Προφυλάξεις για τα έντονα καιρικά φαινόμενα

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΤΕ ΠΡΙΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΧΙΟΝΟΠΤΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΑΓΕΤΟΥ

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού με ισχύ από σήμερα 31/12 έως και την Παρασκευή 1/1/2016, στην επικράτεια του νησιού μας υπάρχει περίπτωση ασθενής χιονόπτωσης.

Όλοι και όλες μας θα πρέπει να προετοιμαστούμε κατάλληλα για να αντιμετωπίσουμε τα ακραία αυτά καιρικά φαινόμενα έχοντας τις ελάχιστες δυνατές ζημίες. Συγκεκριμένα, θα πρέπει:

Αν πρόκειται να μετακινηθούμε με το αυτοκίνητο:
  • Να ενημερωνόμαστε για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού 
  • Να έχουμε στο όχημά μας αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ 
  • Να μετακινούμαστε, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους
  • Να ενημερώνουμε τους οικείους μας για τη διαδρομή που πρόκειται να 
  • Να μεταβάλλουμε το πρόγραμμα των μετακινήσεών μας ώστε να αποφεύγουμε την αιχμή των καιρικών φαινομένων
  • Να ακολουθούμε πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούμαστε πεζοί :
  • Να ντυνόμαστε με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φοράμε κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουμε τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας
  • Να αποφεύγουμε τη διέλευση κάτω από μεγάλα δένδρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες, ή κοντά από ελαφρά αντικείμενα που αν παρασυρθούν ή αποκολληθούν μπορούν να προκαλέσουν τραυματισμούς (π.χ. γλάστρες σε μπαλκόνια, σπασμένα τζάμια κλπ)
  • Να αποφεύγουμε τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)

Σε περίπτωση έντονης χιονόπτωσης θα επιτρέπεται η διέλευση των οχημάτων μόνο με αντιολισθητικές αλυσίδες ή με νέα ανακοίνωση πιθανώς να απαγορευτεί ακόμα και η κυκλοφορία αυτών σε περιοχές που τα φαινόμενα θα είναι έντονα.

Ο Επιβατικός Σταθμός Λιμένα Ερμούπολης, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Σύρου, θα παραμείνει ανοιχτός, λόγω των επικείμενων κακών καιρικών συνθηκών, όλο το εικοσιτετράωρο από τις 31/12/2015 έως και 02/01/2016, ως προσωρινό κατάλυμα λόγω ψύχους για συνανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τα έντονα καιρικά φαινόμενα, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr


Γραφείο Τύπου Δήμου Σύρου - Ερμούπολης
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons