3ο Διεθνές Κυκλαδολογικό Συνέδριο
 στην Σύρο (25-29/5/2016)Η Εταιρεία Κυκλαδικών Μελετών ιδρύθηκε το 1958 και εκδίδει το επιστημονικό περιοδικό "Επετηρίς Κυκλαδικών Μελετών", με θέματα που αφορούν στα νησιά των Κυκλάδων. Μετά από την επιτυχή διοργάνωση δύο Διεθνών Κυκλαδολογικών Συνεδρίων, το 1991 στην Άνδρο και το 1995 στη Θήρα, που έχουν δημοσιευθεί σε τόμους της Επετηρίδας, αποφάσισε τη διοργάνωση του Γ’ Διεθνούς Κυκλαδολογικού Συνεδρίου στην Ερμούπολη της Σύρου, από 25 έως 29 Μαΐου 2016.
 Τίτλος του συνεδρίου «Οι Κυκλάδες στη διαχρονία: Χώρος - Άνθρωποι».

Οι προτεινόμενες Θεματικές Ενότητες του Συνεδρίου είναι:
  • Περιβάλλον, φυσικό και ανθρωπογενές (γεωλογία, γεωαρχαιολογία, χλωρίδα, πανίδα παλαιοβοτανολογία, φυσική ανθρωπολογία, διατροφή, υγεία κ.λπ.)
  • Αρχαιολογία: νέες έρευνες στις Κυκλάδες, ειδικές μελέτες για τη Σύρο.
  • Συντήρηση, αναστήλωση, διαχείριση αρχαιοτήτων, μνημείων και μουσείων.
  • Αρχιτεκτονική - Οικισμοί.
  • Ιστορία - Δημογραφία
.
  • Φιλοσοφία - Λογοτεχνία - Πνευματική Ζωή - Τέχνες
.
  • Οικονομία, Μεταφορές, Επικοινωνία, Πόροι και Εμπορικά δίκτυα.
  • Κοινωνική Ανθρωπολογία, Λαϊκός πολιτισμός, Κοινωνία, Δίκαιο: ατομικές και συλλογικές συμπεριφορές.

Επίσημες γλώσσες του συνεδρίου θα είναι τα ελληνικά και τα αγγλικά. Οι προφορικές ανακοινώσεις θα έχουν διάρκεια 20 λεπτών και είναι δυνατόν να συνοδεύονται με ηλεκτρονικές παρουσιάσεις (σε αρχεία .ppt). Επιτοίχιες αναρτημένες σύντομες ανακοινώσεις θα γίνουν δεκτές, πέραν των προφορικών ανακοινώσεων, με συγκεκριμένες προδιαγραφές που θα ανακοινωθούν σε επόμενη εγκύκλιο.

Έχουν δηλώσει ήδη συμμετοχή περίπου 140 σύνεδροι, από πολλούς διαφορετικούς επιστημονικούς τομείς συμπεριλαμβανομένων ακαδημαϊκών, καθηγητών πανεπιστημίου, διδακτόρων και υποψηφίων διδακτόρων από την Ελλάδα, την Μεγάλη Βρετανία, την Γαλλία, και άλλες ευρωπαϊκές χώρες, καθώς και από τις ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από archaiologia.gr
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons