Παιδικό Εικαστικό Εργαστήρι από το Δήμο Σύρου - Ερμούπολης για παιδιά από 8-14 χρόνων


Ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης σε συνεργασία με μια αξιόλογη ομάδα εικαστικών, διοργανώνουν το παιδικό εικαστικό εργαστήρι, σχολικής ηλικίας από 8-14 χρόνων. Εφόσον, οι εικαστικές Τέχνες είναι ενσωματωμένες στην καθημερινή μας ζωή και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος του τοπικού και παγκόσμιου πολιτισμού, “μετουσιώνονται” σε εκφραστικά μέσα με τα οποία αναπαριστούμε εμπειρίες, ιδέες, αξίες, συναισθήματα.

Στόχος μας είναι η προσωπική εικαστική έκφραση του παιδιού, η σύνδεσή της με το περιβάλλον και η προσέγγιση της εικαστικής δημιουργίας τοπικά και παγκόσμια. Τα παιδιά μέσα από το παιχνίδι και την δημιουργική απασχόληση θα έρθουν σε επαφή με τις εικαστικές τέχνες καθώς και με το έργο ορισμένων διάσημων εικαστικών προσωπικοτήτων. Σταδιακά, θα ενισχύονται οι εικαστικές εμπειρίες, γνώσεις, ικανότητες και δεξιότητες, στοχεύοντας τόσο στην ολόπλευρη ανάπτυξη των παιδιών, όσο και στη δημιουργία και τη διατήρηση του πολιτισμικού μας περιβάλλοντος.

Διάρκεια: το πρόγραμμα θα διαρκέσει 5 μήνες, ξεκινώντας τον Νοέμβρη 2015 και θα ολοκληρωθεί τον Μάρτιο 2016, περιλαμβάνοντας 9 αυτόνομους κύκλους. Κάθε κύκλος θα ολοκληρώνεται σε δύο συναντήσεις εικαστικών ενοτήτων. Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων ενοτήτων αφιέρωμα: στον Θεοτοκόπουλο, στον Κυκλαδικό Πολιτισμό, στον Νεοκλασικισμό του Τσίλερ κ.α.

Η πρώτη μισή ώρα θα αφορά στη θεωρητική προσέγγιση του εκάστοτε θέματος ενώ το υπόλοιπο της ώρας θα είναι αφιερωμένο στις εικαστικές δραστηριότητες.

Μαζί μας θα είναι ο ζωγράφος Μιχάλης Μακρουλάκης ο πρόεδρος της επιτροπής εικαστικών του Δήμου Σύρου Ερμούπολης, Γεώργιος Αλτουβάς και οι: Βέργη Χρύσα, Δανέλης Γιάννης, Διαμαντάκη Αργυρώ, Μπρισνόβαλη Αγγελική, Παλαντζάς Χρήστος, Περσάκη Εύα, Ρούσσου Αγνή, Χαραλάμπους Έλσα κ.ά.

Το εργαστήρι ζωγραφικής προσφέρεται δωρεάν στα παιδιά από τον Δήμο Σύρου-Ερμούπολης.

Δήλωση ενδιαφέροντος στο Τμήμα Πολιτισμού τηλ. 2281361065 
Σε περίπτωση μεγάλης συμμετοχής θα διατηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Διοργάνωση: Δήμος Σύρου-Ερμούπολης - Τμήμα Πολιτισμού
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons