ΕΚΘΕΣΗ: Η Λαλού... στον Κάμπο, μια φορά και έναν καιρό | Ίρις Ξυλά - Ξαναλάτου

Η Έκθεση Χαρακτικής/Ζωγραφικής της Ίρις Ξυλά - Ξαναλάτου "Η Λαλού... στον Κάμπο,μια φορά και έναν καιρό" θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πρώην ΔHKΕΔΑΣ Άνω Σύρου από 15 Ιουλίου - 30 Αυγούστου 2015.

Εγκαίνια:
Σάββατο 18 Ιουλίου 2015 | 21:00

Ώρες Λειτουργίας:
19:00-22:30


Ο πολύβουος και ερωτικός κόσμος της Απάνω Μεριάς, του Κάμπου της Σύρας δημιούργησαν το παραμύθι της Ίριδας, αποτυπωμένο είτε σε χειροποίητο χαρτί είτε σε καμβά ή ακόμη και σε λεία επιφάνεια ξύλου.

Μέσα στους θάμνους, στα αρωματικά βότανα, αγριολούλουδα, πουλιά, μια ιδιαίτερη πεταλούδα η Λαλού, που μπορεί και αλλάζει χρώματα μεταδίδει την κίνηση, την ανεμελιά και τη χαρά της φύσης στη δισδιάστατη επιφάνεια της ζωγραφικής.

Το είδος της μεταξοτυπίας που χρησιμοποιεί η καλλιτέχνις διαφέρει πολύ από τη λεγόμενη μηχανοποιημένη, γιατί απλούστατα γίνεται με το χέρι σε όλα τα στάδια. Και όπως λέει η ίδια για τη δουλειά της: «Εκτός από το ότι είναι ένα μέσο έκφρασης που συνταιριάζει τη σάρκα που μας δίνει το λάδι και την απειθάρχητη γοητεία και διαφάνεια της ακουαρέλας, με βοηθάει με τα τόσα απλά εργαλεία που χρησιμοποιώ να δίνω έναν προσωπικό τόνο σε κάθε κομμάτι που βγαίνει. Ακόμα και στα πολλαπλά έργα, παρά τις φαινομενικές ομοιότητες τους, κάποιες διαφορές στις λεπτομέρειες δίνουν σε καθένα από αυτά τη δική του προσωπικότητα».

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα γίνονται θεατρικά παιχνίδια και εκδηλώσεις για παιδιά.


ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ
Η Ίρις Ξυλά - Ξαναλάτου γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Αγγλία, όπου φοίτησε σε αγγλικό σχολείο και ακολούθως σπούδασε ζωγραφική και χαρακτική στο πανεπιστήμιο του Λονδίνου, Ινστιτούτο Froebel. Παρουσίασε ως τώρα τη δουλειά της σε ατομικές εκθέσεις στην Αθήνα και σε άλλες πόλεις στην Ελλάδα, στη Ρώμη, στην Οξφόρδη και τη Λευκωσία και πήρε μέρος σε μεγάλες διεθνείς διοργανώσεις, όπου και έτυχε διακρίσεων, δύο φορές στο Παρίσι, μία στη Μαδρίτη και μία στην Αθήνα. Εκπροσώπησε την Ελλάδα, πολλές φορές, σε εκθέσεις, κυρίως χαρακτικής, στο εξωτερικό. Κάποιες πρόσφατες συμμετοχές της ήταν στη Διεθνή Μπιενάλε Χαρακτικής του Γκουανλάν 2011, Κίνα (Μεγάλο Βραβείο) στη Διεθνή Μπιενάλε Χαρακτικής στο Τόκυο (όπου και βραβεύθηκε), σε Διεθνή Έκθεση Χαρακτικής στη Βαρκελώνη, και σε έκθεση στο μουσείο της Μόσχας με τίτλο «Απόψεις της Αθήνας από σύγχρονους Έλληνες Ζωγράφους».

Επίσημη ιστοσελίδα: www.irisxilasxanalatos.gr


Γενική επιμέλεια της κας Μαρίζας Δαλεζίου, Ιστορικού τέχνης και Καλλιτεχνική επιμέλεια της κας Κατερίνας Δρακάκη.
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons