Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών στη Σύρο με Παροχή Διεθνούς Πιστοποίησης

O Διεθνείς Φορέας Rescue Training International διοργανώνει στις 2-3 Απριλίου 2016 και ώρες: 9:00-18:00 "Εκπαίδευση Πρώτων Βοηθειών" στην πόλη της Σύρου.

Θα χορηγηθεί διεθνώς αναγνωρισμένη πιστοποίηση (Certification) του οργανισμού Rescue Training International.

Το πρόγραμμα αφορά όλους χωρίς να τίθενται γνωστικές προϋποθέσεις συμμετοχής.


ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ:

ΒΑΣΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΖΩΗΣ ΕΝΗΛΙΚΟΥ
Αναγνώριση Επειγόντων Περιστατικών, Έμφραξη Αεροφόρου Οδού, Σοβαρή Αιμορραγία, Θέση Ανάνηψης, Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση

ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΡΑΥΜΑΤΙΣΜΩΝ & ΑΣΘΕΝΕΙΩΝ

Αναγνώριση – Εκτίμηση Τραυματισμών, Αναγνώριση – Εκτίμηση Ασθενειών, Επιδέσεις
Τοποθέτηση Νάρθηκα, Κουτί Πρώτων Βοηθειών

ΧΡΗΣΗ ΑΥΤΟΜΑΤΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ ΑΠΙΝΙΔΩΤΗ

Αιφνίδια Καρδιακή Ανακοπή, Χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με χρήση του Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή, Συντήρηση και Ασφάλεια του Α.Ε.Α.

ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΒΡΕΦΗ

Αναγνώριση Επειγόντων Περιστατικών, Βασική Υποστήριξη Ζωής Παιδιού & Βρέφους, Αυτόματος Εξωτερικός Απινιδωτής, Κοινοί Τραυματισμοί & Ασθένειες, Παθολογικές Ασθένειες, Περιστατικά Ιατρικής Αντιμετώπισης

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΟΜΕΝΩΝ:

Γραπτή πολλαπλής επιλογής, Πρακτική αξιολόγηση

ΤΙ ΘΑ ΛΑΒΩ

Παροχές του προγράμματος:
Εκπαιδευτικό κιτ, Εγχειρίδια πρώτων βοηθειών, Προστατευτικό Διάφραγμα Διασωστικών Αναπνοών, Μπρελόκ αναζωογόνησης, Στυλό, Μπλοκ σημειώσεων, Καρτέλα σύνοψης βασικών βημάτων πρώτων βοηθειών, Αυτοκόλλητο σήμα, Παράβολο πιστοποίησης, 
Πιστοποιητικό εκπαίδευσης

ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΔΙΕΞΑΓΩΓΗΣ

2 & 3 Απριλίου 2016
09:00 - 18:00
ΣΥΡΟΣ - Η τοποθεσία θα ανακοινωθεί σύντομα

ΤΙΜΕΣ & ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ONLINE 
στον Παρακάτω Σύνδεσμο:
Αιτήσεις συμμετοχής ONLINE

Δείτε επίσης:

Στη διάθεση σας για κάθε πρόσθετη διευκρίνηση
Με εκτίμηση
Training Division Rescue Training International
www.rescuetraining.gr
info@rescuetraining.gr
Τηλ.: 2310 824505

Λίγα λόγια!

Μαθαίνω Πρώτες Βοήθειες
Ατυχήματα η πρώτη αιτία θανάτων παιδιών
Όπως είναι είδη γνωστό τα ατυχήματα αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου και αναπηρίας παιδιών στη χώρα μας. Το δυσάρεστο αυτό γεγονός οφείλεται αφενός στην ροπή που έχουν τα παιδιά στα ατυχήματα, έχοντας φυσιολογικά ανεπτυγμένη την περιέργεια γιατί «μαθαίνουν» και αφετέρου γιατί έχουν περιορισμένη την αίσθηση του κινδύνου στον οποίο τελικά εκτίθενται.

Ποια ατυχήματα συμβαίνουν ποιο συχνά;
Τα ατυχήματα που συμβαίνουν συχνότερα στα παιδιά είναι ο πνιγμός, η πνιγμονή (έμφραξη με στερεό αντικείμενο), οι πτώσεις , τα εγκαύματα και οι δηλητηριάσεις αλλά και άλλες λιγότερο συχνές αιτίες που μπορούν ωστόσο και αυτές να επιφέρουν την καρδιοαναπνευστική παύση.

Πώς θα προστατευτεί το παιδί;
Μοναδική ασπίδα του παιδιού απέναντι στα ατυχήματα προτάσσεται ο προληπτικός περιορισμός των κινδύνων και η στενή εποπτεία του παιδιού χωρίς ωστόσο να υπάρχει η δυνατότητα ολοκληρωτικής εξάλειψης τους.
Οι γονείς αλλά και κάθε άνθρωπος που συναναστρέφεται το παιδί θα πρέπει να είναι σε θέση να ανταποκριθεί αποτελεσματικά όταν το ατύχημα συμβεί γιατί η επέμβαση τους θα κρίνει την έκβαση της κατάστασης και θα κάνει τη διαφορά ανάμεσα στην ανεπανόρθωτη βλάβη και τη διάσωση από το ατύχημα.

Οι γονείς δε μαθαίνουν πρώτες βοήθειες.
Παρόλο που τα προαναφερθέντα στοιχεία είναι γνωστά εδώ και πολλά χρόνια, ωστόσο 8 στους 10 γονείς δε γνωρίζουν τις βασικές τεχνικές πρώτων βοηθειών με τις οποίες θα σώσουν τη ζωή του παιδιού τους. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι το 70% των γονέων που είδαν οι ίδιοι το παιδί τους να μην μπορεί να αναπνεύσει εξαιτίας πνιγμονής (έμφραξη με στερεό αντικείμενο) δε γνώριζαν τι έπρεπε να κάνουν.

Εφικτή πλέον η εκπαίδευση πρώτων βοηθειών.
Η επιτακτική λύση στα παραπάνω θέματα περιγράφεται πλήρως από τη εκπαίδευση πρώτων βοηθειών και αφορά όλους ανεξαρτήτως γνώσεων και επαγγελματικής ιδιότητας. Όλοι μπορούν να συμμετάσχουν σε εκπαιδεύσεις που διεξάγονται στην περιοχή τους και να αποκτήσουν τις γνώσεις αλλά και τις νόμιμες διαπιστεύσεις για να μπορούν να παρέχουν πρώτες βοήθειες.

Επιλογή προγράμματος εκπαίδευσης πρώτων βοηθειών.
Κατά την εκπαίδευση πρώτων βοηθειών θα πρέπει να επιλέγονται πιστοποιημένα προγράμματα εκπαίδευσης στα οποία διδάσκονται τόσο η πρωτοβάθμια φροντίδα που αφορά την περίθαλψη περιστατικών που απειλούν τη ζωή όσο και η δευτεροβάθμια φροντίδα που αφορά την περίθαλψη περιστατικών που δεν απειλούν άμεσα τη ζωή.

Πόσος χρόνος χρειάζεται και πως θα εκπαιδευτώ;
Η εκπαίδευση πρώτων βοηθειών διαρκεί από 8-16 ώρες (2 ημέρες) γίνεται με τη χρήση οπτικοακουστικών μέσων και προπλασμάτων όπου γίνεται και η εξάσκηση σε απλές διασωστικές τεχνικές που θα σώσουν την ζωή των αγαπημένων μας.

Εσείς μπορείτε να κάνετε τη διαφορά ανάμεσα στη ζωή και στον θάνατο.
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons