Εορτασμός του Αγίου Νικολάου παρουσίας του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Παυλόπουλου

Ο Μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος Β' αναγγέλλει στο πλήρωμα της Εκκλησίας της Σύρου ότι η Εορτή του ΑΓΙΟΥ ΝΙΚΟΛΑΟΥ, Προστάτου των Ναυτικών και Πολιούχου Σύρου, θα εορτασθεί με την υψηλή παρουσία του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ

κατά το ακόλουθο Πρόγραμμα:

ΣΑΒΒΑΤΟ, 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 

6:30 μ.μ.: Μέγας Εόρτιος Πανηγυρικός Εσπερινός και ακολούθως Ιερά Παράκληση προς τον Αγιο Νικόλαο υπέρ των Ναυτικών.

ΚΥΡΙΑΚΗ, 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2015 

07:30 π.μ.: Όρθρος 

08:00 π.μ.: Αρχιερατική Χοροστασία 

08:45 π.μ.: Έναρξη της Θείας Λειτουργίας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου. 

10.00 π.μ.: Άφιξη και υποδοχή του Εξοχωτάτου Προέδρου της Δημοκρατίας κ. ΠΡΟΚΟΠΗ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, στα προπύλαια του Ιερού Ναού και παρασημοφόρησή Του από τον Μητροπολίτη, προ του πέρατος της Θείας Λειτουργίας.

10:45 π.μ.: Πάνδημη Λιτανεία της Ιεράς Εικόνος και του αποτμήματος εκ των ιερών λειψάνων του Αγίου Νικολάου, η οποία διά της Πλατείας Μιαούλη, όπου θα αναπεμφθεί δέηση υπέρ των ναυτιλλομένων και ο Εξοχώτατος Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκφωνήσει το Πανηγυρικό της ημέρας. Ακολούθος, διά της οδού Ερμού και της παραλιακής οδού η Λιτανεία θα κατευθυνθεί στην Πλατεία Κανάρη, όπου θα γίνει ρίψη στεφάνου στη θάλασσα, στην μνήμη των πνιγέντων ναυτικών, από τον Εξοχώτατο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα επιστρέψει στον Ιερό Ναό δια της οδού Θυμάτων Σπερχειού.

Την λιτανεία θα πλαισιώνουν, η Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης, το Λύκειο Ελληνίδων, σπουδαστές της Α.Ε.Ν., Σύλλογοι και Σωματεία, μαθητές Σχολείων όλων των βαθμίδων, ενώ πλοίο του Πολεμικού Ναυτικού και σκάφη του Λιμενικού Σώματος, των αλιέων, του Ν.Ο.Σ. και ιδιωτών θα αποδίδουν τιμές στο λιμάνι.

Ερμούπολη, 25 Νοεμβρίου 2015
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons