ΣΙΝΕΜΑ: Η Σελίν και η Ζιλί πάνε βαρκάδα | Βιβλιοθήκη Πανεπιστημίου Αιγαίου

Στις 29 Ιανουαρίου 2016 πέθανε ο Γάλλος σκηνοθέτης Jacques Rivette. Ο Jacques Rivette, παρόλο που θεωρείται ο σκηνοθέτης που άρχισε το Νέο Κύμα του γαλλικού κινηματογράφου δεν είναι τόσο γνωστός στο πλατύ κοινό όπως οι άλλοι εκπρόσωποί του: Ο Jean Luc Godard, o Francois Truffault, o Claude Chabrol ή ο Eric Rohmer.

Έχει χαρακτηριστεί ως ο διακριτικός σκηνοθέτης του σινεμά βραδείας καύσεως. Έχει ένα στυλ αρκετά αινιγματικό, επηρεασμένο από τον Louis Feuillade, που περιλαμβάνει αυτοσχεδιασμούς, ελλειπτικές εικόνες και αφηγηματικούς πειραματισμούς. Ο Rivette με το τελείως προσωπικό του στυλ δεν ανήκει ούτε στον εμπορικό ούτε στο άντεργκράουντ κινηματογράφο.

Την Τετάρτη θα προβάλλουμε την τρίωρη ταινία του "Η Σελίν και η Ζυλί πάνε βαρκάδα" του 1974 που θεωρείται η πιο διασκεδαστική και πολυιδωμένη ταινία του.

Λόγω μεγάλου μήκους της ταινίας η προβολή θα αρχίσει στις 19.00

Σας περιμένουμε!
Από τη Βιβλιοθήκη
Αλίκη Τσουκαλά

Παρακαλούμε να είστε στην ώρα σας για να μην ενοχλείται το υπόλοιπο κοινό και μην ξεχνάτε να αφήνετε τα αυτοκίνητά σας στο κοντινό χώρο στάθμευσης.
Οι προβολές της βιβλιοθήκης του Πανεπιστημίου Αιγαίου πραγματοποιούνται στο Κτίριο Κορνηλάκη (απέναντι από το Κλειστό Γυμναστήριο Ερμούπολης).
Tο προτελευταίο λεωφορειάκι φεύγει στις 21.20 και το τελευταίο στις 22.00


Η Σελίν και η Ζιλί πάνε βαρκάδα (Celine and Julie Go Boating) 1974 | 19.00 
Διάρκεια 3 ώρες και 5 λεπτά
Γαλλική ταινία
Σινεφίλ
Σκηνοθεσία Jacques Rivette
Παίζουν: Juliet Berto, Dominique Labourier, Bulle Ogier

Δύο νεαρές γυναίκες, που συνδέθηκαν με ένα μυστήριο τρόπο, βρίσκουν ότι η ζωή τους καταλαμβάνεται από ένα περίεργο μελόδραμα ψευδαισθήσεων που εξελίσσεται σε μια παράλληλη πραγματικότητα.


Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons