"Ήταν ένας μεγάλος χάρτης..." | Animasyros 8.0

Βιωματικό εργαστήριο κινούμενης εικόνας για εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής, άτομα με αναπηρία και μαθητές γενικής εκπαίδευσης.

Το www.kinoumeno.gr σαλπάρει και φέτος για το Animasyros με τις Χριστίνα Ντεπιάν και Ιωάννα Γιακουμάτου

Το φετινό βιωματικό εργαστήριο κινούμενης εικόνας, μία χορηγία της Στέγης του Ιδρύματος Ωνάση, ανοίγει τις πόρτες του στους εκπαιδευτικούς γενικής και ειδικής αγωγής και τους διδάσκει τις τεχνικές κινούμενης εικόνας. Ένας μεγάλος χάρτης με συνοδοιπόρους τη συνεργασία, τη μάθηση, τη φαντασία και τη δημιουργικότητα, θα οδηγήσει όλους τους συμμετέχοντες στη δημιουργία μίας ταινίας με άξονα τη γνώση και την επικοινωνία. Ταξιδευτές θα είναι, εκτός από τους εκπαιδευτικούς, μέλη του Κέντρου Δημιουργικής Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία Ερμούπολης - Σύρου καθώς και μαθητές της Στ’ δημοτικού και της Α' γυμνασίου. Το ταξίδι της γνωριμίας και της συνεργασίας θα ζωντανέψει πάνω στο χάρτη και θα καταλήξει σε μία ταινία, μία ταινία γεμάτη γνώση και ελπίδα. Στο πλαίσιο της παρουσίασης των ταινιών των εκπαιδευτικών εργαστηρίων, η ταινία θα προβληθεί στην τελετή λήξης του φεστιβάλ την Κυριακή 27/9 το βράδυ στο θέατρο Απόλλων. Το εργαστήριο συντονίζουν η εικαστικός-εκπαιδευτικός Χριστίνα Ντεπιάν και η εκπαιδευτικός οπτικοακουστικών τεχνών Ιωάννα Γιακουμάτου και πραγματοποιείται σε συνεργασία με την εικαστικό – animator Κατερίνα Κρεμασιώτη και το Κ.Δ.Α.Π.-Μ.Ε.Α. Σύρου-Ερμούπολης.

Μαθαίνουμε μαζί, διδάσκουμε μαζί!


Λεπτομέρεις εργαστηρίου:

To συγκεκριμένο εργαστήριο απευθύνεται σε:
  • εκπαιδευτικούς Γενικής Αγωγής που τα τελευταία χρόνια έχουν διδάξει στην Ε' και Στ' τάξη Δημοτικού και
  • σε μαθητές που φέτος θα ξεκινήσουν την Στ' Δημοτικού ή την Α' Γυμνασίου.

Το εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί σε συνεργασία με τους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής και τους μαθητές του ΚΔΑΠ ΜΕΑ Σύρου -Ερμούπολης. 

Οι εκπαιδευτικοί γενικής και ειδικής αγωγής θα είναι παρόντες στα έξι εργαστήρια ενώ οι μαθητές και τα ΑμεΑ θα συμμετέχουν από κοινού την Τετάρτη (23/9) και την Πέμπτη (24/9). 

Στόχος είναι η γνωριμία, η συνεργασία και η επικοινωνία μεταξύ των συμμετεχόντων, η αλληλεπίδραση μεταξύ τους και η δυνατότητα της δημιουργικής παραγωγής μίας ολιγόλεπτης ταινίας animation με την ολοκλήρωση του εργαστηρίου. Οι εκπαιδευτικοί γενικής και ειδικής αγωγής θα μάθουν να οργανώνουν και να υλοποιούν ένα εργαστήριο animation που μπορούν να το αξιοποιήσουν μελλοντικά στα πλαίσια των εκπαιδευτικών τους δράσεων σε projects, διαθεματικές εργασίες, στην περιβαλλοντική εκπαίδευση καθώς και σε οποιοδήποτε μάθημα επιθυμούν να διδάξουν με διαφορετική προσέγγιση.

Πληροφορίες:
Τοποθεσία: Παιδική Βιβλιοθήκη Δήμου Ερμούπολης, πλατεία Μιαούλη

Ημέρες & Ώρες:
Για τους μαθητές (2 ημέρες):
Τετάρτη 23/09, 16.00 - 19.00
Πέμπτη 24/09, 16.00 - 19.00

Για τους εκπαιδευτικούς (6 ημέρες):
(Για 21,22 και 25/9 οι ώρες είναι ενδεικτικές και θα οριστικοποιηθούν κατόπιν συνεννοήσεως με τους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς).
Δευτέρα 21/09, 15.00 - 19.00
Τρίτη 22/09, 15.00 - 19.00
Τετάρτη 23/09, 16.00 - 19.00
Πέμπτη 24/09, 16.00 - 19.00
Παρασκευή 25/09,15.00 - 19.00
Σάββατο 26/09, 11.00-15.00

Οι ενδιαφερόμενοι καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή έως και την Παρασκευή 18/9 καθώς οι θέσεις είναι περιορισμένες και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Το εργαστήριο παρέχεται δωρεάν. Θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής:
http://animasyros.gr/indexgr.html (κάτω αριστερά στο κουμπί αίτηση συμμετοχής)

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να αποστείλετε email με τίτλο "Ήταν ένας μεγάλος χάρτης…" στο production_assistant@animasyros.gr

Facebook Event: www.facebook.com/events/1389614761337785
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, διαδώστε το. Ευχαριστούμε! Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons

Σχετικά με τα σχόλια

Το syrosagenda.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.