Σεμινάριο Ρυθμολογίας, Palmas και Χορού Φλαμένκο με τη Σοφία Κιορπέ

Το Κέντρο Χορού σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας "Ακροποδητί" σας προσκαλεί στις 20 και 21 Φεβρουαρίου 2016 στο Σεμινάριο Ρυθμολογίας, Palmas και Χορού Φλαμένκο με τη Σοφία Κιορπέ.


Διάρκεια: 4 ώρες
Σάββατο: 17:00 – 19:00
Κυριακή: 12:00 – 14:00
Κόστος: 30 ευρώΤο Σάββατο 20 Φεβρουαρίου στις 20:30 η Παράσταση Flamenco θα πραγματοποιηθεί στο Λαουτάρι
Τραγούδι: Δροσιά Χρυσή
Κιθάρα: Πάνος Καρτίμπελης
Χορός: Σοφία Κιορπέ


Το Φλαμένκο είναι ένα μουσικό ιδίωμα που αναπτύχθηκε τους τελευταίους αιώνες στην Ανδαλουσία της Ισπανίας, με πολυπολιτισμική προέλευση και με κύριους φορείς και δημιουργούς τους τσιγγάνους της Ανδαλουσίας. Είναι μια πολύ πλούσια μουσική παράδοση με ιδιαίτερη μουσική γλώσσα και ρυθμό, καθώς επίσης με ιδιαίτερες χορευτικές φόρμες. Στο σεμινάριο, επιδιώκεται να γίνει μια εισαγωγή στη ρυθμολογία και στη συνοδεία του χορού με palmas (παλαμάκια), καθώς και στην τεχνική του χορού (τεχνική ποδιών, στήσιμο και χέρια στο Φλαμένκο) με σκοπό μια πρώτη γνωριμία με αυτή τη μεσογειακή κουλτούρα του δρόμου.

Το μάθημα θα διαρκεί δύο ώρες κάθε μέρα. Την πρώτη ώρα θα ασχοληθούμε με τη ρυθμολογία και τη συνοδεία με palmas, επίσης θα γίνει μια συντομη ιστορική ανασκόπηση και προβολή βίντεο. H ώρα αυτή απευθύνεται στους χορευτές, αλλά και σε μουσικούς, και σε οποιονδήποτε θέλει να γνωρίσει το ρυθμό, τη συνοδεία με palmas και εν γένει τη μουσική γλώσσα του Φλαμένκο. Η δεύτερη ώρα επικεντρώνεται στο χορό και στην τεχνική του. Ειναι σκόπιμο οι χορευτές να συμμετέχουν και τις δύο ώρες ενώ δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής την πρώτη μόνο ώρα σε μουσικούς και σε όσους δεν θέλουν να ασχοληθούν με το καθαυτό χορευτικό κομμάτι.

Δεν χρειάζεται να υπάρχει προηγούμενη εμπειρία.
Για την τεχνική ποδιών θα χρειαστούν παπούτσια character η απλό τακούνι.

Η Σοφία Κιορπέ γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1975. Από 5ετών ξεκίνησε μουσικές σπουδές σε φλογέρα baroque. Αφού πήρε το πτυχίο της συνέχισε για 2 χρόνια τις σπουδές της στο Conservatoire Royal των Βρυξελλών. Είναι επίσης κάτοχος των πτυχίων αρμονίας και αντίστιξης (ανώτερα θεωρητικά).Τα τελευταία δέκα χρόνια ασχολείται με το χορό Φλαμένκο, ενώ τα τελευταία έξι χρόνια ζει κατά το ήμισυ στη Σεβίλλη οπού έχει σπουδάσει δίπλα σε κορυφαίους χορευτές και μουσικούς του είδους, της τάξης των: Torombo, Farruquito, Manuela Reyes, Manuela Rios, Carmen Ledesma, Ursulla Lopez, RosarioToledo μεταξύ πολλών άλλων. Από το 2013 ξεκίνησε να χορεύει επαγγελματικά. Λόγω της ιδιότητάς της ως μουσικού δείχνει ιδιαίτερο ενδιαφέρον στη μουσικολογική ανάλυση του Φλαμένκο και στην αναλογία του με την ελληνική παραδοσιακή μουσική.


Γραφιστικό Αφίσας: Lora Kurumlee


-----------------
ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας "Ακροποδητί"
Δ/νση: Ηρώων Πολυτεχνείου 84, Ερμούπολη
Τηλέφωνα επικοινωνίαs: 22810–80690, 6944771449
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons