Ανοικτό Κάλεσμα στη "μεταμόρφωση" του Βοτανικού Κήπου Σύρου

Φυτεύσεις Βοτάνων για τη δημιουργία "Βοτανικού Κήπου Κυκλάδων Σύρου"
7-8 και 14-15 Νοεμβρίου 2015

Ο «Βοτανικός Κήπος Κυκλάδων Σύρου» (πρώην κατασκήνωση Χρουσσών), «μεταμορφώνεται» και προσκαλεί τους πολίτες της Σύρου να συμμετέχουν σε μια συλλογική δραστηριότητα χάραξης παρτεριών και φύτευσης των πρώτων μητρικών φυτών του Βοτανικού Κήπου των Κυκλάδων. 

Υποδέχεται 900 ταυτοποιημένα μητρικά φυτά του ΕΛ.Γ.Ο ΔΗΜΗΤΡΑ, από 30 είδη αρωματικών και φαρμακευτικών φυτών της κυκλαδίτικης και ελληνικής γης για να δημιουργήσει τους πρώτους επισκέψιμους κήπους του και τις προϋποθέσεις για πιστοποιημένο πολλαπλασιαστικό υλικό προς δυνητικούς καλλιεργητές.

Η κ. Μαρίνα Παναγιωτίδου, γεωπόνος/αρχιτέκτονας τοπίου του «ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ», θα συντονίσει την 1η μέρα φυτεύσεων δίνοντας οδηγίες σχετικά με την σχεδίαση και χάραξη των παρτεριών, την φύτευση και την σήμανση των φυτών, τις ανάγκες και ιδιότητές τους, της ιδιαιτερότητάς τους ως πολλαπλασιαστικό υλικό... Καλούμε τους πολίτες της Σύρου να συμμετέχουν σ’ αυτή τη βιωματική εμπειρία με την καθοδήγηση της, να μάθουμε τα μυστικά της σποράς, της φροντίδας και τα οφέλη των βοτάνων στην υγεία μας. Θα δημιουργηθούν 3 βοτανόκηποι και ένας «θεραπευτικός κήπος». 

Τι χρειάζεται να έχετε μαζί σας: Κατάλληλη ενδυμασία (ζεστά ρούχα και κατάλληλα παπούτσια) Εργαλεία για τη φύτευση (προαιρετικά ανάλογα τη διαθεσιμότητα) Τσαπάκι, σκαλιστιράκι, κλαδευτήρι, γάντια κηπουρικής, πατόφτυαρο, φτυάρι, τσουγκράνα Τη δική σας γευστική προσφορά στο κοινό τραπέζι! 

Οι φυτεύσεις προγραμματίζονται για 2 συνεχόμενα Σαββατοκύριακα. 7 - 8 Νοεμ. και 14 - 15 Νοεμβρίου με ώρα έναρξης φυτεύσεων 12:00. Στις 3:00 με 4:00 θα μοιραζόμαστε συλλογικό τραπέζι κάτω από τα πεύκα.

Ελάτε να ζήσουμε μια εμπειρία ομαδικότητας και συνεργασίας με γνώση και σεβασμό στη Φύση. Να δημιουργήσουμε όλοι μαζί ένα στολίδι της Κυκλαδικής γης στη Σύρο. 

Οργάνωση «ΕΛΙΧΡΥΣΟΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» www.botanicgardens.gr 

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα τηλ. 6940420955 – 6979174562 – 2281088524

Περισσότερες λεπτομέρειες για τη συγκεκριμένη δράση και τον Βοτανικό κήπο:

Η παράδοση των 900 φυτών αποτελεί μέρος της προγραμματικής σύμβασης της «Ελίχρυσος Κοιν.Σ.Επ.», με την Περιφέρεια Ν. Αιγαίου και του Ελληνικού Γεωργικού Οργανισμού «ΕΛ.Γ.Ο. ΔΗΜΗΤΡΑ» για την δημιουργία Βοτανικού Κήπου των Κυκλάδων στη Σύρο. 

Η ομάδα της «ΕΛΙΧΡΥΣΟΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ.» (συνεταιρισμός κοινωνικού σκοπού) οραματίζεται να δημιουργήσει στα Χρούσσα της Σύρου μια κιβωτό προστασίας του φυτικού μας πλούτου, ένα κέντρο ευαισθητοποίησης στη γνώση και ανάδειξη των βοτάνων μας, ένα τόπο χαλάρωσης, ευεξίας και δημιουργικότητας που θα έλκει όλες τις ηλικίες, ενώ θα συμβάλλει ενεργά και πολύπλευρα στην ανάπτυξη της Σύρου με θέσεις εργασίας και προβολή της στον παγκόσμιο χάρτη Βοτανικών Κήπων. 

Στόχος του Βοτανικού Κήπου η προστασία, διατήρηση, μελέτη και ανάδειξη του φυτικού μας πλούτου, η συμβολή του στην εκπαίδευση καθώς και στην πολιτιστική και οικονομική ανάπτυξη της Σύρου.
Tags:

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons