[ΑΝΑΒΟΛΗ] Συνέδριο “e-Ερμούπολη ή Ερημούπολη” & Αγώνας Urban Downhill - by e-HELLAS.org* (3-4/10/2015)

Η Άνω Σύρος και η Ερμούπολη ερημώνουν λόγω των σκαλιών. Πραγματικά και μεταφορικά “κατεδαφίζονται”. Το SDT Project είναι μία πρόταση για το πως ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα της πόλης μας γίνεται τουριστικό και ανταγωνιστικό πλεονέκτημα που τελικά μπορεί να προσφέρει λύση στο κοινωνικό πρόβλημα.

[Δείτε την τελευταία ενημέρωση για το SDT Project ΕΔΩ]

Το Σάββατο 3 Οκτωβρίου στο πλαίσιο του Syros Down Town Project θα γίνει αγώνας ποδηλάτου Urban Downhill στα σκαλιά που θα ξεκινήσει από την Άνω Σύρο (Ανεμόμυλος - Γκιουρά) και θα καταλήξει στην Πλατεία Μιαούλη. Ο αγώνας επίδειξης θα προσφέρει θέαμα ανάλογο ή ακόμη και καλύτερο από το αντίστοιχο event που έγινε στην Οία της Σαντορίνης, με το ακροβατικό τρέξιμο στις στέγες των σπιτιών. Το video που θα παραχθεί θα προβάλει την ομορφιά της Άνω Σύρου και της Ερμούπολης σε όλο το κόσμο.

Το συνέδριο που θα ακολουθήσει την Κυριακή 4 Οκτωβρίου “e-Ερμούπολη ή Ερημούπολη” απευθύνεται αποκλειστικά σε επιχειρηματίες, φοιτητές και φορείς και έχει σκοπό την αναζήτηση λύσεων για να γίνουν η Άνω Σύρος και η Ερμούπολη μία ενιαία “έξυπνη” πόλη δηλαδή μία πόλη προσαρμοστική, λειτουργική και χρηστική. Το πρώτο συνέδριο είναι κλειστό στο κοινό γιατί θα διαμορφωθεί μέσα από αυτό μία ομάδα έργου η οποία θα αναλάβει να εξελίξει το έργο. Η “εξυπνάδα” θεωρούμε ότι είναι θέμα προσαρμοστικότητας. Είμαστε αρκετά προσαρμοστικοί για να κάνουμε την πόλη μας “έξυπνη”;
Ευχαριστούμε πολύ τον Δήμο Σύρου Ερμούπολης, προσωπικά το Δήμαρχο, τους αρμόδιους Αντιδημάρχους και όλα τα στελέχη στα αρμόδια τμήματα, συμβούλια και επιτροπές για την εμπιστοσύνη τους στο έργο και την παροχή όλων των εγκρίσεων. Το ποδήλατο είναι το μέσο κάθε σύγχρονης πόλης. Κατά την διάρκεια του Αγώνα θα γίνουν κάποιες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και ζητούμε εκ των προτέρων την κατανόηση για την ολιγόωρη όχληση των κατοίκων. Θα ακολουθήσει λεπτομερής ανακοίνωση των ρυθμίσεων.

Περισσότερες πληροφορίες στο http://sdt.e-hellas.org και στο facebook www.facebook.com/syrosdowntown και στα τηλέφωνα 2281085557, 6947766759 και 6978663940.


ο χάρτης της διαδρομής---------------
(*) Η e-HELLAS.org είναι μία αστική μη κερδοσκοπική εταιρία που ιδρύθηκε στην Ερμούπολη το 2001 και δραστηριοποιείται στην εκπαίδευση, στη διοργάνωση εκδηλώσεων και το συντονισμό καινοτόμων έργων που συνδυάζουν τη πληροφορική με την επιχειρηματικότητα και την κοινωνία.

Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons