Παράσταση Artistic Residency: “Burn” Liquid Fusion (Γιοχάνεσμπουργκ)

Το Κέντρο Χορού σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας "Ακροποδητί" σας προσκαλεί το Σάββατο 26 Μαρτίου 2016 στις 21:00 στην Παράσταση Artistic Residency: “Burn” Liquid Fusion (Γιοχάνεσμπουργκ)

Σύλληψη και Ερμηνεία: Daniel Geddes και Mark Tatham
Διάρκεια: 40 λεπτά


Γενική είσοδος: 5 ευρώ

Το Burn είναι μια χοροθεατρική παράσταση που βασίζεται στην αλληλεπίδραση του ανθρώπου και της φύσης και τη δυσπιστία ανάμεσα τους. Η ιστορία ακολουθεί δύο σώματα και τη σχέση τους ως αντίθετες αξίες. Διερευνά τα στοιχεία της φωτιάς, του φωτός και τη γης κάτω από συνθήκες φυσικές αλλά και τεχνητές. Η Νότια Αφρική φημίζεται για τη φυσική ομορφιά και την πολιτιστική κληρονομιά της, τα οποία αγωνίζεται να διατηρήσει υπό το πρίσμα των κοινωνικών ανισοτήτων και των φιλοδοξιών του ανεπτυγμένου κόσμου. Μερικά από τα σημαντικότερα ζητήματα στη Νότια Αφρική είναι η λαθροθηρία ρινόκερων, η ρύπανση και άντληση των υδάτων από τη βιομηχανική εκμετάλλευση, η αποστράγγιση οξέων στα ορυχεία, η αστάθεια της γης ως συνέπεια της εκτεταμένης εξόρυξης, καθώς και η κατάχρηση της γης, μέσα από τις αγροτικές μεταρρυθμίσεις, τους νόμους και τη διαφθορά. Παρόλο που όλα αυτά αποτελούν αποκλειστικά προβλήματα της Νότιας Αφρικής, υποδεικνύουν ωστόσο μια ανησυχία παγκόσμιας κλίμακας: τη σύγκρουση μεταξύ του ανθρώπου και των περιβαλλοντικών συμφερόντων. Το παράδοξο μεταξύ της ανάγκης για επιβίωση στο παρόν και της ανάγκης για τη διατήρηση της ζωής για το μέλλον. Το αποτέλεσμα είναι αναπόφευκτο, αλλά ποτέ απόλυτο.

Η ομάδα Liquid Fusion αποτελείται από τους Daniel Geddes και Mark Tatham, που έχουν ως στόχο τους να δημιουργούν παραστάσεις με κυρίαρχο στοιχείο την πρόκληση αλλά και το παιχνίδι. Θέτουν σε αμφισβήτηση τα τρέχοντα ζητήματα στον χώρο της θεατρικής παραγωγής της Νότιας Αφρικής και υποστηρίζουν ιδέες καινοτόμες και ανατρεπτικές. Επιδιώκουν να ενώσουν τους ανθρώπους μέσα από παραστάσεις τολμηρές αλλά και διασκεδαστικές, που προσαρμόζονται κάθε φορά στο εκάστοτε κοινό, και να προωθήσουν το θέατρο σε μια κοινωνία όπου ο κινηματογράφος και η τηλεόραση κυριαρχούν στη βιομηχανία του θεάματος. 

Η ομάδα ασχολείται με τα βαθιά, προσωπικά και συναισθηματικά ζητήματα της κάθε ανθρώπινης αλληλεπίδρασης, μέσω μιας γλώσσας βασισμένης στην κίνηση και στον συνδυασμό της με τον προφορικό λόγο. Τα έργα τους συνδυάζουν το χοροθέατρο, το σωματικό θέατρο και την υποκριτική και περιλαμβάνουν θέματα όπως τον σωματικό κίνδυνο, την ευκινησία και το συναισθηματικό ταξίδι, μέσα από το σοβαρό αλλά συγχρόνως και το κωμικό στοιχείο. Στόχος τους είναι να μοιράζονται τις εξερευνήσεις και τις ανακαλύψεις τους σε ένα διεθνές επίπεδο, αναδεικνύοντας έτσι το αναδυόμενο Θέατρο της Νότιας Αφρικής.


-----------------
ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας "Ακροποδητί"
Δ/νση: Ηρώων Πολυτεχνείου 84, Ερμούπολη
Τηλέφωνα επικοινωνίαs: 22810–80690, 6944771449
www.akropoditi.gr
info@akropoditi.gr
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons