Η Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης έρχεται στο θέατρο ΑπόλλωνTo πρόγραμμα The Met: Live in HD ξεκινάει την επετειακή δέκατη σεζόν του με δέκα ζωντανές μεταδόσεις οι οποίες περιλαμβάνουν πέντε νέες παραγωγές. Η σεζόν ξεκινάει στις 3 Οκτωβρίου με το Il Trovatore, με την Anna Netrebko στον ρόλο της Λεονώρα. Οι μεταδόσεις περιλαμβάνουν και τις έξι νέες παραγωγές από τη σεζόν 2015-2016 της κύριας σκηνής της Met. Η σειρά των μεταδόσεων του προγράμματος The Met:Live in HD θα φτάσει το 2015-2016 σε 70 χώρες σε έξι ηπείρους, και σε 750 αίθουσες στις ΗΠΑ.

Από το ξεκίνημά της το 2006, το πρόγραμμα The Met:Live in HD έχει φέρει ένα ευρύτατο φάσμα από κλασικά αριστουργήματα στη μεγάλη οθόνη, παρουσιάζοντας 87 απευθείας μεταδόσεις -από τον Bellini και τον Berlioz ως τον Thomas Ades και τον Philip Glass - σε 17 εκατομμύρια λάτρεις της όπερας σε όλον τον κόσμο.

Το πρόγραμμα The Met: Live in HD συνεχίζει την ανάπτυξη του, χρησιμοποιώντας τις HD μεταδόσεις για να ενισχύσει την καλλιτεχνική επιμόρφωση σε 40 σχολικές περιφέρειες στις ΗΠΑ.

«Οι μεταδόσεις σε HD ενθουσιάζουν τους λάτρεις της όπερας και είναι καταλυτικές για τους τραγουδιστές», λέει ο Γενικός Διευθυντής της MET Peter Geib. «Ξέροντας ότι ένα παγκόσμιο κοινό τους παρακολουθεί και τους ακούει, τα αστέρια της όπερας εμπνέονται ώστε να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους».

Έτσι με την υποστήριξη του Antenna Group, σε συνεργασία με το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης
και το θέατρο "Απόλλων", σε απευθείας μετάδοση από τη Μετροπόλιταν Όπερα της Νέας Υόρκης
θα μπορέσετε να παρακολουθήσετε ζωντανά πέντε παραστάσεις από τα μεγαλύτερα έργα της παγκόσμιας όπερας.

Πρόγραμμα της The Met: Live in HD 2015-2016


Ο ΚΑΡΥΟΘΡΑΥΣΤΗΣ -The Royal Ballet
16 Δεκεμβρίου 2015, 7.15 μ.μ. ΕΤ -  21.15 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
By: Peter Wright / Lev Ivanov
Music: Pyotr ll'yich Tchaikovsky


TOYPANTΟΤ (Puccini)
30 Ιανουαρίου 2016, 12:55 μ.μ. ΕΤ - 19.55 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διευθυντής ορχήστρας: Paolo Carignani Σκηνοθεσία: Franco Zeffirelli Σκηνικά: Franco Zeffirelli Κουστούμια: Anna Anni, Dada Saiigeri Φωτισμοί: Gi! Wechsler Χορογραφίες: Chiang Ching
Διανομή: Nina Stemme (Τουραντότ), Anita Hartig (Aiou), Marco Berti (Καλάφ), Alexander Tsymbalyuk (Τιμούρ)

Η Σουηδή δραματική σοπράνο Nina Stemme ερμηνεύει τις πρώτες παραστάσεις της στη MET στον απαιτητικό ομώνυμο ρόλο της παγερής Κινέζας πριγκίπισσας του Puccini, με την Anita Hartig στο ντεμπούτο της στη MET με τον ρόλο της αγγελικής σκλάβας Λιου. Ο Marco Berti ερμηνεύει τον Καλάφ, τον ερωτευμένο που ρισκάρει το κεφάλι του για το χέρι της Τουραντότ, και ο Alexander Tsymbalyuk ερμηνεύει τον Τιμούρ. Ο. Paolo Carignani διευθύνει τη θεαματική σκηνοθεσία του Franco Zeffirelli του 1987.


ΜΑΝΟΝ ΛΕΣΚΟ (Puccini) - NBA ΠΑΡΑΓΩΓΗ
5 Μαρτίου 2016, 12:55.μ.μ. ΕΤ - 19.55 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διευθυντής ορχήστρας: Fabio Luisi
Σκηνοθεσία: Sir Richard Eyre
Σκηνικά: Rob Howeil Κουστούμια: Fotini Dimou Φωτισμοί: Peter Mumford Χορογραφίες: Sara Erde
Διανομή: Kristine Opoiais (Μανόν Λεσκό), Jonas Kaufmann (Ντε Γκριέ), Massimo Cavalletti (Λεσκό), Brindley Sherratt (Ζερόν)

Η Kristine Opoiais και ο Jonas Kaufmann εμφανίζονται στους ρόλους των άτυχων εραστών γύρω από τους οποίους περιστρέφεται η Μανόν Λεσκό, η παθιασμένη προσαρμογή που έκανε ο Puccini στο κλασικό μυθιστόρημα για μια επαρχιωτοπούλα με ελεύθερο πνεύμα που γίνεται η ψυχή του Παρισιού. Η νέα σκηνοθεσία του Sir Richard Eyre, τοποθετημένη στη δεκαετία του '40, τον φέρνει ξανά σε μια συνεργασία με τον σκηνογράφο Rob Howell, τον συνεργάτη του σε πρόσφατες παραγωγές της MET, όπως Οι Γάμοι του Φΐγκαρο, ο Βέρθερος και η Κάρμεν. Ο πρώτος μαέστρος της MET Fa bio Luisi διευθύνει τη νέα σκηνοθεσία, όπου εμφανίζονται και ο Massimo Cavalletti στον ρόλο του Λεσκό, του εξαδέλφου της Μανόν, και ο Brindley Sherratt στον ρόλο του Ζερόν, του ηλικιωμένου πλούσιου εραστή της.


ΜΑΝΤΑΜ ΜΠΑΤΕΡΦΛΑΪ (Puccini)
2 Απριλίου 2016, 12:55 μ.μ. ΕΤ - 19.55 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
Διευθυντής ορχήστρας: Karel Mark Chichon Σκηνοθεσία: Anthony Minghella Διεύθυνση και χορογραφία: Carolyn Choa Σκηνικά: Michael Levine Κουστούμια: Han Feng Φωτισμοί: Peter Mumford Μαριονέτες: Blind Summit Theatre
Διανομή: Kristine Opoiais (Τσιο-Τσιο-Σαν), Maria Zifchak (Σουζούκι), Roberto Alagna (Πίνκερτον), Dwayne Croft (Σάρπλες)

Η Kristine Opoiais ερμηνεύει σπαρακτικά τον ομώνυμο ρόλο στη Μαντάμα Μπατερφλόι για πρώτη φορά στις Live in HD μεταδόσεις, στην περίφημη σκηνοθεσία του 2006 του Anthony Minghella. Ο Roberto Alagna ερμηνεύει τον υποπλοίαρχο Πίνκερτον, τον εγωιστή αξιωματικό που τσακίζει τα ερωτικά όνειρα της Μπατερφλάι. Ο μαέστρος Karel Mark Chichon κάνει το ντεμπούτο του διευθύνοντας ερμηνευτές που περιλαμβάνουν τη Maria Zifchak στον ρόλο της Σουζούκι και τον Dwayne Croft στον ρόλο του Σάρπλες.


ΦΡΑΝΚΕΝΣΤΑΪΝ - The Royal Ballet
18 May 2016, 7.15 μ.μ. ΕΤ - 21.15 ΩΡΑ ΕΛΛΑΔΑΣ
By: Liam Scarlett 
Music: Lowell Liebermann

----------
Τιμή εισιτηρίων:
15€ Κανονικό και 10€ Μειωμένο
-----------


Μπορείτε να επισκεφτείτε το local site www.metinqreece.gr

Σχετικά με το The Met: Live in HD

To πρόγραμμα The Met: Live in HD το οποίο τώρα φτάνει σε περισσότερες από 2.000 αίθουσες σε 70 χώρες, καθιστά τη MET τον βασικό παγκόσμιο πάροχο κινηματογράφου εναλλακτικού περιεχομένου, και το μόνο καλλιτεχνικό ίδρυμα με συνεχή δραστηριότητα τέτοιας κλίμακας. Όταν η σειρά μεταδόσεων ξεκίνησε το 2006, η MET ήταν η πρώτη καλλιτεχνική εταιρεία που πειραματίστηκε με το εναλλακτικό κινηματογραφικό περιεχόμενο. Έκτοτε, το πρόγραμμα διευρύνεται κάθε σεζόν, ενώ μέχρι σήμερα έχουν διατεθεί πάνω από 17 εκατομμύρια εισιτήρια παγκοσμίως.

To The Met: Live in HD έχει διευρύνει την πρόσβαση για το παγκόσμιο κοινό στις παραστάσεις της MET. Με μέση τιμή εισιτηρίου 23 δολάρια, κατά τη σεζόν 2013-2014, η σειρά έκανε παραστάσεις παγκόσμιου βεληνεκούς προσβάσιμες για εκατομμύρια λάτρεις της όπερας κάθε σεζόν.

Τα αστέρια της MET είναι οι οικοδεσπότες της σειράς, διεξάγουν ζωντανές συνεντεύξεις με τους ερμηνευτές, τους συντελεστές και τις ομάδες παραγωγής και εισάγουν τα δημοφιλή στιγμιότυπα από τα παρασκήνια. Εισιτήρια για τις δέκα μεταδόσεις του The Met: Live in HD της σεζόν 2015-2016 θα βγουν προς πώληση στις 24 Ιουλίου 2015 στις ΗΠΑ και στον Καναδά, ενώ προτεραιότητα θα έχουν τα μέλη της MET, πριν διατεθούν στο κοινό προς πώληση. Οι διεθνείς πωλήσεις εισιτηρίων και οι λεπτομέρειες για την παραγγελία τους κατά τη σεζόν 2015-2016, ποικίλλουν από χώρα σε χώρα και θα ανακοινωθούν χωριστά από τους κατά τόπους διανομείς. Αναλυτικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στο www.metingreece.gr.

Η σειρά The Met: Live in HD πραγματοποιείται χάρη στη γενναιόδωρη προσφορά του ιδρυτικού μέλους της The Neubauer Family Foundation. Η παγκόσμια χρηματοδότηση του The Met: Live in HD προσφέρεται από το Bloomberg Philanthropies. Η μετάδοση του The Met: Live in HD στον Καναδά καθίσταται δυνατή χάρη στη γενναιοδωρία της Jacqueline Desmarais, στη μνήμη του Paul G. Desmarais Sr.

Σχετικά με το Royal Ballet

Το Royal Ballet, είναι το διασημότερο θίασο μπαλέτου της Μεγάλης Βρετανίας, με έδρα τη Royal Opera House στο Covent Garden του Λονδίνου. Το Royal Ballet διαθέτει ένα ευρείας κλίμακας ρεπερτόριο. Παρουσιάζει μεγάλα κλασικά μπαλέτα, έργα κληρονομιά του Frederick Ashton και του Kenneth MacMillan, καθώς και νέες παραγωγές από τους διασημότερους σύγχρονους χορογράφους.

Οι παραστάσεις που μεταδίδονται στο πλαίσιο του προγράμματος «Royal Opera House live cinema» έχουν γνωρίσει τεράστια επιτυχία και έχουν αποκτήσει φανατικό κοινό τόσο στο Ηνωμένο Βασίλειο όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Οι παραστάσεις θα μεταδοθούν από επιλεγμένους πολιτιστικούς χώρους και θέατρα.
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, διαδώστε το. Ευχαριστούμε! Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons

Σχετικά με τα σχόλια

Το syrosagenda.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.