Αλλαγή ημερομηνίας τελετής βράβευσης EUROPA NOSTRA

Σας ενημερώνουμε ότι η προκήρυξη των εθνικών εκλογών στις 20 Σεπτεμβρίου 2015, υποχρέωσε τους διοργανωτές να μετακινήσουν κατά μία ημέρα την τοπική τελετή βράβευσης της Europa Nostra. Συνεπώς η τελετή θα γίνει την ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18 Σεπτεμβρίου 2015, στις 20:00, στο ΘΕΑΤΡΟ ΑΠΟΛΛΩΝ.

Ήταν πολύ δύσκολη η απόφαση μη αναβολής τόσο της τελετής όσο και της ετήσιας συνάντησης του ICOMOS, καθώς πολλοί καλεσμένοι είναι από το εξωτερικό και δεν θα μπορούσαν να αλλάξουν τα εισιτήρια τους. Βρέθηκε η συμβιβαστική λύση της μετάθεσης της τελετής από Σάββατο σε Παρασκευή, προκειμένου να προλάβουν να φύγουν όσοι Έλληνες ψηφίζουν και να παρευρεθούν και όσοι έρχονται από το εξωτερικό.

Το πρόγραμμα της εβδομάδας Πολιτιστικής Κληρονομιάς που διοργανώνει το Ινστιτούτο Σύρου διαμορφώνεται ως εξής:
  • Δευτέρα 14/9 ως Τετάρτη 16/9: Διαπανεπιστημιακό Σεμινάριο - Εργαστήριο Ιστορικών Πόλεων στην Άνω Σύρο (Ι.Μ. Ιησουιτών), συμμετέχουν μόνο όσοι έχουν κάνει αίτηση και έγιναν δεκτοί.
  • Πέμπτη 17/9: Εκκίνηση εργασιών ICOMOS-CIVVIH (υπό την αιγίδα της UNESCO) στο Πνευματικό Κέντρο Ερμούπολης (κλειστό για το κοινό).
  • Παρασκευή 18/9: Συνέχιση εργασιών και λήξη της ετήσιας παγκόσμιας συνέλευσης (κλειστό για το κοινό).
  • Παρασκευή 18/9, 20:00, Θέατρο Απόλλων: Τοπική τελετή βράβευσης EUROPA NOSTRA (Ανοιχτή για το κοινό με ελεύθερη είσοδο). [Η εκδήλωση θα μεταδοθεί μέσω live streaming στο https://diavlos.grnet.gr/event/1371]
  • Σάββατο 19/9, 10:30 π.μ., Ι.Ν. Αγίου Γεωργίου, Άνω Σύρος: Παρουσίαση του έργου αποκατάστασης από τους μελετητές (Ανοιχτή εκδήλωση για το κοινό).


Ειδικά για το βράδυ της Παρασκευής και για το πρωί του Σαββάτου, θα ακολουθήσει Δελτίο Τύπου με το πρόγραμμα και τους ομιλητές.

Ζητούμε συγγνώμη για τις αλλαγές που έπρεπε να κάνουμε, αλλά ήταν αδύνατον να κρατήσουμε το πρόγραμμα όπως είχε ανακοινωθεί πριν τη διακήρυξη των εκλογών.

Το Ινστιτούτο Σύρου καλεί όσες/όσους μαθητές (άνω των 16), φοιτητές ή πολίτες θέλουν να συμμετέχουν εθελοντικά στην εβδομάδα αυτή, αναλαμβάνοντας εργασίες υποστήριξης των εκδηλώσεων, να έρθουν σε επικοινωνία με ένα email στο syrosinstitute@gmail.com (με θέμα: "ΕΘΕΛΟΝΤΡΙΑ/ΗΣ") αναφέροντας την ηλικία, τις ώρες που μπορούν να βοηθήσουν και τουλάχιστον μία ξένη γλώσσα που γνωρίζουν (Αγγλικά ή Γαλλικά).

Σας ευχαριστούμε θερμά για την κατανόηση και τη συνεργασία.Tags: , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons