfestival.org
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons