«Ο Καραγκιόζης και τα καλικαντζαράκια» από τον Θίασο Αθανασίου

Το Θέατρο Σκιών Αθανασίου παρουσιάζει την παράσταση "Ο Καραγκιόζης και τα καλικαντζαράκια" την Κυριακή 20 Δεκεμβρίυο 2015 στις 11.30 π.μ. και στις 5.00 μ.μ. στο Κινηματοθέατρο Παλλάς (Καραολή και Δημητρίου 1, Ερμούπολη).


Λίγα λόγια για την παράσταση:
Παλαιά παραδοσιακή παράσταση, με βαθιές ρίζες μέσα στο χρόνο. 

«Ακουυυυυυσατε! Ακούσατε!» Απαγορεύεται σε κάθε πολίτη, μετά τις 12 η ώρα το βράδυ να περάσει κάτω απ’ το δεντρί του σεραγίου! Αν περάσει ένας, μεταμορφώνεται, αν περάσουν δύο, ο ένας χάνεται.....!» 

Η παράδοση του τόπου θέλει τις μέρες των Χριστουγέννων, οι καλικάντζαροι να κάνουν διάφορες ζαβολιές και να μένουν στο δεντρί του σεραγίου. Ο Χατζηαβάτης τελαλεί για να ειδοποιήσει τους κατοίκους της περιοχής. Πολλοί όμως θα ξεχαστούν και θα περάσουν κάτω από το δεντρί... Ο Καραγκιόζης θα μεταμορφωθεί μαζί με τον Χατζηαβάτη και την παρέα του. Η λύτρωση θα έρθει με την θύμηση και την επανάληψη κάποιων περίεργων λέξεων, που αποτελούν το ξόρκι για να διώξουν τον καλικάντζαρο. Μια ξεκαρδιστική παράσταση, με την άμεση συμμετοχή των παιδιών στα δρώμενα.

Ο Άη Βασίλης θα μοιράσει δώρα σε όλα τα παιδιά!

Τιμή Εισόδου: 5€.
Tags: , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons