''Είμαι και έχω" (Etre et Avoir) | Βαρδάκειος Σχολή Ερμούπολης

Η Βαρδάκειος Σχολή Ερμούπολης σας προσκαλεί στην προβολή του γαλλικού ντοκιμαντέρ ''Είμαι και έχω" (Etre et Avoir) την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2015 στις 20.00.


ΥΠΟΘΕΣΗ: Η καθημερινή ζωή και διδασκαλία σ' ένα μονοθέσιο σχολείο της επαρχιακής Γαλλίας κατά τη διάρκεια ενός σχολικού έτους. Οι σχέσεις των μικρών μαθητών με το μοναδικό δάσκαλό τους, η περιπέτεια της μάθησης, η ζωή στο σπίτι, ο συγκινητικός αποχαιρετισμός στο τέλος της χρονιάς. Πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ, που συγκινεί με το θέμα του και το αυθόρμητο παίξιμο των μικρών μαθητών.


To είμαι και το έχω είναι τα δύο βασικά ρήματα της Γαλλικής γλώσσας. Είναι από τα πρώτα πράγματα που μαθαίνει ένας μαθητής Γαλλικών σε οποιαδήποτε χώρα και αν βρίσκεται. Όπως είναι φυσικό αυτά είναι και τα πρώτα πράγματα που μαθαίνουν οι μικροί μαθητές στα Γαλλικά σχολεία. Δεν είναι όλα τα σχολεία ίδια όμως. Υπάρχουν ακόμη σε απομακρυσμένες περιοχές της Γαλλίας μονοθέσια σχολεία, όπου όλοι οι μαθητές από 3 έως 12 ετών βρίσκονται στην ίδια αίθουσα. Ο σκηνοθέτης Nicolas Philibert βρέθηκε σε μια τέτοια τάξη στην Auvergne, μια επαρχία μακριά από το γνωστό πρότυπο τις "κοσμοπολίτικης" Γαλλίας. Εκεί παρακολούθησε το μάθημα που γίνεται για έναν ολόκληρο χρόνο προσπαθώντας να αποδώσει τα πρώτα βήματα της μάθησης, τη ζωή στο σπίτι καταλήγοντας στο συγκινητικό αποχαιρετισμό στο τέλος του σχολικού έτους.
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ:
ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Georges Lopez, Johann Julien, Laura Letitia
ΣΚΗΝΟΘΕΤΗΣ: Nicolas Philibert
ΔΙΑΡΚΕΙΑ: 104 λεπτά
ΠΡΕΜΙΕΡΑ:27-04-03Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons