Τα νέα προγράμματα του Μουσείου Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης για την περίοδο 2015 - 2016Δύο τμήματα προγραμμάτων θα λειτουργούν κάθε Σάββατο στο Μουσείο Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης στη Σύρο, κατά τη διάρκεια της σχολικής χρονιάς 2015-2016.

Πρώτο πρόγραμμα για παιδιά 10-14 ετών 10:30-11:30:

Α) Κατά τους μήνες Οκτώβριο-Δεκέμβριο θα ασχοληθούμε με τους «θησαυρούς» της πόλης μας και την γνωριμία με τον πολιτισμό του νησιού μας κατά τον 19ο αιώνα μέχρι σήμερα.
Β) Κατά τους μήνες Ιανουάριο- Ιούνιο θα γνωρίσουν τα παιδιά τη ζωή και το έργο μεγάλων προσωπικοτήτων που γεννήθηκαν ή πέρασαν από το νησί μας.

Δεύτερο πρόγραμμα για παιδιά 6-10 ετών 12:00-13:30:

Το πρόγραμμα αναφέρεται στον Κυκλαδικό Πολιτισμό και στην Τέχνη των Κυκλάδων της 3ης χιλιετίας π.Χ.

Τα προγράμματα αυτά θα πραγματοποιηθούν τους μήνες Οκτώβριο-Ιούνιο.

Εκπαιδευτικά Προγράμματα Σχολείων και Εκπαιδευτικές Επισκέψεις στο Μουσείο
(ΓΙΑ ΤΗΝ Α/ΒΑΘΜΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ Β/ΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ)

Τα προγράμματα για τους μαθητές των σχολείων με θέμα τον Κυκλαδικό Πολιτισμό της 3ης χιλιετίας π.Χ μπορούν να πραγματοποιηθούν οποιαδήποτε ημέρα και ώρα εξυπηρετεί τους μαθητές και τους καθηγητές, κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης με την υπεύθυνη. Επίσης, μπορούν όσοι εκπαιδευτικοί επιθυμούν να συνοδεύσουν τους μαθητές τους στο Μουσείο για μια απλή επίσκεψη και ξενάγηση.

Σε όλα τα εκπαιδευτικά προγράμματα τα παιδιά ασχολούνται και με δραστηριότητες όπως: παιχνίδια, κατασκευές, ζωγραφική, κουκλοθέατρο, πηλοπλαστική κ.α.

Η έναρξη των προγραμμάτων θα γίνει το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015 και η λήξη τους το Σάββατο 4 Ιουνίου 2016.

Υπεύθυνη κα Μαρία Κάπαρη 6976974557 (ώρες επικοινωνίας 18:00-20:00).
Tags:

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons