Εορτασμός της Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας

Κατ' εφαρμογή του Π. Δ. 304/2001 «Οργάνωση εκδηλώσεων μνήμης της 14ης Σεπτεμβρίου» (Α 207), το οποίο εκδόθηκε σε εξουσιοδότηση τον ν. 2645/1998 «Καθιέρωση της 14ης Σεπτεμβρίου, ως ημέρα μνήμης της γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας από το Τουρκικό Κράτος (Α 234), η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου αποτίει με συντριβή και σεβασμό φάρο τιμής στα χιλιάδες θύματα της Μ. Ασίας και σας καλεί να παραστείτε στις εκδηλώσεις που διοργανώνει. Σύμφωνα με το με αρ. πρωτ. 30007/3-9-2015 έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, ο φετινός εορτασμός θα πραγματοποιηθεί

ΚΥΡΙΑΚΗ 4 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015

Α. Γενικός οημαιοστολισμός σε όλο το Νομό, από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της Οκτωβρίου 2015.

Β. Φωταγώγηοη όλων των δημοσίων καταστημάτων, καταστημάτων Ν.Π.Δ.Δ., Ο.Τ.Α., Τραπεζών και Οργανισμών Κοινής Ωφέλειας από την 8η πρωινή ώρα μέχρι και τη δύση του ηλίου της 4ης Οκτωβρίου 2015.

ΩΡΑ 10:00 π.μ.

Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Ταξιαρχών, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Σύρου - Τήνου - Ανδρου - Κέας - Μήλου και Μυκόνου κ.κ. Δωροθέου Β'.

Τέλος Προσέλευσης στον Ιερό Ναό 09:50 π.μ.

Μετά το πέρας της δοξολογίας θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της Ημέρας εντός του Ι.Ν. από την κα Αννα Μπούμπα, Γραμματέα του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Μικρασιατών Ερμούπολης.

Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Μικρασιατικής Μνήμης στην περιοχή του προσφυγικού συνοικισμού του Ξηροκάμπου και θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τους κ.κ. Περιφερειάρχη Νοτίου Αιγαίου, Βουλευτές του Νομού, Ανώτερο Διοικητή Φρουράς Σύρου, Δήμαρχο Σύρου - Ερμούπολης, Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Διοικητή 6ης Περιφερειακής Διοίκησης Λιμενικού Σώματος, Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Νοτίου Αιγαίου, Σύλλογο Μικρασιατών Ερμούπολης και εκπροσώπους λοιπών φορέων που επιθυμούν να τιμήσουν την Επέτειο.

Σιγή ενός λεπτού στη μνήμη των ενδόξως πεσόντων. Ανάκρουση Εθνικού Ύμνου. Πέρας Τελετής.

Παρακαλούνται να ρυθμίσουν:
• Τα της ιεροτελεστίας, η Ιερά Μητρόπολη Σύρου.
• Τα της διάθεσης της Μουσικής, ο Δήμος Σύρου - Ερμούπολης.
• Τα της Τάξεως, η Αστυνομική Διεύθυνση Κυκλάδων.

Υπεύθυνοι για την ορθή εφαρμογή του προγράμματος ορίζονται οι υπάλληλοι της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, Κωνσταντίνος Μουρσελάς και Κωνσταντίνος Ρουσουνέλος.


Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΚΥΚΛΑΔΩΝ
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΛΕΟΝΤΑΡΙΤΗΣ


Πρόσφυγες στην πλατεία Μιαούλη, Ερμούπολη
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, διαδώστε το. Ευχαριστούμε! Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons

Σχετικά με τα σχόλια

Το syrosagenda.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.