ΘΡΗΣΚΕΙΑ: Εορτασμός Αγίων Θεοφανείων στην Ερμούπολη

Την Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2016, εορτή των Αγίων Θεοφανείων, θα τελεσθεί με την προσήκουσα λαμπρότητα η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Μέγας Αγιασμός στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Ερμούπολη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου Β΄.

Μετά το τέλος της Θ. Λειτουργίας και του Αγιασμού στο Ναό, θα επακολουθήσει ο Αγιασμός των υδάτων, με την κατάδυση του Τιμίου Σταυρού, στην αποβάθρα του λιμανιού, στην πλατεία Κανάρη.


ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΝΤΑΙ

Οι Αρχές και ο Λαός της πόλης να παρακολουθήσουν την παραδοσιακή αυτή Ιερή Τελετή, σε ανάμνηση της εν Ιορδάνη Βαπτίσεως του Ιησού Χριστού και της Επιφανείας της Αγίας Τριάδος. Το μήνυμα των Θεοφανειων είναι πάντα σύγχρονο και επίκαιρο, απελευθερωτικό και σωστικό. Μας καλεί να ζήσουμε με αγάπη, πίστη, ταπείνωση και υπέρβαση του «εγώ» μας, καθώς αυτή είναι η μόνη διέξοδος από τα σημερινά πολλαπλά αδιέξοδά μας.

Ο Δήμαρχος Σύρου - Ερμούπολης
Γεώργιος Μαραγκός

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

07:30 π.μ.: Όρθρος

08:45 π.μ.: Αρχιερατική Θείο Λειτουργία στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στην Ερμούπολη, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου κ. Δωρόθεου Β'

10:30 π.μ.: Μέγας Αγιασμός

11:15 π.μ.: Λιτανευτική πομπή με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Δωρόθεο Β', τον Ιερό Κλήρο, τις Αρχές, τους Εκπροσώπους Φορέων, Οργανισμών, Οργανώσεων, Σωματείων κλπ. και τον λαό. Την πομπή θα πλαισιώσουν η Δημοτική Μουσική Σύρου - Ερμούπολης, το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου, το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων και Άγημα από τη Ναυτική Βάση Σύρου. Η λιτανεία θα διέλθει δια των οδών Καραολή και Δημητρίου, Πλατείας Θεάτρου, έμπροσθεν ΟΤΕ, Ελευθ. Βενιζέλου (πρ. Ερμού), και παραλιακής (Πέτρου Ράλλη), με κατάληξη την αποβάθρα του λιμανιού της πλατείας Κανάρη.

12:00 μ.μ.: Κατάδυση Τιμίου Σταυρού και Αγιασμός Υδάτων. Μετά την κατάδυση, ο Τίμιος Σταυρός θα καταλήξει λιτανευτικά στην Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού.


Παρακαλούνται η Ιερά Μητρόπολη για την ρύθμιση της τελετής και το Αστυνομικό Τμήμα για την ρύθμιση της τάξεως.

Τελετάρχης ορίζεται ο υπάλληλος του Δήμου κ. Δημήτριος Στέλλας.
Tags:

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons