Φωτο-εξερεύνηση και συνεντεύξεις στην Σύρο από το 3° Γυμνάσιο Βύρωνα

στην πλατεία Μιαούλη, μπροστά από το Δημαρχείο
Φωτο: 3° Γυμνάσιο Βύρωνα 

Ύστερα από µια σχολική εκδροµή οι εικόνες είναι ιδιαίτερα έντονες. Ενεργοποιούνται πηγές έµπνευσης και σχεδιασµού µε βάση αυτές. Ο φωτογραφικός φακός των µαθητών της Γ’ Γυµνασίου του 3ου Γυµνασίου Βύρωνα (2014-2015) αλλά και των καθηγητών τους Αικατερίνης Λουλάκη, Πάνου Κοσµόπουλου, Μαρίας Λαϊνά και Γιώτας Σπύρου πήρε φωτιά.

Ό,τι θέλεις να κρατήσεις στη µνήµη µαζί µε συναισθήµατα και πολλές µουσικές στα σοκάκια, που περπάτησε ο Μάρκος Βαµβακάρης. Η Μ. Λαϊνά σε συνεργασία µε τους µαθητές, το υλικό τους και παρέα µε τους συναδέλφους της, ετοίµασε µια διαφορετική µατιά της εκδροµής αυτής: φωτο-εξερεύνηση της Σύρου, µια συνέντευξη του συριανού κοµίστα tasmar (Τάσο Μαραγκό), µια συζήτηση µε το µουσικό Μάρκο Κούµαρη (Locomondo) για τη σχέση ρεµπέτικου και reggae, αλλά και τον Μάρκο Βαµβακάρη και τη reggae-Φραγκοσυριανή, και µια ιστορική πινελιά της Φραγκοσυριανής µε την ηθοποιό Κίττυ Παϊταζόγλου.

Οι μαθητές όπως αναφέρουν στην εισαγωγή του "Αποφασίσαμε να πάμε, να διασκεδάσουμε και να γνωρίσουμε τον τόπο, τους ανθρώπους και την ιστορία τους"

Το ιστορικό της διαμονής τους στο νησί βρίσκεται στη σελίδα τους ΕΔΩ. Πλούσιο υλικό της παραμονής τους στο νησί και πλήρης  ανταπόκριση! ;-)


Με χαρά δημοσιεύουμε το κείμενο και το βίντεο που μας έστειλαν!
Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για τα καλά τους λόγια για τη Σύρο!

στον Ι.Ν. της Κοιμήσεως της Θεοτόκου
Φωτο: 3° Γυμνάσιο Βύρωνα
Tags:

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons