1η Ιστορική Περιήγηση: Καστρί

Ο Πολυχώρος Πολιτισμού και Δημιουργίας Σύρου, ξεκινάει και φέτος τους ιστορικούς περιπάτους, τις Κυριακές σε διάφορα σημεία του νησιού.

Οι συναντήσεις μας θα χωριστούν σε 2 κύκλους. Ο πρώτος θα αφορά μία επαναληπτική διαδρομή στα μνημεία και περιηγήσεις για όσους δεν κατάφεραν να τις παρακολουθήσουν τις προηγούμενες χρονιές...

Ο δεύτερος κύκλος προσκαλεί και όλους όσους συμμετείχαν στις πρώτες μας διαδρομές, σε διάφορα ενεργειακά σημεία του νησιού, για συζητήσεις πάνω σε νέα αποκαλυπτικά στοιχεία που αφορούν στο νησί μας. 

Η πρώτη μας επίσκεψη, για την ερχόμενη Κυριακή, 22 Νοεμβρίου 2015, είναι η τοποθεσία ''Καστρί'', στην Απάνω Μεριά της Σύρου. 

Από παλαιότερες αλλά και νεότερες ανασκαφές που πραγματοποιήθηκαν εκεί έχουν βρεθεί αρχαίοι τάφοι, κυκλαδικά ειδώλια, και τηγανόσχημα, τα οποία κατά τις τελευταίες έρευνες, πιστοποιούν την δημιουργία τους από Συριανό μάρμαρο. Η αυτονομία του νησιού σε πλούτο, γνώση και δύναμη, ήταν εμφανή από τα πολύ παλαιά χρόνια. Το Καστρί δείχνει να έχει κατασκευαστικές ομοιότητες με τα εναπομείναντα κτίσματα που συναντήσαμε στο Σκόπελο. Ήταν αρχαίο κάστρο; Οχυρό;

Οδηγός μας ο κύριος Λούης Ρούσσος, που έχει εξερευνήσει κάθε σπιθαμή του νησιού και έχει ανακαλύψει πολλούς θησαυρούς που θέλει να τους μοιραστεί μαζί μας!

Σημείο Συνάντησης: Στην Καμάρα της Άνω Σύρου, στις 10:30

Μην ξεχάσετε τα καπέλα σας, νερό, άνετο ρουχισμό - έχει περπάτημα! 

Η συμμετοχή για όλα τα μέλη μας είναι δωρεάν. 

Για όσους θα ήθελαν να γίνουν μέλη και να συμμετέχουν στις διάφορες δράσεις και εκδηλώσεις του Πολυχώρου, η εγγραφή είναι 20 ευρώ ετησίως. Η ανανέωση των τακτικών μελών είναι 15€ ετησίως.

Οι εκδρομές μας θα πραγματοποιηούνται εφόσον ο καιρός το επιτρέπει. 

Σας περιμένουμε!


Για περισσότερες πληροφορίες
Πολυχώρος Πολιτισμού και Δημιουργίας Σύρου
Σταυρός Ταλάντων, Σύρος
Τηλ: 2281075404,6973842046 από τις 16:00 έως τις 21:00.
e-mail: helpisart@gmail.com, website: www.polichoros-syros.com
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons