Σεμινάριο Iyengar Υoga με τη Μαρία Χρυσοχεράκη

Το Κέντρο Χορού σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας "Ακροποδητί" σας προσκαλεί στις 27 και 28 Φεβρουαρίου 2016 στο Σεμινάριο Iyengar Υoga με τη Μαρία Χρυσοχεράκη.

27 και 28 Φεβρουαρίου 2016
Σάββατο 17:00-19:00
Κυριακή 12:00-14:00
Συνολική διάρκεια: 4 ώρες
Κόστος: 30 ευρώ (δηλώσεις μέχρι 21/02/2016)

Το σεμινάριο απευθύνεται σε όλους.Η Iyengar yoga αναπτύχθηκε μέσα από την πρωτοποριακή δουλειά του B.K.S. Iyengar, που απελευθέρωσε τις κλασικές άσανα (στάσεις) της γιόγκα από τον Ινδικό μυστικιστικό τους χαρακτήρα, και που με τη χρήση βοηθημάτων τις κατέστησε κατάλληλες για ανθρώπους από τη Δύση, που ζητούν να έχουν ξεκάθαρη κατανόηση του τι συμβαίνει κατά την πρακτική μιας άσανα. Ένα τυπικό μάθημα Iyengar yoga εστιάζει στην ακρίβεια και τη λεπτομέρεια των κινήσεων, στη σωστή ευθυγράμμιση των άσανα, και στη μελέτη των δραστηριοτήτων και της αντίστασης των μυών και του νου που χρειάζεται για να εισέλθει κανείς σε μια κατάσταση αυτοσυγκέντρωσης. Δίνεται έμφαση στην επίγνωση της αναπνοής σε κάθε άσανα, έτσι ώστε να εμβαθύνουμε στην εμπειρία. Μέσα από την τακτική πρακτική, ο μαθητής ξεπερνάει τα σωματικά και νοητικά/συναισθηματικά του όρια και αναπτύσσει βαθιά επίγνωση του σώματος, δύναμη, έλεγχο, υπομονή, καθώς και σωματική και νοητική αρμονία.

Η Μαρία Χρυσοχεράκη γεννήθηκε στο Darwin της Αυστραλίας. Έκανε τα πρώτα της βήματα στο μονοπάτι της γιόγκα το 1986. Όλα αυτά τα χρόνια αναζήτησε και εξερεύνησε μερικά από τα πιο γνωστά συστήματα στη γιόγκα – Sivananda, Satyananda, YogaWorks (συνδυασμός Iyengar με Ashtanga) και Iyengar γιόγκα. Ξεκίνησε τη διδασκαλία το 2005 σε γυμναστήρια και studios και το 2010 άνοιξε τη δική της σχολή. Είναι πιστοποιημένη δασκάλα Iyengar γιόγκα (IntroductoryLevel 2) και η ιδρύτρια του www.yogaonline.gr, του πρώτου διαδικτυακού περιοδικού γιόγκα στην Ελλάδα.


-----------------
ΚΕΝΤΡΟ ΧΟΡΟΥ σύγχρονης έκφρασης και δημιουργίας "Ακροποδητί"
Δ/νση: Ηρώων Πολυτεχνείου 84, Ερμούπολη
Τηλέφωνα επικοινωνίαs: 22810–80690, 6944771449
www.akropoditi.gr
info@akropoditi.gr
Tags:

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons