"EUROPASS" και Eye's Walk Digital Festival 2016"EUROPASS" είναι το θέμα του φετινού Eye's Walk digital festival 2016!

Μια εξερεύνηση της ταυτότητας, του Άλλου, των συνόρων, του πολιτισμού, της ελευθερίας.

“EUROPASS”

Μια συνομιλία μεταξύ καλλιτεχνών performing & video installation art στην Ερμούπολη, για το ΠΑΡΟΝ της Ευρώπης καθώς " ρωτάμε τους εαυτούς μας με ελπίδα, με φόβο και τρέμοντας, με τι θα μοιάζει το πρόσωπο της Ευρώπης σήμερα;" (Derrida)
Μια εξερεύνηση της ταυτότητας, του Άλλου, των συνόρων, του πολιτισμού, της ελευθερίας.
Μέσω του “Europass” αναλαμβάνουμε την ευθύνη και ανοίγουμε ένα διάλογο ανάμεσα στον εαυτό μας και την Ευρώπη. Επικεντρωνόμαστε στο «Τώρα» και μας ενδιαφέρουν έργα που θα παρουσιάζουν τις αντιλήψεις, τα φαντάσματα, τους συνειρμούς, τα συναισθήματα και τα ερωτηματικά που το “Europass” δημιουργεί σε εσάς.

Είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι η Ερμούπολη, όπου το επόμενο Eye’s Walk Digita; festival θα διεξαχθεί είναι πόλη που δημιουργήθηκε από πρόσφυγες τον 19ο αιώνα. Καράβια έφτασαν με ασφάλεια γεμάτα κόσμο, ενώ άλλα βυθίστηκαν στα νερά του Αιγαίου. Όμως από τότε μέχρι και σήμερα η θάλασσα και ακόμα περισσότερο « η Μεσόγειος σημαίνει ναυσιπλοΐα, ανταλλαγές, είναι αυτό το μέσο που μεταφέρει εμπορεύματα και θεούς….ιδέες και τέχνες» [Derrida].

Στο κοντινό μέλλον, μέσα στις πολυποίκιλες Ευρωπαϊκές κοινωνίες, θα ζουν άραγε ακόμα μαζί οι διαφορετικές γενιές, οι διαφορετικές ηλικίες, οι κοινότητες και οι λαοί με διαφορετικές συνήθειες, θρησκείες και γλώσσες;

Ελπίζουμε ότι θα ακολουθήσετε το “Europass” project σε αυτό το ταξίδι μέσα από το χρόνο και δια μέσου των συνόρων.


Επιμελητικές Κατευθύνσεις:


Οι καλλιτέχνες που θα συμμετέχουν ενθαρρύνονται να υποβάλουν προτάσεις με έμπνευση από τις δυνατότητες και τα κτήρια της πόλης της Ερμούπολης:
  • Video-Art Installations τα οποία θα προσαρμοστούν σε σημεία –κλειδιά που κατά παράδοση ορίζουν μ ια οργανωμένη κοινωνία ( δημοτικά ρολόγια, σχολεία, εκκλησίες, δημόσια κτήρια)
  • Site-specific installations σε σημεία –εξόδους της πόλης προς τη θάλασσα. Από τη θάλασσα έρχονται και φεύγουν άνθρωποι και αγαθά.
  • Video-Art installations πάνω στα κελύφη/ εξωτερικά τοιχώματα πλοίων
  • Augmented reality projects μέσω της χρήσης έξυπνων κινητών., αλληλεπίδραση εικόνα ςκαι ήχου, interactive (motion detection) animation
  • Performing art και χορός στο δημόσιο χώρο.
  • Προτάσεις που θα ενισχύουν τη συμμετοχή του κοινού και της κοινότητας
  • Οι καλλιτέχνες μπορούν επίσης να χρησιμοποιήσουν για τα έργα τους τα ιδιαίτερα αρχιτεκτονικά στοιχεία της Ερμούπολης όπως πλατείες, σκαλιά, ερείπια, κήποι.

Συμμετοχές:
Το Eye’s Walk digital festival δέχεται συμμετοχές για video installation και performing art από καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο..
Εμπνευστείτε από το “Europass”, ζωντανέψτε ένα νεοκλασικό κτήριο του 19 ου αι. και αφηγηθείτε τη δική σας ιστορία!

Χρονοδιαγράμματα:

Υποβολή έργων/ προτάσεων: 29 Φεβρουαρίου 2016.
Τελική ημερομηνία προσαρμογής και ελέγχου των έργων πάνω στα επιλεγμένα κτήρια της Ερμούπολης: 31 Μαρτίου 2016

Παρακάτω δείτε το πλήρες κείμενο του Derrida στα αγγλικά:
"We ask ourselves in hope, in fear and trembling, what this face is going to resemble. Will it still resembles? Will it resemble the face of some persona whom we believe we know: Europe? And if its non-resemblance bears the traits of the future, will it escape monstrosity?"


Διαβάστε το Ανοιχτό Κάλεσμα σε καλλιτέχνες:

και υποβάλλετε τη δουλειά ή την πρόταση σας στο cinesthesiaermoupoli@gmail.comTags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, διαδώστε το. Ευχαριστούμε! Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons

Σχετικά με τα σχόλια

Το syrosagenda.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.