Η Σύρος θα εξαφανίσει τις πλαστικές σακούλες – LIFE DEBAGΜια πιλοτική δράση κατάργησης της πλαστικής σακούλας υλοποιείται στη Σύρο με άξονα το ευρωπαϊκό πρόγραμμα LIFE DEBAG (www.lifedebag.eu) από την 1η Σεπτεμβρίου 2015.

Με αφορμή την 5η Ιουνίου που έχει ανακηρυχθεί Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, η πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου θα αποκαλείται «Εβδομάδα χωρίς πλαστικές σακούλες» και θα αποτελέσει την κορωνίδα της εκστρατείας, με μία σειρά από δράσεις που θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης και θα περιλαμβάνουν:

  • συνέντευξη τύπου στα τοπικά ΜΜΕ με προβολή του τηλεοπτικού spot.
  • δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο σε περίπου 100 εκπαιδευτικούς και παροχή πάνινων τσαντών για τους μαθητές τους, με στόχο να γίνουν «πρεσβευτές» του Έργου στα σχολεία τους.
  • διαδραστικά, επιμορφωτικά παιχνίδια για παιδιά.
  • διάθεση πάνινων τσαντών και ενημερωτικού υλικού σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα λιανικής πώλησης.
  • εκδήλωση ανοιχτή προς το κοινό με στόχο την ενημέρωση για τις επιπτώσεις της πλαστικής σακούλας στο περιβάλλον και τη συμμετοχή πολιτών, καταστηματαρχών, εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κ.τ.λ.
  • συναντήσεις με καταστηματάρχες για τη διαμόρφωση εθελοντικού συμφώνου διαχείρισης της πλαστικής σακούλας.
  • καθαρισμούς και καταγραφές απορριμμάτων σε ακτές και βυθό.

Το Πανεπιστήμιο Πατρών, συντονιστής του LIFE DEBAG, με αφετηρία τον Νοέμβριο 2015, μελετά το θαλάσσιο περιβάλλον της Σύρου στοχεύοντας στην αποτύπωση και μελέτη του περιβαλλοντικού προβλήματος των θαλάσσιων απορριμμάτων.

Παράλληλα, το Δίκτυο Μεσόγειος SOS συντονίζει το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του LIFE DEBAG, το οποίο σχεδιάζεται αυτή την περίοδο.

Οι εκτίμηση του ρυπαντικού φορτίου των ακτών θα γίνει με μετρήσεις και καταγραφές απορριμμάτων σε τέσσερεις παραλίες: την Ακτή Λαδόπουλου στην Ερμούπολη, το αλιευτικό καταφύγιο στην Αζόλιμνο, τη θέση «Λαιμός» στον Φοίνικα καθώς και την παραλία «Λωτός» στο Κίνι.


Πηγή: www.econews.gr


Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons