Συνέδριο “e-Ερμούπολη ή Ερημούπολη” & Αγώνας Urban Downhill by e-HELLAS.org* (31/10-1/11/2015)

Η Άνω Σύρος και η Ερμούπολη ερημώνουν λόγω των σκαλιών. Πραγματικά και μεταφορικά “κατεδαφίζονται”. Το SDT Project είναι μία πρόταση για το πως ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα της πόλης μας γίνεται τουριστικό και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που τελικά μπορεί να προσφέρει λύση στο κοινωνικό πρόβλημα.

Το πρόγραμμα (που αναβλήθηκε λόγω πιθανότητας επαναληπτικών εκλογών και ότι οι εργασίες ανακαίνισης δεν θα έχουν ολοκληρωθεί στο συνεδριακό χώρο πριν τα μέσα Οκτωβρίου) πλέον διαμορφώνεται ως εξής:

Το Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015 στο πλαίσιο του Syros Down Town Project θα γίνει αγώνας ποδηλάτου Urban Downhill στα σκαλιά που θα ξεκινήσει από την Άνω Σύρο (Ανεμόμυλος - Γκιουρά) και θα καταλήξει στην Πλατεία Μιαούλη. Ο αγώνας επίδειξης θα προσφέρει θέαμα ανάλογο ή ακόμη και καλύτερο από το αντίστοιχο event που έγινε στην Οία της Σαντορίνης, με το ακροβατικό τρέξιμο στις στέγες των σπιτιών. Το video που θα παραχθεί θα προβάλει την ομορφιά της Άνω Σύρου και της Ερμούπολης σε όλο το κόσμο.

Το συνέδριο που θα ακολουθήσει την Κυριακή 1 Νοεμβρίου 2015 “e-Ερμούπολη ή Ερημούπολη” και θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα Επιμελητηρίου Κυκλάδων (Αγ. Νικολάου 2, Ερμούπολη) απευθύνεται αποκλειστικά σε επιχειρηματίες, φοιτητές και φορείς και έχει σκοπό την αναζήτηση λύσεων για να γίνουν η Άνω Σύρος και η Ερμούπολη μία ενιαία “έξυπνη” πόλη δηλαδή μία πόλη προσαρμοστική, λειτουργική και χρηστική. Το πρώτο συνέδριο είναι κλειστό για το κοινό για να σχηματιστεί μία ομάδα εργασίας, να περιγραφούν οι δράσεις της για να προετοιμαστεί το επόμενο συνέδριο του Μαΐου το οποίο θα είναι ανοικτό σε όλους. Πάντα το συνέδριο του Οκτωβρίου θα είναι τεχνικής φύσεως και του Μαΐου πιο πρακτικό και κοινωνικό.

Το συνέδριο θα εξετάσει και θα παρουσιάσει ένα σχέδιο εξέλιξης της Ερμούπολης σε Έξυπνη Πόλη που θα αντιμετωπίσει "έξυπνα" το πρόβλημα των σκαλιών μέσα από τη δημιουργία ενός τεράστιου αστικού bike park. Τα έσοδα από τη λειτουργία του bike park θα χρηματοδοτούν τη συντήρηση και επέκταση των ανωδομών της "Έξυπνης Πόλης".

Αγαπητοί μας φίλοι και υποστηρικτές,
Το συνέδριο της Κυριακής για τις Έξυπνες πόλεις "e-Ερμούπολη ή Ερημούπολη" θα αναβληθεί γιατί δεν είναι ακόμη έτοιμο το Επιμελητήριο Κυκλάδων - ανακαινίζεται. Δυστυχώς είναι ο μόνος χώρος που πληρεί τις προδιαγραφές για αυτό που είχαμε στο μυαλό μας - ένα think tank συνέδριο όπου όλοι συμμετέχουν και μιλούν για το Project μέσα από τη δική τους οπτική και εμπειρία. Αντ' αυτού την Κυριακή κατά τις 18.00 θα συναντηθούμε στην αίθουσα Central (πρώην Λέσχη Αξιωματικών) να πιούμε ένα καφέ και να τα πούμε. Το συνέδριο θα γίνει αμέσως όταν ανακαινισθεί το Επιμελητήριο.
Η ομάδα του Syros Down TownΠερισσότερες πληροφορίες στο http://sdt.e-hellas.org και στο facebook www.facebook.com/syrosdowntown και στα τηλέφωνα 2281085557, 6947766759 και 6978663940.

ο χάρτης της διαδρομής---------------
(*) Η e-HELLAS.org είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε στην Ερμούπολη το 2001 και δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση, στη διοργάνωση εκδηλώσεων και το συντονισμό καινοτόμων έργων που συνδυάζουν τη πληροφορική με την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία.
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, διαδώστε το. Ευχαριστούμε! Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons

Σχετικά με τα σχόλια

Το syrosagenda.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.