5η Ιστορική Περιήγηση: περιοχή Πήδημα στο ΚίνιΟ Πολυχώρος Πολιτισμού & Δημιουργίας Σύρου, κλείνει τον πρώτο κύκλο των ιστορικών περιπάτων, τα Κυριακάτικα πρωινά σε διάφορα σημεία του νησιού.

Οι ιστορικές περιηγήσεις, ολοκληρώνονται με την πέμπτη μας επίσκεψη στο Κίνι, αυτή την Κυριακή 24 Ιανουαρίου, στην περιοχή Πήδημα. 

Μετά τις επισκέψεις μας στα διάφορα σημεία του νησιού όπου συμπερασματικά οι προϊστορικοί Συριανοί, γνώριζαν Αστρονομία, Γεωμετρία, Μαθηματικά, καταλήγουμε πως για να γνωρίζουν αυτά δεν θα μπορούσαν χωρίς τη Γραφή, για να κρατούν σημειώσεις. Γνώριζαν όμως όλοι οι κάτοικοι της Σύρου γραφή; Ή μόνο οι Βασιλιάδες; Στην τελευταία επίσκεψή μας στο Κίνι θα δούμε που έμενε ο Εύμαιος κατά την επιστροφή του από την Ιθάκη, που έκρυψε τα γραπτά του ( καθώς αυτός γνώριζε τη γραφή) και θα ακούσουμε τον μύθο που διατηρήθηκε έως σήμερα, που μιλάει για την επιστροφή του βασιλόπουλου που είχαν κλέψει οι πειρατές και ήταν όμηρος του Λαέρτη στην Ιθάκη. Θα συμπληρώσουμε το παζλ των ερωτημάτων για τα σπασμένα κυκλαδικά ειδώλια και θα ακούσουμε μία πρωτοφανή άποψη για τον τόπο γέννησης του Ομήρου και που ήταν κρυμμένα για πολλά χρόνια η Ιλιάδα και η Οδύσσεια.

Τόπος συνάντησης: Πολυχώρος – Τάλαντα, στις 10:30 π.μ.

Η Διαδρομή είναι πολύ μικρή, μικρά παιδιά μπορούν άνετα να συνοδεύσουν τους γονείς τους!

Η συμμετοχή για όλα τα μέλη μας, άνεργους και φοιτητές, είναι δωρεάν.

(Προαιρετική δωρεά ή ευπρόσδεκτη οποιαδήποτε συνεισφορά από τα Μη Μέλη)
Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6973842046
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons