Πρώτος κύκλος μαθημάτων Feldenkrais με τη Βάσω ΓιαννακοπούλουΤο Κέντρο Χορού "Ακροποδητί" σας προσκαλεί στον Πρώτο κύκλο μαθημάτων Feldenkrais με τη Βάσω Γιαννακοπούλου

**Λόγω πληρότητας του σεμιναρίου θα δημιουργηθεί 2ο τμήμα στις 17:00 - 18:30**

Ημερομηνίες:
Σάββατο 17 Οκτωβρίου
Κυριακή 18 Οκτωβρίου

Σάββατο 14 Νοεμβρίου
Κυριακή 15 Νοεμβρίου

Σάββατο 28 Νοεμβρίου
Κυριακή 29 Νοεμβρίου

Σάββατο 5 Δεκεμβρίου
Κυριακή 6 Δεκεμβρίου


'Ωρες:
Σάββατο και Κυριακή: 19:00 - 20:30
2ο τμήμα: 17:00 - 18:30
Συνολικό κόστος (8 μαθήματα): 60 ευρώ
Δηλώσεις συμμετοχής μέχρι 16/10/15 στη 13:00 (για το 2ο τμήμα)


ΤΙ ΕΙΝΑΙ Η ΜΕΘΟΔΟΣ FELDENKRAIS

Η Μέθοδος Feldenkrais (δημιουργία του Ισραηλινού Dr. Moshe Feldenkrais) είναι μια μέθοδος σωματικής επανεκπαίδευσης με στόχο τη βελτίωση της κινητικότητας.
Eστιάζει στη σχέση και στην αλληλεπίδραση του νευρικού και του μυο-σκελετικού μας συστήματος, και στοχεύει στην ισορροπημένη μεταξύ τους συνεργασία, απαραίτητη για την εργονομία και την ευστοχία κάθε ανθρώπινης δράσης.
Χρησιμοποιεί ήπιες κινήσεις και κατευθυνόμενη προσοχή με στόχο την αύξηση του εύρους και της ευκολίας στην κίνηση και τη γενικότερη βελτίωση της λειτουργικότητας του ανθρώπου σε όλους τους τομείς.


ΜΑΘΗΜΑΤΑ

Στη μέθοδο Feldenkrais εφαρμόζονται δύο τρόποι διδασκαλίας. Τα ομαδικά μαθήματα που ονομάζονται ATM (συνειδητοποίηση μέσω της κίνησης) και τα ατομικά μαθήματα, με την ονομασία FI (λειτουργική ολοκλήρωση) που αποτελούν εξατομικευμένα προγράμματα ανάλογα με τις ανάγκες του μαθητή.
Τα ομαδικά μαθήματα που ονομάζονται ATM (συνειδητοποίηση μέσω της κίνησης) βοηθούν στο να εγκαταλείψει κάποιος τις αποτελεσματικές κινητικές του συνήθειες και να ανακαλύψει εναλλακτικούς τρόπους κίνησης, ευλυγισία και συντονισμό. Σε αυτά τα ομαδικά μαθήματα, οι μαθητές καθοδηγούνται με προφορικές οδηγίες σε ήπιες εξερευνητικές κινήσεις που περιλαμβάνουν σκέψη, αίσθηση, κίνηση, συναίσθημα και φαντασία. Προτείνονται απλές, αργές κινήσεις που προάγουν τη μυϊκή χαλάρωση, χωρίς περιττή προσπάθεια, μέσα στα όρια της εύκολης και άνετης κίνησης για τον καθένα. Οι κινήσεις γίνονται κυρίως με σημείο αναφοράς το πάτωμα.
Τα μαθήματα είναι κατάλληλα για όλες τις ηλικίες χωρίς να χρειάζεται προηγούμενη εμπειρία στην κίνηση.


ΣΕ ΠΟΙΟΥΣ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΑΙ

Η μέθοδος Feldenkrais ωφελεί όσους υποφέρουν από πόνους στην πλάτη, τον αυχένα, τους ώμους, τα ισχία, τα γόνατα ή έχουν κινητικές δυσκολίες, αλλά και όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις κινητικές τους ικανότητες. 
Μουσικοί, ηθοποιοί, αθλητές και χορευτές επεκτείνουν τις ικανότητες και τη δημιουργικότητά τους. Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας βοηθούνται να διατηρήσουν ή να επανακτήσουν την ικανότητά τους να κινούνται χωρίς κόπο και δυσκολία ή πόνο.
Ανάμεσα στα άμεσα οφέλη της μεθόδου είναι η πιο λειτουργική στάση και κίνηση του σώματος, η αυξημένη αναπνευστική ικανότητα, η μείωση του πόνου και του άγχους και η βελτίωση της συνολικής εικόνας του εαυτού.

* Τι πρέπει να έχετε μαζί σας: Άνετα ρούχα και κάλτσες και μια μικρή κουβέρτα ή ένα κομμάτι ύφασμα, πετσέτα, παρεό κλπ.

Περισσότερες πληροφορίες για τη Μέθοδο Feldenkrais: http://feldenkrais-method.org/en


Η Βάσω Γιαννακοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971. Ξεκίνησε τις σπουδές της το 1980 στη σχολή χορού της Δ. Γρηγοριάδου, συνέχισε στο φυτώριο της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (K.Σ.Ο.Τ) και αποφοίτησε από το Κέντρο Παραστατικών Τεχνών. Είναι Practitioner student τεχνικής Feldenkrais (4ετές εκπαιδευτικό πρόγραμμα Feldenkrais- Αθήνας , Ruty Bar) και έχει ολοκληρώσει σπουδές Ρεφλεξολογίας (2ετής εκπαίδευση Ρεφλεξολογίας Natural Health science.)
Από το 1997 παραδίδει μαθήματα και σεμινάρια κίνησης-σύγχρονου χορού σε ενήλικες και παιδιά.

Ως χορεύτρια έχει συνεργαστεί με χορογράφους στην Ελλάδα και στο εξωτερικό μεταξύ αυτών Simone Sandroni, Ιωάννα Πορτόλου, Maxime Heppner, Φώτη Νικολάου, Μαρία Τσουβαλά, James De Silva, Μαριέλα Νέστορα, Maxime Heppner, Snejana Premus, Αναστασία Λύρα κ.α.

To 2003 παρουσίασε την πρώτη της χορογραφική δουλειά με τίτλο «Night Mirror» με την οποία έλαβε μέρος στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας και στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Αθήνας.

Το Δεκέμβριο του 2004 ίδρυσε μαζί με τον φωτιστή Τάσο Παλαιορούτα την ομάδα χορούΝταλίκα της οποίας έχει χορογραφήσει τα έργα «Δίγωνο» (2005), «Φύλλο και Φτερό»(2005), «Πουθενά» (2006), «Ευγενείς αποδράσεις» (2008) και «Η Μαρία πάει στο ποτάμι»(2010) δίνοντας παραστάσεις στην Ελλάδα και σε Φεστιβάλ του Εξωτερικού www.dalikadancetheater.com

Συνεργάσθηκε με τον Δ. Παπαϊωάννου στη χορογραφική ομάδα των τελετών έναρξης και λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων Αθήνα 2004 και τελετής έναρξης των Πρώτων Ευρωπαϊκών Αγώνων Μπακού/Αζερμπαϊτζάν 2015.

Έχει επιμεληθεί την κίνηση σε θεατρικές παραστάσεις και εικαστικά δρώμενα σε συνεργασία με σκηνοθέτες μεταξύ αυτών: Α. Κοκκίνου /παραγωγή του Φεστιβάλ Αθηνών 2007, Pequod Δ. Ξανθόπουλος- Α. Παπαθεμελή /2010 - παραγωγή Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών 2012, D. Olbrychski, Γ. Μαυραγάνη, Θ. Κυριακό/Διεθνές Φεστιβάλ Πέτρας, Ν. Φώσκολου κ.α

Είναι ιδρυτικό μέλος του "Συνδέσμου Χορού" (2010) με τον οποίο έχουν πραγματοποιήσει σειρά από δράσεις στο θέατρο Eμπρός καθώς και τα χορογραφικά εργαστήρια 7+1 στο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας ( 2011), 9+1 στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης (2012-2013-2015) Ηράκλειο (2013-2014) , On the Road στο Φεστιβάλ χορού Καλαμάτας (2014) κ.α.
----------
Κέντρο Χορού Ακροποδητί
Ηρώων Πολυτεχνείου 84, Ερμούπολη - Σύρος
Τηλέφωνα: (+30) 22810-80690, (+30) 6944-771449, (+30) 6973-792685, (+30) 6937-395328
E-mail: info@akropoditi.gr
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons