Ευρωπαϊκή Γιορτή των Πουλιών στα Χρούσσα

Εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά ταξιδεύουν αυτήν την περίοδο από την Ευρώπη προς τις περιοχές που θα περάσουν το χειμώνα στην Αφρική. Η BirdLife International και ο εταίρος της στην Ελλάδα, η Ελληνική Ορνιθολογική Εταιρεία, σας προσκαλούν να ανακαλύψετε τον υπέροχο κόσμο της μετανάστευσης μέσα από τις εκδηλώσεις της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών (Eurobirdwatch 15) στις 17 και 18 Οκτωβρίου 2015, στο Βοτανικό Κήπο (πρώην κατασκήνωση) στα Χρούσσα.


Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015
10:30 - 12:30 για παιδιά 4 έως 8 χρόνων 
Εμψυχωτές: Χριστίνα Λορέντζου, Πόπη Μπατζάκη, Αγγέλα Βορθαλίτου

Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015
10:30 - 12:30 για παιδιά 8 έως 11 χρόνων
Εμψυχωτές: Ελένη Χερχελετζάκη, Αχιλλέας Δημητρόπουλος, Αντώνης Ρουμελιώτης 

Περιβαλλοντικά παιχνίδια - Αυτοσχεδιασμοί - Εικαστικά εργαστήρια


Συνδιοργάνωση:
Ελίχρυσος Κοιν.Σ.Επ. - Δ/νση Α/Βάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Κυκλάδων (Σχολικές Δραστηριότητες) -
"Η Φωλιά" Παιδικός Σταθμός - Ηλίας Δημητρόπουλος (συγγραφέας) και Αντώνης Ρουμελιώτης ΔΕΠΠΑ Μυκόνου (μέλη της Ελλ/κής Ορνιθ/κής Εταιρίας)

Δηλώσεις Συμμετοχής: 
Τηλ : 2281088524 και 6979174562Στόχος της Ευρωπαϊκής Γιορτής των Πουλιών είναι η προώθηση της ευαισθητοποίησης για το αξιοθαύμαστο ταξίδι της μετανάστευσης αλλά και των αναγκών των μεταναστευτικών πουλιών στους τόπους αναπαραγωγής, τα μεταναστευτικά περάσματα και τις περιοχές διαχείμασης τους στη Μεσόγειο και την Αφρική.

Πρόσφατη μελέτη της BirdLife International και των εταίρων της αποδεικνύει ότι 25 εκατομμύρια μεταναστευτικά πουλιά θανατώνονται παράνομα κάθε χρόνο στις χώρες της Μεσογείου. Η Ελλάδα καταλαμβάνει την 6η θέση στη δεκάδα των χωρών με τα υψηλότερα ποσοστά παράνομης θανάτωσης πουλιών, με την εκτίμηση ότι θανατώνονται παράνομα στη χώρα μας κατά μέσο όρο 704.000 πουλιά κάθε χρόνο. Τα μεταναστευτικά πουλιά αφού ξεπεράσουν τον κίνδυνο παράνομης θανάτωσης αλλά και το μεγάλο φυσικό εμπόδιο της θάλασσας της Μεσογείου, έχουν να διασχίσουν και την αφιλόξενη έρημο Σαχάρα και μάλιστα δύο φορές το χρόνο. Γι’ αυτό η BirdLife International και οι εταίροι της έχουν θέσει ως υψηλή προτεραιότητα την καταπολέμηση της παράνομης θανάτωσης των πουλιών, είτε αυτή γίνεται με όπλα, είτε με παγίδευση με ξόβεργες, δίχτυα, ηχομιμητικές συσκευές, δηλητηριασμένα δολώματα ή άλλους τρόπους.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιούνται φέτος ταυτόχρονα σε 37 χώρες της Ευρώπης και της Κεντρικής Ασίας και περιλαμβάνουν παρατήρηση πουλιών και ενημέρωση για τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι φτερωτοί ταξιδιώτες.

Στην Ελλάδα, οι προγραμματισμένες δράσεις θα πραγματοποιηθούν σε 30 περιοχές, σε συνεργασία με Φορείς Διαχείρισης Προστατευόμενων Περιοχών, Κέντρα και Διευθύνσεις Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, σχολεία, περιβαλλοντικές οργανώσεις, Δήμους και τοπικούς φορείς. Οι εκδηλώσεις εστιάζουν στην ανάγκη προστασίας των μεταναστευτικών πουλιών και των περιοχών διέλευσής τους, μιας και η χώρα μας βρίσκεται πάνω σε ένα σημαντικό σταυροδρόμι της μετανάστευσης.
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons