Η Ετήσια Παγκόσμια Συνέλευση της Διεθνούς ICOMOS - Επιτροπή Ιστορικών Πόλεων στην Σύρο (16-20/9/2015)

Η Σύρος έχει την χαρά και την τιμή να φιλοξενεί την ετήσια παγκόσμια συνέλευση της Διεθνούς ICOMOS - Επιτροπή Ιστορικών Πόλεων (CIVVIHICOMOS), με θέμα Πολιτιστική Κληρονομιά - Οδηγός για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη των Ιστορικών Πόλεων”.

Στo πλαίσιο της διοργάνωσης της ICOMOS και του Ινστιτούτου Σύρου με την υποστήριξη του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης, θα παρουσιαστεί η μοναδικότητα των δύο οικισμών (Άνω Σύρος και Ερμούπολη) και θα συζητηθεί η πρόταση του Ινστιτούτου Σύρου για την ένταξη των οικισμών (ή συγκεκριμένων μνημείων τους) στον κατάλογο της παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO.

Την Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015 στις 20:00, στο Θέατρο Απόλλων θα γίνει η τελετή βράβευσης του “HER.M.e.S” (Ψηφιακό σύστημα διαχείρισης ιστορικών κτηρίων Ερμούπολης). Το 2015 κέρδισε το ανώτατο βραβείο πολιτιστικής κληρονομιάς Ευρωπαϊκής Ένωσης, το βραβείο EUROPANOSTRA στην κατηγορία “'Έρευνα & Ψηφιοποίηση”. Στην τελετή θα μιλήσουν ο αντιπρόεδρος της Europa Nostra κ. Κ. Καρράς και ο καθηγητής και πρόεδρος του Ινστιτούτου Σύρου κ. Ι. Στεφάνου.

Κατόπιν θα γίνει η παρουσίαση του συστήματος HER.M.e.S. και στη συνέχεια η βραδιά θα κλείσει με την Ορχήστρα των Κυκλάδων, υπό τη διεύθυνση του Μαέστρου Νίκου Κυπουργού.

Είσοδος Ελεύθερη.

Η βραδιά θα μεταδοθεί ζωντανά: https://diavlos.grnet.gr/event/1371

Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons