"Προσεγγίζοντας τον Άνθρωπο με Αναπηρία" | Διήμερο ενημερωτικών εκδηλώσεων

Το Σωματείο Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Νήσων Κυκλάδων σας προσκαλεί να παρακολουθήσετε το διήμερο (2 - 3 Απριλίου 2016) τις ενημερωτικές εκδηλώσεις με τίτλο "Προσεγγίζοντας τον Άνθρωπο με Αναπηρία", που θα πραγματοποιηθούν στην Ερμούπολη της Σύρου, υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου Ερμούπολης.

Συγκεκριμένα:
Σάββατο 2 Απριλίου στις 19:00 στην Αίθουσα Τέχνης Γιάννη & Ελένης Βάτη το Σωματείο μας θα υποδεχτεί τους προσκεκλημένους του, οι οποίοι θα παρουσιάσουν τις εισηγήσεις τους:
1. Αλεξανδράκης Τάκης, νομικός, δημοσιογράφος, πρόεδρος του Σωματείου Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες Ν. Λακωνίας και αντιπρόεδρος της περιφερειακής ομοσπονδίας ΑμεΑ Πελοποννήσου - σχεδίαση για όλους, προσβασιμότητα, τουρισμός για όλους με αναπτυξιακή προοπτική, τέχνη προσβάσιμη για όλους.
2. Αγγουράκης Χρήστος, παραολυμπιονίκης στις ρίψεις με αμαξίδιο- παραολυμπιακό ιδεώδες, οφέλη από την αθλητική ενασχόληση, κίνδυνοι από ατυχήματα για τη ζωή και την υγεία.
3. Λουφάκη Κέλλυ, πρωταθλήτρια Ελλάδας ξιφασκίας με αμαξίδιο, τραπεζικός υπάλληλος - παραολυμπιακό ιδεώδες, ο αθλητισμός αλλάζει τη ζωή, κίνδυνοι από τα τροχαία ατυχήματα.
4. Κυριακίδου Ελπίδα, εργοθεραπεύτρια - Διαμαντή Σόφη, αρχαιολόγος, ειδική παιδαγωγός, πρώτη προσέγγιση στον αυτισμό.
5. Συζήτηση και απαντήσεις στα ερωτήματα των παρευρισκομένων.

Κυριακή 3 Απριλίου στις 12:00 στην πλατεία Μιαούλη εμπρός από το Δημαρχείο θα πραγματοποιηθούν:
1. Βιωματικό εργαστήριο προσομοίωσης κινητικότητας τυφλών από το Σωματείο Ατόμων με Προβλήματα Όρασης Νήσων Κυκλάδων.
2. Βιωματικό εργαστήριο προσομοίωσης κινητικότητας παραπληγικών.
3. Παρουσίαση των αθλημάτων της ξιφασκίας και της τοξοβολίας με αμαξίδιο από την Κέλλυ Λουφάκη και τον Κωνσταντίνο Θεμελή αντίστοιχα.
4. Προσομοίωση αγώνα ξιφασκίας με αμαξίδιο για τους μικρούς μας φίλους.
5. Προσομοίωση αγώνα τοξοβολίας με τη συμμετοχή της ομάδας τοξοβολίας της σχολής μαχητικών τεχνών Tao Center.
6. Ενημέρωση για την προστασία της ζωής και της υγείας μας από τραυματισμούς ως συνέπεια παράτολμων ενεργειών όπως η κατάδυση σε σημεία με άγνωστη διαμόρφωση βυθού, τα τροχαία ατυχήματα, η μεταφορά τραυματία με εσφαλμένο τρόπο από μη ειδικούς κλπ.
7. Συζήτηση και απαντήσεις στα ερωτήματα των παρευρισκομένων.

Για όσους επιθυμούν θα εκδοθεί σχετική βεβαίωση παρακολούθησης των βιωματικών σεμιναρίων.

Tags:

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons