ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ: Μπαμπάδες με ρούμι

Η επιτυχημένη κωμωδία "Μπαμπάδες με ρούμι" των Μ. Ρέππα και Θ. Παπαθανασίου, θα παρουσιαστεί από τον Θεατρικό Πολιτιστικό Όμιλο Σύρου «Απόλλων», από 23-25 Ιανουαρίου 2016 στις 20.00 στο θέατρο Απόλλων.

Τιμή εισιτηρίου: 5 ευρώ

Διανομή:
Ελένη Κωβαίου: Γειτόνισσα
Γιάννης Ξαγοράρης: Χρήστος Σιδηρόπουλος
Χριστίνα Παναγιωτοπούλου: Τζένη (γυναίκα του Χρήστου)
Βέτα Αποστολίδου: Βέσκα
Εύη Αριστείδου: Ρόη (γυναίκα του Παναγιώτη)
Μιχάλης Ζουλουφός: Παναγιώτης Σιδηρόπουλος
Σκηνοθεσία: Μιχάλης Ζουλουφός
Υποβολείο: Ζωή Γεωργίου
Φροντιστήριο: Ματίνα Ψάλτη
Φωτισμός: Γιώργος Πάχος
Σκηνογραφία: Δημήτρης Βαμβακούσης

Λίγα λόγια για το έργο:
Διαλέξαμε αυτό το κείμενο γιατί θελήσαμε να παρουσιάσουμε ένα έργο που καταπιάνεται με το σήμερα και που στοχεύει να καταδείξει τα έντονα προβλήματα της καθημερινότητας μας ενώ ταυτόχρονα υπονομεύει την ζοφερή πραγματικότητα με τρόπο που προκαλεί το γέλιο. 
Το έργο σχολιάζει τα κοινωνικά προβλήματα όπως έχουν μεταλλαχθεί και υφίστανται σήμερα. Εύκολο χρήμα, «αρπαχτές», και μετανάστες είναι οι βασικοί του άξονες. Σε δευτερεύοντες ρόλους έρχονται ο ρατσισμός, που δηλητηριάζει αργά, αλλά σταθερά τις αξίες μας, καθώς και τα μεταλλαγμένα όνειρα μια κοινωνίας που επικοινωνεί μέσω facebook και SMS. Διαθέτει ακόμα επώνυμα αυτοκίνητα και ακίνητα – άσχετα αν τα χρωστάει και δεν έχει τον επιούσιο – αγωνιά για τις επόμενες περικοπές μισθών και συντάξεων, προκειμένου να βρίσκεται στο Ευρωπαϊκό άρμα της ανάπτυξης, που έρχεται – αλίμονο – μόνο με την καταβολή δόσεων από τους δανειστές και νέα μέτρα. Πίσω από όλα αυτά βρίσκεται μια Ελλάδα καλά κρυμμένη που αγωνίζεται να σβήσει το τριτοκοσμικό της παρελθόν και να αποδείξει την ευρωπαϊκή της ταυτότητα, θυσιάζοντας όμως στοιχεία της πολιτισμικής της διαφορετικότητας, όπως την γλώσσα. 
Οι χαρακτήρες αυτού του έργου είναι μονάδες μιας κοινωνίας που έχει ήδη θέσει τις αξίες της σε έκπτωση και έχουν απωλέσει εδώ και καιρό την αθωότητα τους. Οι ανατρεπτικές καταστάσεις , γραμμένες για να προκαλέσουν γέλιο, παρωδούν αφάνταστα την σύγχρονη ζωή μας αγγίζοντας τα όρια του μπουρλέσκ. Πέρα όμως από τον προβληματισμό που θέλουμε να δημιουργήσουμε, βασικό μέλημά μας είναι να περάσετε καλά – όπως κι εμείς στις πρόβες και παραστάσεις αυτού του έργου που έχει γίνει πλέον δεύτερος εαυτός σε όλους τους συμμετέχοντες – και να γελάσετε με την καρδιά σας. Ελπίζουμε να τα καταφέρουμε!
Tags:

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons