Συριανό Καρναβάλι 2016 | Πρόγραμμα

Ο Δήμος Σύρου – Ερμούπολης σας προσκαλεί για μια ακόμη χρονιά να διασκεδάσουμε και να χορέψουμε στους ξέφρενους ρυθμούς του Συριανού Καρναβαλιού 2016. Παρέα με το Γεώργιο Σουρή και τα Ζεϊμπέκια  θα παντρέψουμε τη σάτιρα με την παράδοση και θα «σεργιανίσουμε» όλη τη Σύρο σκορπίζοντας κέφι και χαρά!

Το πρόγραμμα του Συριανού Καρναβαλιού 2016 ανοίγει την αυλαία του στις 26 Φεβρουαρίου 2016 και ολοκληρώνεται στις 19 Μαρτίου 2016, ενώ συμπεριλαμβάνει πολλές πρωτοτυπίες που στοχεύουν στη συμμετοχή όλου του κόσμου, Συριανών και επισκεπτών, στο αμείωτο κέφι και το ξεφάντωμα του Καρναβαλιού. 

Για πρώτη φορά φέτος θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση των στολών και μικρή παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων στο κέντρο της Ερμούπολης με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας. Οι εκδηλώσεις θα εξαπλωθούν και στα όμορφα χωριά μας, ώστε να παρασυρθεί όλο το νησί από τη ζωντάνια των καρναβαλιστών. 

Στο πλαίσιο του φετινού Συριανού Καρναβαλιού 2016, το Animasyros, το Διεθνές Φεστιβάλ και Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, επιστρέφει στη φυσική του έδρα, την Τετάρτη 9 και την Πέμπτη 10 Μαρτίου 2016 για ένα διήμερο προβολών βραβευμένων ταινιών animation για παιδιά και ενήλικες, καθώς και εφαρμοσμένων εργαστηρίων κινουμένων σχεδίων για παιδιά και Άτομα με Αναπηρία.

Αποκορύφωμα των εκδηλώσεων θα είναι οι δύο παρελάσεις των καρναβαλικών ομάδων: Το Σάββατο 12 Μαρτίου 2016 στην Άνω Σύρο με την αναβίωση του εθίμου των Ζεϊμπεκιών και την Κυριακή 13 Μαρτίου 2016 η μεγάλη παρέλαση των καρναβαλικών ομάδων με τα άρματα στην Ερμούπολη.

Με παρουσιαστές τον Γιώργο Ρούσσο, τη Μαριάννα Βακονδίου και με guest star την παρουσιάστρια Κατερίνα Ζαρίφη θα γίνει η βράβευση των νικητών και στη συνέχεια το πάρτι ξεκινά και το θερμόμετρο ανεβαίνει με το δυναμικό μουσικό συγκρότημα ONIRAMA, σε μια συναυλία γεμάτη ένταση και χρώματα!

Για να κατεβάσετε τον έντυπο οδηγό του «Συριανού Καρναβαλιού 2016» πατήστε εδώ http://goo.gl/Lbt33M26 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
Έναρξη 2ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού
Έπαυλη Τσιροπινά
Ώρα Έναρξης 20.00

3 ΜΑΡΤΙΟΥ
Τσικνοπέμπτη με Αποκριάτικους Παραδοσιακούς χορούς
από τους Συριανούς Συλλόγους Ηπειρωτών, Ποντίων και Βορειοελλαδιτών, Κρητών, Πελοποννησίων, Στερεοελλαδιτών, το Παραδοσιακό Εργαστήρι Αίαντα Σύρου Άρωμα
Παράδοσης, τα τμήματα ΚΑΠΗ Άνω Σύρου και Βάρης και το Χορευτικό Τμήμα Βάρης.
Πλατεία Μιαούλη
Ώρα Έναρξης 19.00

5 ΜΑΡΤΙΟΥ
Παρουσίαση στολών Καρναβαλικών Oμάδων
Παρουσίαση στολών από τις Καρναβαλικές Ομάδες και σεργιάνι στην Ερμούπολη συνοδεία των κρουστών με την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου.
Αίθριο Δημαρχιακού Μεγάρου
Ώρα Έναρξης 12.00

Το Καρναβάλι στην Αγορά
Επιχειρήσεις του νησιού μεταμφιέζονται σε καρναβαλικά μουσεία και εκθέτουν στις βιτρίνες τους κουστούμια των ομάδων που έχουν περάσει από το Συριανό Καρναβάλι!
Πεζόδρομος Πρωτοπαπαδάκη
Ώρα Έναρξης 11.00 - 14.00

6 ΜΑΡΤΙΟΥ
Καρναβαλίζοντας στα χωριά της Σύρου
Μικρή παρέλαση από τις Καρναβαλικές Ομάδες.
Ώρα Έναρξης 11.00

Λήξη 2ου Κυνηγιού Κρυμμένου Λουκουμιού
Αίθουσα Τέχνης Γ. & Ε. Βάτη
Ώρα Έναρξης 16.00

Κατασκευή Συριανού Στεφανωτού
Εργαστήρι κατασκευής παραδοσιακών στεφανωτών από το Άρωμα Παράδοσης & το ΚΑΠΗ Βάρης.
Παιδική Βιβλιοθήκη
Ώρα Έναρξης 17.30

7 ΜΑΡΤΙΟΥ
Αναβίωση Εθίμου Ξυλοπόδαρων
από το Παραδοσιακό Εργαστήρι Αίαντα Σύρου Άρωμα Παράδοσης.
Πλατεία Μιαούλη
Ώρα Έναρξης 17.30

9-10 ΜΑΡΤΙΟΥ
aniμasyros #tour15_16
Το Animasyros, Διεθνές Φεστιβάλ + Αγορά Κινουμένων Σχεδίων, θα πραγματοποιήσει παιδικά εργαστήρια με θέμα τα Κυκλαδικά Ειδώλια από ειδικούς εκπαιδευτές και προβολές ταινιών για παιδιά και ενήλικες. Για περισσότερες πληροφορίες απευθυνθείτε στο Θέατρο Απόλλων (2281085192) και στο www.animasyros.gr

11 ΜΑΡΤΙΟΥ
Παραδοσιακοί Χοροί στο Ιστορικό Κέντρο
Παραδοσιακοί χοροί και ακούσματα από τσαμπούνες από τον Επιμορφωτικό Φιλοτεχνικό Σύλλογο Φοίνικα.
Ώρα Έναρξης 19.00

Το καρναβάλι στο Θέατρο Απόλλων
Οι θεατρικοί όμιλοι Απόλλων, Σουρής, Γαλησσάς και Μπαστιάς, παρουσιάζουν μια σπονδυλωτή σατιρική παράσταση.
Παράλληλα θα γίνει και η βράβευση των νικητών του 2ου Κρυμμένου Λουκουμιού.
Ώρα Έναρξης 20.30

12 ΜΑΡΤΙΟΥ
Το Συριανό Καρναβάλι παρουσιάζει τα Ζεϊμπέκια
Παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων στην Άνω Σύρο & αναβίωση του εθίμου της Άνω Σύρου: Ζεϊμπέκια!
Ώρα Έναρξης 20.00

14 ΜΑΡΤΙΟΥ
Κούλουμα στις εξοχές της Σύρου
Από το πρωί της Καθαράς Δευτέρας σε Λαζαρέτα, Γαλησσά, Δανακό, Ποσειδωνία, Βάρη και Μάννα, μικροί και μεγάλοι θα πετάξουν χαρταετό και θα κεραστούν νηστήσιμα καλούδια από τις τοπικές κοινότητες.

15 ΜΑΡΤΙΟΥ
Το κάψιμο του Καρνάβαλου στην Άνω Σύρο
Αναβίωση εθίμου της τελευταίας Αποκριάς των Καθολικών στην Άνω Σύρο με Συριανούς αποκριάτικους χορούς και τραγούδια από τα τμήματα ΚΑΠΗ Άνω Σύρου και Βάρης, από το Άρωμα Παράδοσης και τον Σύλλογο Στερεοελλαδίτικων. Θα προσφερθεί φασολάδα και κρασί..
Πλατεία Μάρκου Βαμβακάρη
Ώρα Έναρξης 20.00

19 ΜΑΡΤΙΟΥ
Οι String Demons στο Θέατρο Απόλλων
Οι Δαίμονες Των Εγχόρδων, Κωνσταντίνος και Λυδία Μπουντούνη ξεχωρίζουν συνδυάζοντας τη heavy metal, την κλασική και την παραδοσιακή μουσική μαγεύοντας το κοινό.
Ώρα Έναρξης 21.00

Τελευταία Κυριακή της Αποκριάς!

13 ΜΑΡΤΙΟΥ
Παραδοσιακοί χοροί στο Θέατρο Απόλλων από τον Όμιλο της UNESCO
Συμμετέχουν: Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, Χορευτική ομάδα Δήμου Νίκαιας - Αγ. Ι. Ρέντη, Σύλλογος Ποντίων Αγ. Βαρβάρας Ο Φάρος, Πανελλήνιος Αθλητικός Σύλλογος Τα Περιστέρια, Εργατική Λέσχη Ν. Σμύρνης, Ελληνικός Σύλλογος Διάσωσης και Διάδοσης Πολιτιστικής Κληρονομιάς Ηγέχορος, Πολιτιστικός Σύλλογος Πετρούπολης Χοροέκφραση και Πολιτιστικός Σύλλογος Κερατσινίου Θυμαιτάδαι.
Ώρα Έναρξης 10.30

Παρέλαση και Τελετή λήξης Συριανού Καρναβαλιού
Παρέλαση των Καρναβαλικών Ομάδων στην Ερμούπολη & Τελετή Λήξης με τη βράβευση των νικητών στην Πλατεία Μιαούλη.
Παρουσιάζουν ο Γιώργος Ρούσσος και η Μαριάννα Βακονδίου.
Guest Star η Κατερίνα Ζαρίφη.
Ώρα Έναρξης 16:30

[ΑΝΑΒΟΛΗ]
Συναυλία με τους ONIRAMA στην Πλατεία Μιαούλη
Αμέσως μετά τη βράβευση των νικητών, οι ONIRAMA, το πιο δυναμικό συγκρότημα που τα τελευταία χρόνια έχει αγαπηθεί απ’ όλους και έχει ξεχωρίσει για την ενέργεια και το πάθος του, έρχεται για μια μοναδική συναυλία στη Σύρο.

Η συναυλία αναβάλλεται λόγω έκτακτων καιρικών συνθηκών και θα ανακοινωθεί νέα ημερομηνία διεξαγωγής της. Διαβάστε περισσότερα ΕΔΩ

Κυκλοφοριακές Ρυθμίσεις λόγω καρναβαλιού:

Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons