Δήλωση Συμμετοχής στα Εκπαιδευτικά Προγράμματα για παιδιά από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών

Η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών εδώ και αρκετά χρόνια έχει θέσει ως βασική της προτεραιότητα την ενίσχυση του κοινωνικού και εκπαιδευτικού της έργου.

Έτσι, από το 2013, υλοποιεί ένα ευρύτατο πρόγραμμα κοινωνικής και εκπαιδευτικής στόχευσης, το οποίο φιλοδοξεί να μεταδώσει το μήνυμα ότι η μουσική δεν είναι μία πολυτέλεια προορισμένη μόνον για μυημένους αλλά ένα αγαθό στο οποίο μπορούν και πρέπει να έχουν πρόσβαση όλοι.

Το πρόγραμμα αναπτύσσεται μέσω της πραγματοποίησης εκπαιδευτικών προγραμμάτων από τα οκτώ διαφορετικά μουσικά σύνολα της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών (που αριθμούν από 3 έως 17 μουσικούς) σε σχολεία και ιδρύματα σ’ όλη την Ελλάδα.

Πρωταρχικός στόχος του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι να προσφέρει χαρά και ουσιαστική ψυχαγωγία, μέσω της μύησης των μαθητών στη μαγεία της μουσικής. Παράλληλα, παρέχεται η δυνατότητα γνωριμίας με τα μουσικά όργανα, την ιστορία τους και τον τρόπο παραγωγής του ήχου. Ταυτόχρονα, παρατηρώντας οι μαθητές τα μουσικά σύνολα, κατανοούν έμπρακτα τη σημασία της συνεργασίας και της συλλογικότητας, ενώ, τέλος, επιδιώκεται η απομυθοποίηση της κλασικής μουσικής που αντιμετωπίζεται συχνά με καχυποψία, ως ένα δήθεν ελιτίστικο είδος.

Οι εκπαιδευτικές δράσεις στη Σύρο στις 5 και 6 Δεκεμβρίου 2015, στο θέατρο Απόλλων, θα υλοποιηθούν από το μεγαλύτερο μουσικό σύνολο της Ορχήστρας, την Μικρή Ορχήστρα, η οποία αριθμεί 17 μουσικούς από όλες τις ομάδες οργάνων που απαρτίζουν μια συμφωνική ορχήστρα (έγχορδα, πνευστά και κρουστά).

Δηλώσεις συμμετοχής στην ηλεκτρονική φόρμα https://goo.gl/Sj3RQ8 ή στο τηλ. του θεάτρου Απόλλων 2281085192.

Είσοδος Ελεύθερη σε όλες τις δράσεις
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons