Μουσικοχορευτική παράσταση από το Λύκειο των Ελληνίδων Σύρου στο θέατρο ΑπόλλωνΤην Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, στις 19:00, στο Θέατρο Απόλλων, υπό την αιγίδα του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, το Λύκειο Ελληνίδων Σύρου θα παρουσιάσει μουσικοχορευτική παράσταση με τίτλο "Για την καινούργια τη χρονιά, που μόλις ανατέλλει, οι μέρες να΄ναι ζάχαρη κι οι μήνες της στο μέλι".

Πρόκειται για μια παράσταση με κάλαντα, τραγούδια και χορούς από όλη την Ελλάδα. Στο εορταστικό αυτό δρώμενο συμμετέχουν τα χορευτικά τμήματα του Λυκείου Ελληνίδων, η παραδοσιακή ορχήστρα και χορωδία του Λυκείου, τα μαθητικά τμήματα των παραδοσιακών οργάνων, καθώς και η "Παιδική χορωδία της Ορχήστρας των Κυκλάδων".

Μέσα στην πλούσια ελληνική μουσικοχορευτική παράδοση υπάρχουν τα κάλαντα του εορταστικού 12μέρου, που διηγούνται τα κοσμοϊστορικά γεγονότα εκείνης της περιόδου. Αυτά αποτελούνται από μικρές αυτοσχέδιες μελωδίες, οι οποίες διασώζονται στα βάθη του χρόνου και είναι τραγουδισμένες από παιδιά και μεγάλους με αριστουργηματική απλότητα και αμεσότητα, που μόνο η μουσική μπορεί να δώσει.

Διεύθυνση παραδοσιακής ορχήστρας Λ.Ε.Σ.: Κυριάκος Γκουβέντας
Διεύθυνση παραδοσιακής χορωδίας Λ.Ε.Σ. : Απόστολος Μάρης
Διεύθυνση χορευτικών τμημάτων Λ.Ε.Σ. : Μαλαματή Αναστασοπούλου
Διεύθυνση παιδικής χορωδίας της Ορχήστρας των Κυκλάδων: Κική Κουκουλή

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, διαδώστε το. Ευχαριστούμε! Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons

Σχετικά με τα σχόλια

Το syrosagenda.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.