Έκθεση Ιστορικών Τεκμηρίων Καθολικής Επισκοπής Σύρου

Η Έκθεση Ιστορικών Τεκμηρίων, που φιλοξενείται στο Κέντρο Ιστορικών Μελετών Καθολικής Επισκοπής Σύρου (ΚΙΜΚΕΣ) στην Άνω Σύρο, επαναλειτουργεί από τις 9 Σεπτεμβρίου 2015.

Το Κέντρο Ιστορικών Μελετών Καθολικής Επισκοπής Σύρου (Κ.Ι.Μ.Κ.Ε.Σ.) ιδρύθηκε τον Οκτώβρη του 1986 από τον Επίσκοπο Φραγκίσκο Παπαμανώλη και εγκαινιάστηκε την 1η Ιουλίου 1987 στους χώρους του πρώην ιεροσπουδαστηρίου που βρίσκεται στο βόρειο τμήμα του εκκλησιαστικού συγκροτήματος Αγίου Γεωργίου Άνω Σύρου.

Σκοπός του είναι η συλλογή, μελέτη, αξιοποίηση και προβολή των ιστορικών πηγών σχετικά με την πνευματική κληρονομιά της Σύρου και των Κυκλάδων.

Το αρχειακό υλικό που φυλάσσεται σε ειδικούς χώρους του Κέντρου περιλαμβάνει: το Αρχείο των Καθολικών Επισκοπών Σύρου και Θήρας, καθώς και τμήματα του Αρχείου της Κοινότητας και του Δήμου Άνω Σύρου την περίοδο της Τουρκοκρατίας και του ανεξάρτητου Ελληνικού Κράτους (16ος – 19ος αι.) και μας παρέχει, ως ιστορική πηγή, στοιχεία σχετικά με το νησί πριν από τη γέννηση της Ερμούπολης.

Η παρούσα Έκθεση περιλαμβάνει μοναδικά και σημαντικά ιστορικά τεκμήρια, που αφορούν στην ιστορία της Σύρου στα χρόνια της Οθωμανικής κατάκτησης, της καποδιστριακής περιόδου, αλλά και των πρώτων χρόνων της βασιλείας του Όθωνα.

Χειμερινό Ωράριο Λειτουργίας: 
Κυριακή 10.30 – 13.30
Είσοδος: 1 ευρώ

Υπό την αιγίδα της Καθολικής Επισκοπής Σύρου

--------------------
Το ΚΙΜΚΕΣ για το έτος 2016 θα πραγματοποιήσει σειρά διαλέξεων με άξονα τη φιλοσοφία, ιστορία της τέχνης και θεολογία.

ΠΡΟΣΕΧΩΣ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΚΥΚΛΟΥ ΤΩΝ ΔΙΑΛΕΞΕΩΝ
Tags:

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, διαδώστε το. Ευχαριστούμε! Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons

Σχετικά με τα σχόλια

Το syrosagenda.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.