"Φιλοκτήτης" από το ΘΕ.ΑΜ.Α. στο θέατρο Απόλλων

Το ''ΘΕ.ΑΜ.Α.'' (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) σας προσκαλεί την Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015 - Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία - στο θέατρο «Απόλλων» στις 21.00, στο θεατρικό μονόλογο "Φιλοκτήτης" βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Σοφοκλή.


Εισιτήρια: 10ευρώ / Μειωμένο: 6 ευρώ / ΑμεΑ: Δωρεάν

Συντελεστές:
Σκηνοθεσία - Κείμενο: Απολλωνία Τσανιά
Κινησιολογία η performer: Σοφία Σταυρακάκη
Βοηθός Σκηνοθέτης: Μιχάλης Ταμπούκας
Διερμηνέας Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας: Θεοδώρα Τσαποϊτη
Ηχοληψία: Χρήστος Νταλίπης
Ερμηνεύει ο ηθοποιός: Βασίλης Οικονόμου
Ζωγραφικό έργο: Ιβάν Μαστερόπουλος

Τηλ. κρατήσεων: Θέατρο "Απόλλων", 2281085192

Συνδιοργάνωση: Δήμος Σύρου - Ερμούπολης

Θέαμα (Ορισμός): εικόνα αντικειμένων ή γεγονότων που βλέπει μπροστά του ο παρατηρητής ή θεατής, ικανή να προξενήσει συναισθηματικές αντιδράσεις (ορισμός). Ποια όμως είναι η εικόνα που μπορεί πραγματικά να προκαλέσει τέτοιου είδους αντιδράσεις; Πώς επιτυγχάνονται βαθιές συγκινησιακές καταστάσεις προερχόμενες από χαρά ή λύπη; Ερωτήματα που σε περίοδο κρίσης αξιών και θεσμών φαίνεται να χάνουν την ισχύ τους και ως ύστατη ελπίδα να απομένει η αλήθεια που με την ωμή απεικόνισή της αποτελεί τον φωτεινό δάσκαλο...

Η θεατρική ομάδα ΘΕ.ΑΜ.Α. (Θέατρο Ατόμων με Αναπηρία) αποτελεί μία από τις ελάχιστες επαγγελματικές ομάδες θεάτρου για άτομα με αναπηρία. Απευθύνεται κυρίως στα άτομα με κινητική αναπηρία και με την παράλληλη λειτουργία θεατρικού εργαστηρίου φιλοδοξεί στην ίδρυση της πρώτης Ανώτερης Σχολής Δραματικής Τέχνης για άτομα με κινητική αναπηρία (συμπεριλαμβάνοντας και άλλες παθήσεις) αμφισβητώντας με τον πιο γόνιμο τρόπο την προϋπόθεση της αρτιμέλειας (ΠΔ 370/1983, Άρθρο 8, γ παρ.) ως βασικό κριτήριο που είχε θεσπίσει το Υπουργείο Πολιτισμού για την εισαγωγή στις Ανώτερες Σχολές Δραματικής Τέχνης. Τα ΑμεΑ ξεπερνούν το 9 % του πληθυσμού της χώρας μας και σίγουρα ως μέλη της κοινωνίας μας έχουν ίσες υποχρεώσεις και ίσα δικαιώματα. Δικαίωμα ακόμα και στο να γίνουν επαγγελματίες ηθοποιοί κάτι που στις περισσότερες αναπτυγμένες χώρες του εξωτερικού είναι γεγονός. Καθόλου περιττή αλλά επιτακτική η ανάγκη να ξεπεράσει πια η ελληνική κοινωνία τις "πρωτόγονες" και πάγιες αντιλήψεις του χθες για την κοινωνικά ενεργή παρουσία των ΑμεΑ.

Εμπνευστής της ιδέας και υπεύθυνος της θεατρικής ομάδας είναι ο Βασίλης Οικονόμου (Ηθοποιός ΑμεΑ - Σκηνοθέτης) που ο ίδιος αγνοώντας τον κανόνα περί αρτιμέλειας έδωσε πριν χρόνια το παρόν στις εισαγωγικές εξετάσεις Ανώτερων Σχολών της Δραματικής Τέχνης του Υπουργείου Πολιτισμού και με την επιτυχία του έδωσε τα πρώτα ψήγματα γόνιμης αμφισβήτησης αυτού του κανονισμού και συνεχίζει στο παρόν με μια αξιόλογη έως τώρα διαδρομή στα θεατρικά δρώμενα.

Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η συμμετοχή στα τμήματα του εργαστηρίου ατόμων μη ΑμεΑ (σε ποσοστό έως 30%) προωθώντας με τον τρόπο αυτό την ομαλή ένταξη προς τη κοινωνική συμμετοχή και ταυτόχρονα την παιδαγωγικά ορθή μέθοδο θεατρικής διδασκαλίας και αγωγής.

Επίσημη ιστοσελίδα: www.distheater.gr


πλάνο κρατήσεων
Tags:

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, διαδώστε το. Ευχαριστούμε! Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons

Σχετικά με τα σχόλια

Το syrosagenda.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.