Δείτε ζωντανά την κίνηση στους δρόμους της Ερμούπολης

Μποτιλιάρισμα, κορναρίσματα και “γαλλικά” τέλος. Όλα αυτά μπορείς να τα αποφύγεις.

Η Google ενεργοποίησε και στη χώρα μας τις πληροφορίες traffic για το Google Maps. Τι σημαίνει αυτό πρακτικά; Ότι από το κινητό και το tablet σου, μπορείς πλέον να βρεις πληροφορίες για την κίνηση των δρόμων, ώστε να αποφύγεις μία διαδρομή ή να επιλέξεις μία άλλη με λιγότερη κίνηση.

Η υπηρεσία δείχνει σε πραγματικό χρόνο την κίνηση στους δρόμους real-time traffic, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Google. Αυτό σημαίνει ότι μπορείς να παρακολουθήσεις σε πραγματικό χρόνο τις συνθήκες που επικρατούν στους δρόμους στους οποίους πρόκειται να κινηθείς ή ήδη κινείσαι.


Πώς λειτουργεί

Η υπηρεσία λειτουργεί αναλύοντας τοποθεσίες μέσω GPS οι οποίες μεταδίδονται στην Google μέσω των κινητών τηλεφώνων ή των tablet των άλλων χρηστών. Έτσι, υπολογίζοντας την ταχύτητα των συσκευών, με ενεργοποιημένο το GPS, που κινούνται σε ένα δρόμο, μπορεί να δείξει στο χάρτη των Maps αν υπάρχει κίνηση ή όχι. Μέχρι στιγμής η υπηρεσία real – time traffic της Google – Maps, είναι διαθέσιμη στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη καθώς επίσης και στους κεντρικούς δρόμους πόλεων της επαρχίας.

Κάναμε τη δοκιμή

Εμείς επιλέξαμε να κάνουμε μία κοντινή διαδρομή από την πλατεία Ηρώων προς το ΙΚΑ Σύρου, σε ώρα αιχμής. 


Και το Google Maps μας έδειξε ποιοι δρόμοι έχουν κίνηση και ποιοι όχι!

Περισσότερες πληροφορίες για το τρόπο συλλογής των δεδομένων μπορείτε να διαβάσετε στην σχετική ιστοσελίδα της Wikipedia για το Google Traffic

Οδηγίες

Για να λειτουργήσει, απλά περιηγηθείτε στον χάρτη (από το μενού αριστερά) και ενεργοποιήστε την σχετική επιλογή στο μενού των χαρτών "Κυκλοφορία". Αμέσως θα δείτε να εμφανίζονται οι πληροφορίες κίνησης, με τις κόκκινες, πορτοκαλί και πράσινες ενδείξεις, ανάλογα με τον φόρτο κυκλοφορίας.

Εφαρμογή "Χάρτες" της Google

Μπορείτε να κατεβάσετε την εφαρμογή "Χάρτες" από το Google Play για Android Συσκευές ΕΔΩTags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons