Χορωδιακό αφιέρωμα στον Ηλία Ανδριόπουλο

Ο Μουσικός Όμιλος Σύρου με την μικτή χορωδία του, παρουσιάζει από 27 - 29 Αυγούστου 2015 στο θέατρο Απόλλων στις 21.00, το 2ο Χορωδιακό Αφιέρωμα με το οποίο θα τιμήσει τον γνωστό μουσικοσυνθέτη Ηλία Ανδριόπουλο, ο οποίος έχει μελοποιήσει στίχους και ποιήματα γνωστών ποιητών και στιχουργών, τα περισσότερα των οποίων έγιναν μεγάλες επιτυχίες. Στην εκδήλωση θα παραστεί ο ίδιος ο συνθέτης, ενώ θα συμμετάσχουν γνωστοί καλλιτέχνες, που μαζί με την χορωδία θα συνοδεύσουν πιάνο και ορχήστρα.

Φιλική συμμετοχή:
Μανώλης Μητσιάς (Πέμπτη 27/8)
Πέτρος Γαϊτάνος (Παρασκευή 28/8)
Ελένη και Σουζάνα Βουγιουκλή (Σάββατο 29/8)

Συνοδεύουν οι μουσικοί:
Αχιλλέας Γουάστωρ, πιάνο
Ηρακλής Ζάκκας, μπουζούκι/ μαντολίνο


Τιμή Εισιτηρίου 10€ και 5€

Σύντομο βιογραφικό
Ο ΗΛΙΑΣ ΑΝΔΡΙΟΠΟΥΛΟΣ (1950) γεννήθηκε σε ένα μικρό χωριό (Λαντζόϊ), δίπλα στην Αρχαία Ολυμπία. Εκεί πέρασε τα παιδικά και τα μαθητικά του χρόνια. Τις μουσικές σπουδές του, τις άρχισε και τις ολοκλήρωσε στο Ελληνικό Ωδείο Αθηνών. Δάσκαλοί του η Ελένη Γαϊδεμβέργερ, ο Μιλτιάδης Κουτούκος, ο Αντίοχος Ευαγγελάτος.

Μεγάλο βήμα για την καθιέρωσή του αποτέλεσαν οι τρεις συναυλίες που έδωσε ως νέος συνθέτης, στα πλαίσια του Φεστιβάλ Αθηνών, τον Αύγουστο του 1978, στο Θέατρο Λυκαβηττού.

Από τότε τη μουσική του διαδρομή αποτυπώνουν 17 δίσκοι-CD, που μεταξύ αυτών είναι τα «Γράμματα στο Μακρυγιάννη», «οι Ξένες Πόρτες», τα «Λαϊκά Προάστια», οι «Προσανατολισμοί» οι «Αργοναύτες», η «Μουσική για σαντούρι & ορχήστρα», οι «Ωδές», οι «Συνηχήσεις», μελοποιήσεις ποιημάτων των Μίκη Θεοδωράκη, Διονύση Καρατζά, Τάκη Σινόπουλου, Γιώργη Παυλόπουλου κλπ. Ανέκδοτα έργα του η συμφωνιέτα «Ανταύγειες», η «Μουσική για βιολοντσέλο και ορχήστρα», η σονάτα «Ελληνικό Καλοκαίρι», τα «Επιθαλάμια» κ.α.

Σημαντικές ορχήστρες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό έχουν παρουσιάσει το έργο του, σημειώνοντας εξαιρετική επιτυχία: Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, η Ορχήστρα των Χρωμάτων, η Suisse Romande της Γενεύης, η English Players του Λονδίνου, η Ορχήστρα Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ, η Κρατική Ορχήστρα Ελληνικής Μουσικής (ΚΟΕΜ) κλπ.

Από το 1978 έως τώρα έχει δώσει εκατοντάδες συναυλίες σε όλες σχεδόν τις πόλεις και κωμοπόλεις της χώρας και έχει συμμετάσχει στα πιο ενδιαφέροντα καλλιτεχνικά φεστιβάλ. Αίθουσες και χώροι υψηλού κύρους έχουν φιλοξενήσει την μουσική του. Το Queen Elizabeth Hall του Λονδίνου, η Alte Oper της Φραγκφούρτης, το Βerwlhallen της Στοκχόλμης, το Victoria Hall της Γενεύης, το Auditorium Sain Zermain και το Casino de Paris στο Παρίσι, το WDR στην Κολωνία, το Ωδείο Ηρώδου Αττικού, το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, η Αρχαία Ολυμπία, το Αρχαίο Ωδείο Πάτρας , οι Δελφοί, το Αρχαίο Θέατρο Μικρής Επιδαύρου κλπ. Επίσης έχει δώσει διαλέξεις στα Αγγλικά Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και East Anglia ( Νόριτς)., όπως επίσης και σε αρκετές ελληνικές πόλεις και Πανεπιστήμια.

Το 2006 κυκλοφόρησε το πρώτο του βιβλίο «Αφήγηση των Ηχων» από τις εκδόσεις Κέδρος και το 2007 από τις εκδόσεις Μαϊστρος, το δεύτερο βιβλίο του με τίτλο « Αντι–Ηχήσεις» του οποίου η πρώτη έκδοση εξαντήθηκε και επανεκδόθηκε πριν λίγο καιρό. Το τρίτο βιβλίο του συνθέτη ολοκληρώθηκε το 2013 και έχει τίτλο «Το Αίνιγμα μιας Γενιάς»

Στην καλλιτεχνική του διαδρομή έχει συνεργαστεί με σημαντικότατους ερμηνευτές και καλλιτέχνες: Μπέλλου , Ξυλούρη, Μητσιά, Πρωτοψάλατη, Μοσχολιού, Βενετσάνου, Χριστογιαννόπουλο, Θεοδωρίδου, Καλογιάννη, Δημητριάδη, Μηλιαρέση, Μόσχο, Τσάκτσεβα, Δημητράτο, Μπάκα, Φόρτη, κ.α.

Υπήρξε Καλλιτεχνικός Διευθυντής για τρία χρόνια (1994 – 1997) της Ορχήστρας Σύγχρονης Μουσικής της ΕΡΤ και αμέσως μετά (1997-1999) Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, όπου μέσω αυτού δημιούργησε πρωτότυπες και μοναδικές εκδηλώσεις [Πηγή]

Περισσότερες πληροφορίες: http://eliasandriopoulos.blogspot.gr
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons