Οι συμμετοχές του World Wide Lab που έρχεται για πρώτη φορά στην ΕλλάδαΟλοκληρώθηκε η διαδικασία επιλογής των συμμετεχόντων στο διεθνές θεατρικό εργαστήρι - φεστιβάλ «World Wide Lab», το οποίο φέτος διεξάγεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στη Σύρο.

Υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση της Ιόλης Ανδρεάδη από την Ελλάδα και του Αμερικανού Jay Stern, οκτώ σκηνοθέτες από όλο τον κόσμο συναντούν 13 ηθοποιούς από την Ελλάδα, τις ΗΠΑ και τον Καναδά, δύο έλληνες σκηνογράφους και τη μουσικό Ερατώ Α, Κρεμμύδα και συνεργάζονται εντατικά από τις 22 Αυγούστου έως τις 6 Σεπτεμβρίου, δημιουργώντας από κοινού ένα πρωτοπόρο θεατρικό camp 16 ημερών, στους φιλόξενους χώρους του Syros Institute στην Άνω Σύρο.

Τα αποτελέσματα της εντατικής ερευνητικής διαδικασίας και της ομαδικής δουλειάς, θα παρουσιαστούν στο κοινό με τη μορφή τριών παραστάσεων στο Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης στις 4, 5 και 6 Σεπτεμβρίου.

Καθώς το θέμα του φετινού Lab είναι «Προσλήψεις και Αναπαραστάσεις του Αρχαίου Δράματος: διεθνής παράδοση και προσωπική εμπειρία», οι παραστάσεις αντλούν υλικό από της Εκκλησιάζουσες του Αριστοφάνη, το μύθο της Μήδειας και τη σύγχρονη πολιτική και κοινωνική πραγματικότητα της χώρας.

Όλα τα έργα έχουν διάρκεια μισής ώρας και θα παρουσιαστούν στην ελληνική γλώσσα και τις τρεις μέρες, ενώ θα μεταδίδονται ζωντανά σε όλο τον κόσμο μέσω Live Stream κάλυψης.

Η ιδέα του World Wide Lab δημιουργήθηκε το 2011 στο Watermill του Bob Wilson, από τους απόφοιτους του Lincoln Center Theater Director’s Lab. Αποτελεί μια διεθνή πλατφόρμα σκηνοθετών από διαφορετικές χώρες του κόσμου -Ελλάδα, ΗΠΑ, Ινδία, Ισραήλ, Ιταλία, Καναδάς, Ταϊβάν- οι οποίοι συναντιούνται σταθερά κάθε χρόνο, με σκοπό να δουλέψουν εντατικά και ομαδικά για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, πάνω στη δημιουργία και την παρουσίαση θεατρικών πρότζεκτ γύρω από ένα ειδικό θέμα τη φορά.

Το θέμα του πρώτου World Wide Lab το 2012 ήταν η «Γιορτή», του δεύτερου το 2013 ήταν η «Τελετουργία» και του τρίτου το 2014 ήταν «Καταστροφή και Αναγέννηση».

Στόχος του World Wide Lab είναι να προτείνει και να εξελίξει ένα μοντέλο ομαδικής συνεργασίας και συσκηνοθεσιών, παρακάμπτοντας ηθελημένα τον παγιωμένο κανόνα που λέει ότι «στο θέατρο την τελική απόφαση την παίρνει πάντα ένας».Οι συμμετοχές του World Wide Lab 2015 στη Σύρο είναι:

Σκηνοθέτες
Jay Stern ~ ΗΠΑ
Annie Levy ~ ΗΠΑ
Laura Caparrotti ~ Ιταλία
Laura Tesman ~ ΗΠΑ
Evan Tsitsias ~ Καναδάς
Chang Nai Wen ~ Ταϊβάν
Jocelyn Yuchia Chang ~ Ταϊβάν
Ιόλη Ανδρεάδη ~ Ελλάδα

Σκηνογράφοι / ενδυματολόγοι
Πηνελόπη Ασλάνογλου ~ Ελλάδα (Σύρος)
Κατερίνα Κολλιοπούλου ~ Ελλάδα

Μουσικός
Ερατώ Α. Κρεμμύδα ~ Ελλάδα / ΗΠΑ

Ηθοποιοί
Tali Custer ~ ΗΠΑ
Tracy Michaelidis ~ Καναδάς
Ιφιγένεια Γρίβα ~ Ελλάδα
Γιάννης Χαρμπάτσης ~ Ελλάδα
Θάνος Φώσκολος ~ Ελλάδα (Σύρος)
Μαρία Δερεμπέ ~ Ελλάδα
Αριστέα Σταφυλαράκη ~ Ελλάδα
Κατερίνα Δρακοπούλου ~ Ελλάδα
Ειρήνη Πατούρα ~ Ελλάδα
Αντιγόνη Κουλουκάκου ~ Ελλάδα
Ιάκωβος Μινδρινός ~ Ελλάδα
Σταύρος Γιαννουλάδης ~ Ελλάδα
Γιώργος Κισσανδράκης ~ Ελλάδα

Καλλιτεχνική Διεύθυνση:
Jay Stern από τις ΗΠΑ και Ιόλη Ανδρεάδη από την Ελλάδα


22 Αυγούστου - 6 Σεπτεμβρίου 2015
Ινστιτούτο Σύρου – Syros Institute
Ιστορική Μονή Πατέρων Ιησουιτών, Άνω Σύρος

Θέατρο Απόλλων
Ερμούπολη Σύρου
Παραστάσεις | 4 - 6 Σεπτεμβρίου 2015
Έναρξη 20.00 - Λήξη 22.15
Είσοδος ημέρας: 10 ευρώ (περιλαμβάνει την παρακολούθηση και των τριών έργων)Πηγή: in.gr
Tags:

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons