Πρόγραμμα Διαδικτυακών Αναμεταδόσεων (Live Streaming) του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου

Σε συνέχεια του προγράμματος "Απόλλων 150", και σε συνεργασία με το Εθνικό Δίκτυο Έρευνας και Tεχνολογίας (Ε.Δ.Ε.Τ), ανακοινώνουμε με μεγάλη χαρά σε όσους δεν έχουν τη δυνατότητα να παραβρεθούν στο νησί μας κατά τη διάρκεια του 11ου Διεθνούς Φεστιβάλ Αιγαίου, ότι θα μπορέσουν να παρακολουθήσουν ζωντανά, προγραμματισμένες διαδυκτιακές αναμεταδόσεις (Live Streaming) των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ στη διεύθυνση του Θεάτρου Απόλλων:

https://diavlos.grnet.gr/apollontheatre
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΩΝ ΑΝΑΜΕΤΑΔΟΣΕΩΝ:

Τετάρτη 15 Ιουλίου, ώρα 20.30 
"ΟΙ ΜΕΓΑΛΟΙ ΚΛΑΣΣΙΚΟΙ"
Παναγιώτης Τιμπόρης, Μουσική Διεύθυνση
Schubert: Εισαγωγή «Ροζαμούνδη»
Beethoven: Τριπλό κονσέρτο για βιολί, βιολοντσέλλο και πιάνο

TRIO 92, Βιέννη, Αυστρία
Nadezda Kalmykova, βιολί
Λουκία Λουλάκη, βιολοντσέλλο
Maciej Skarbek, πιάνο
Βραβείο Gina Bachauer 2014

******
Beethoven: Συμφωνία No.6, op.68 «Ποιμενική»

Συμμετέχει η ορχήστρα Pan-European Philharmonia από τη Βαρσοβία
Με καλλιτεχνικό φωτισμό από τη Στέλλα Κάλτσου
Διάρκεια 120 λεπτά με διάλειμμα 20 λεπτών


Σάββατο 18 Ιουλίου, ώρα 20.30
OΠΕΡΑ "MΗΔΕΙΑ" του Luigi Cherubini

Η Μήδεια είναι όπερα κομίκ σε τρεις πράξεις του Λουίτζι Κερουμπίνι. Το λιμπρέτο του Φρανσουά – Μπενουά Οφμάν είναι βασισμένο στην ομώνυμη τραγωδία του Ευριπίδη, Μήδεια, καθώς και στο θεατρικό έργο Μήδεια του Πιέρ Κορνέιγ. Παρουσιάστηκε πρώτη φορά στις 17 Μαρτίου 1797 στο θέατρο Φεντώ στο Παρίσι με τη Γαλλίδα υψίφωνο Ζιλί-Ανζελίκ Σιό στο ρόλο της Μήδειας. Είναι ένα από τα πιο γνωστά έργα του Κερουμπίνι και το μόνο που παίζεται τακτικά έως σήμερα.


ΣΥΝΟΨΗ:
Η δράση της όπερας τοποθετείται στην Κόρινθο. Κατά την πρώτη πράξη, η Ελληνί- δα Πριγκίπισσα Γλαύκη, κόρη του Βασιλιά Κρέοντα πρόκειται να παντρευτεί τον Ιάσονα, αρχηγό των Αργοναυτών, ο οποίος με την υποστήριξη της Μήδειας, πριγκίπισσας της Κολχίδος, κατάφερε να κλέψει το χρυσόμαλλο δέρας. Η Μήδεια, που άφησε πίσω της την πατρίδα της και έκανε δύο παιδιά με τον Ιάσονα, απαιτεί από εκείνον να επιστρέψει σε εκείνην. Όταν αυτός αρνείται, εκείνη εκφράζει την έντονη επιθυμία για εκδίκηση.
Στην δεύτερη πράξη ο Κρέων προστάζει την ηρωίδα να φύγει από την πόλη. Εκείνη ζητάει να παραμείνει στην Κόρινθο με τα παιδιά της για μια ακόμα μέρα και στέλνει με την Νέριδα, την θε- ραπαινίδα της, δύο δώρα στην Γλαύκη: ένα διάδημα και έναν μανδύα.
Κατά την τρίτη και τελευταία πράξη, η Μήδεια αγκαλιάζει για τελευταία φορά τα παιδιά της. Θρηνητικές φωνές ακούγονται μέσα από το Παλάτι και σύντομα μαθαίνουμε ότι η Γλαύκη δηλητηριάστηκε από τα δώρα της Μήδειας. Ο λαός είναι θυμωμένος. Η Μήδεια, η Νέρις και τα παιδιά είναι κρυμμένα στον ναό. Σύντομα ο Ιάσονας μαθαίνει από την θεραπαινίδα την αλήθεια. Έκπλη- κτος και χωρίς να μπορεί να επέμβει, αντικρίζει την Μήδεια να κρατά ένα μαχαίρι γεμάτο αίματα. Έχει σκοτώσει τα δύο παιδιά της. Ο ναός και το παλάτι τυλίγονται στις φλόγες.

Κωνσταντίνος Π. Καράμπελας - Σγούρδας

Παναγιώτης Τιμπόρης, Μουσική Διεύθυνση
Ζωή Ζενιώδη, Βοηθός μαέστρου
Dirk Schattner, Σκηνοθεσία
Jens Huebner, Σκηνογραφία και Φωτισμοί
Βαγγέλης Σιαδήμας, Τεχνική Διεύθυνση

Eilana Lappalainen, Μήδεια
Kostiantyn Andreiev, Ιάσονας
Βασίλης Κωστόπουλος, Κρέων
Λυδία Ζερβάνου, Γλαύκη
Φωτεινή Αθανασάκη, Niris
Μαριλένα Στριφτόμπολα, Τροφός
Jaina Elqueta, 2η Τροφός

Με την ορχήστρα Pan – European Philharmonia από τη Βαρσοβία
Διάρκεια 150 λεπτά με διάλειμμα 20 λεπτών


Κυριακή 19 Ιουλίου, ώρα 14.00
ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ:
ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ SPIRITUAL

Olanna Goudeau και Ashley Renee Watkins, Σοπράνο
ACTE II, Opera Duo, Φιναλίστ στο «AmericaΆs Got Talent» 2014 στην Εθνική Αμερικάνικη Τηλεόραση

Μανώλης Παπασηφάκης, Πιάνο

Έργα των:
STEPHEN SCHWARTZ, GEORGE & IRA GERSHWIN, IRVING BERLIN, JEFF BLUMENKRANTZ. LEONARD BERNSTEIN, ANDRÉ PREVIN, PEGGY LEE. KERN & HAMMERSTEIN, MOSES HOGAN, BOATNER, HALL JOHNSON, JOHN CARTER, MARGARET BONDS
Διάρκεια 100 λεπτά με διάλειμμα 20 λεπτώνTags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons