[ΑΝΑΒΟΛΗ] No Bullying - Χορευτική παράσταση "Το σπίτι του χορού"

THE HOUSE OF e.t.a DANCE - Το σπίτι του χορού του τεχνών Αιγαίου θα παρουσιάσει την Κυριακή 31 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:30, στο Θέατρο Απόλλων, τη χορευτική παράσταση «No Bullying».

Λόγω της παράτασης των απεργιακών κινητοποιήσεων της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, η προγραμματισμένη χορευτική παράσταση «NO BULLYING», που θα πραγματοποιούνταν στο Θέατρο Απόλλων, την Κυριακή 31 Ιανουαρίου και ώρα 19:30, αναβάλλεται.

Οι νέες ημερομηνίες της παράστασης θα ανακοινωθούν το προσεχές διάστημα.


Γραφείο Τύπου Δήμου Σύρου - ΕρμούποληςΟ εκφοβισμός, σχολικός, κοινωνικός, επαγγελματικός, οικογενειακός, γίνεται δυστυχώς προνόμιο μιας εποχής, που βάλλεται σε όλα τα επίπεδα. Το φαινόμενο του bullying απλώνεται σαν ένας τεράστιος ιστός σε ολόκληρο το πλανήτη. Επιστήμονες, κυβερνητικές και μη οργανώσεις, τοπικές κοινωνίες, καλλιτέχνες, ο καθένας και όλοι μαζί ενώνονται σε μια τεράστια αλυσίδα, αντίστασης αλλά, κυρίως, ενημέρωσης.

Η ομάδα θέλει να μιλήσει με το Χορό της, να γίνει ένας κρίκος αυτής της αλυσίδας ενημέρωσης, να ορθώσει το ανάστημά της στο φόβο. Ο χορός είναι η πιο άμεση τέχνη από άνθρωπο σε άνθρωπο!

Θα ερμηνευτούν επί σκηνής τα εξής θέματα:
Ενδοσχολική Βία, Ενδοοικογενειακή Βία, Αυτοπεποίθηση, Κοινωνικός Ρατσισμός, Φτώχεια, Άτομα με αναπηρία, Νευρική Ανορεξία, Διαφορετικότητα.  

Τα σώματα των χορευτών καθαρά, όπως τα κυκλαδίτικα ειδώλια, λουσμένα με το απολλώνειο φως, μέσα από την ασχήμια της βίας, απ’ όπου κι αν προέρχεται, θέλουν να περάσουν ένα και μόνο μήνυμα:

«Είμαστε όλοι διαφορετικοί αλλά όλοι άνθρωποι!!!»

Είσοδος Ελεύθερη


Λίγα λόγια για την ομάδα

THE HOUSE OF e.t.a DANCE - Το σπίτι του χορού του εργαστηρίου τεχνών Αιγαίου γεννήθηκε στην Τήνο 10 χρόνια πριν από τη Γεωργία Ράπτη, Performing artist/ art director of the house of e.t.a dance /member of CID unesco.

Η δημιουργός του είχε και έχει βασικό άξονα την παιδαγωγική της, την αγάπη της για το χορό και τη συνεχόμενη σπουδή του και, αδιαμφισβήτητα, την αγάπη της για τα παιδιά, φτιάχνοντας ένα χώρο με όνειρο, μια καλλιτεχνική οικογένεια.

Το 2015 η κα Ράπτη βραβεύτηκε από CID unesco, το Διεθνές Συμβούλιο Χορού Πειραιά, για τις καινοτόμες  εργασίες της, την αγαστή συνεργασία της με το φορέα, καθώς και το έργο που έχει πραγματοποιήσει στην περιφέρεια με έδρα την Τήνο.


Γραφείο Τύπου Δήμου Σύρου - Ερμούπολης
Tags:

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons