Θεατρική παράσταση για τη Γενοκτονία από το Σύλλογο Ποντίων & Βορειοελλαδιτών Σύρου


1916-2016

Εκατό χρόνια συμπληρώνονται φέτος από τη Β΄ Φάση της Γενοκτονίας η οποία ολοκληρώθηκε το 1922 με την Καταστροφή της Μικράς Ασίας και την ανταλλαγή των πληθυσμών (1923-1924).


---------

Ο Σύλλογος Ποντίων και Βορειοελλαδιτών Σύρου πρόκειται να ανεβάσει μια θεατρική παράσταση το Μάιο, για να τιμήσει την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου.

Το θεατρικό έχει ως θέμα τη Γενοκτονία των Ελλήνων όχι μόνο του Πόντου αλλά και της Ιωνίας κ.λ.π. Μέσα από το λόγο και το τραγούδι οι πρωταγωνιστές θα ζωντανέψουν σκηνές από τη μαύρη σελίδα του ελληνισμού στην Ανατολία, τον ξεριζωμό και την προσφυγιά.

Για το σκοπό αυτό αναζητούμε μέλη μας ή φίλους του συλλόγου που θα ήθελαν να συμμετέχουν. Η πρώτη συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Ιανουαρίου και ώρα 18.30 στα γραφεία του συλλόγου μας, Φολεγάνδρου 3 στην Ερμούπολη.

Παρακαλούμε όσοι ενδιαφέρονται (άνδρες-γυναίκες) όπως επικοινωνήσουν με το σύλλογο στο fb www.facebook.com/SyllogosPontionKaiBoreioelladitonSyrou

ή στη σελίδα της προέδρου www.facebook.com/rania.pantazidou
Tags:

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons