Μικροί Ξεναγοί | ΠρόγραμμαΣτη Σύρο το πρόγραμμα ξεναγήσεων από μικρούς εθελοντές είναι πλέον θεσμός τα τελευταία χρόνια.

Μικροί μαθητές, μετά την ολοκλήρωση των σχολικών τους υποχρεώσεων, δείχνουν στους επισκέπτες τις ομορφιές του νησιού και τους ξεναγούν στο Δημαρχείο, στο Θέατρο Απόλλων, στο Μουσείο Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης καθώς και στον οικισμό της Άνω Σύρου.

Το πρόγραμμα των ξεναγήσεων στην Ερμούπολη λαμβάνει χώρα από Δευτέρα έως Παρασκευή 11:00 – 13:30 και στον οικισμό της Άνω Σύρου κάθε Τρίτη 19:00 – 21:00.

Επίσης, στο Μουσείο Αντιγράφων Κυκλαδικής Τέχνης πέραν των ξεναγήσεων οι οποίες πραγματοποιούνται καθημερινά, κάθε Δευτέρα (11:30-12:30) πραγματοποιείται ενημέρωση για το οδοιπορικό της Σύρου σε πολίτες και επισκέπτες του νησιού. Αντίστοιχα, κάθε Πέμπτη (11:30-12:30) οι μικροί ξεναγοί υποδέχονται τα παιδιά των επισκεπτών για να παίξουν μαζί τους κουκλοθέατρο, πηλοπλαστική, να ζωγραφίσουν παίρνοντας ιδέες από έργα μεγάλων ζωγράφων Τσαρούχη, Σορόγκα, Θεόφιλο, Παύλο. 

Τέλος, κάθε Παρασκευή (11:30-12:00) γίνεται προβολή ντοκιμαντέρ για τον Κυκλαδικό Πολιτισμό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν επίσης, την έκθεση των παιδιών με υλικό, εργασίες και ζωγραφιές, από όλη τη διάρκεια της εκπαίδευσής τους στο Μουσείο, τα έσοδα της οποίας θα διατεθούν για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Το πρόγραμμα των εθελοντικών ξεναγήσεων θα ολοκληρωθεί στο τέλος Αυγούστου.
Tags: , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons