ΒΙΒΛΙΟ: Στο πέτρινο σπίτι του λόφου | Βίβιαν Παπαϊωάννου - Ασπροπούλου

Εκδόσεις "Αρισταρέτη" παρουσιάζουν το βιβλίο «Στο πέτρινο σπίτι του λόφου» της Βίβιαν Παπαϊωάννου - Ασπροπούλου, στο "Διογένης Hotel" (πλατεία Παπάγου, Ερμούπολη) το Σάββατο 16 Απριλίου 2016 στις 20.00.


Ομιλητές:
  • Ευγενία Παπαϊωάννου: Καθηγήτρια ξένων γλωσσών 
  • Παναγιώτης Κουλουρής: Δημοσιογράφος 
  • Δημήτριος Σταυρακάκης: Εκδότης-Συγγραφέας 

Οργάνωση-Παρουσίαση: Αγγελική Ραυτοπούλου
Η σκηνοθεσία της ζωής, ηχεί μέσα από την φαντασία, η φαντασία αντλεί την ανάγκη της από την πραγματική φύση του ανθρώπου. Τα σενάρια που αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας κάθε νους και κάθε ψυχή, είναι που αποδεικνύουν την απλότητα και την πολυσύνθετη αλήθεια που κρύβει κάθε ιστορία. Ένα σπίτι, μια οικογένεια, πολλές στιγμές συγκινήσεως και ανθρώπινης επαφής, η οργή, το μίσος, η συγχώρεση, η αποκάλυψη, το φως.
Η μνήμη παρασύρεται και ανθεί, η ομιλία θαυμάζει τις ομορφιές της φύσης, η άνοιξη έχει καιρό να ανασάνει, έχει περιθώριο να μεγαλώσει. Στο πέτρινο σπίτι ανεβαίνουν οι ώρες μιά-μιά και στροβιλίζουν την φαντασία, ως να την κάνουν εορτή, στα μάτια των ηρώων.
Η σκηνοθεσία της ζωής, τραβά σε τούτον τον ανηφορικό δρόμο και ανασύρει από τα ερείπια της τραυματισμένης λογικής, τον λόγο τούτο τον αληθινό. 
Η Βίβιαν Παπαϊωάννου-Ασπροπούλου είναι η αρωγός πένα που βουτά μέσα στην ψυχή και αληθεύει την μνήμη.
- Σταυρακάκης Δημήτριος
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons