Σεμινάρια της Ερμούπολης 2015 | Έκτακτη Ενημέρωση


Λόγω των πρόσφατων εξελίξεων το Σεμινάριο της Ερμούπολης για την Κοινωνία της Πληροφορίας που επρόκειτο να διεξαχθεί στις 10-12 Ιουλίου 2015 αναβάλλεται για τον Σεπτέμβριο.

Παρόλα αυτά, την περίοδο 10-12 Ιουλίου διεξάγεται στην Ερμούπολη Προκαταρτικό Σεμινάριο, το πρόγραμμα του οποίου μπορείτε να δείτε εδώ.

Το Προκαταρτικό Σεμινάριο διεξάγεται στην Αίθουσα Α05 (αντί της αίθουσας ΠΑΡΘΕΝΩΝ) που βρίσκεται στο ισόγειο του Πανεπιστημίου Αιγαίου (κτίριο παλιού 1ου Γυμνασίου Σύρου).

Σημειώνεται ότι το Σάββατο 11 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί Ελεύθερη Συζήτηση εκτός Πανεπιστημίου και για περισσότερες λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους Θεόδωρο Καρούνο (6977606166) και Γιάννη Καλογήρου (6944303448).

Η ερευνητική ομάδα INFOSTRAG (www.infostrag.gr) του Εργαστηρίου Βιομηχανικής και Ενεργειακής Οικονομίας του ΕΜΠ (www.liee.ntua.gr) θα πραγματοποιήσει και φέτος Σεμινάριο για την Κοινωνία της Πληροφορίας / Οικονομία της Γνώσης στο πλαίσιο των ετήσιων σεμιναρίων που διοργανώνει το Ινστιτούτο Νεοελληνικών Ερευνών του Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών (ΙΝΕ/ΕΙΕ) στην Ερμούπολη της Σύρου.

Το σεμινάριο θα διεξαχθεί στην Αίθουσα «Παρθενών» του Πανεπιστημίου Αιγαίου (κτίριο παλιού 1ου Γυμνασίου Σύρου).

Δείτε το Πρόγραμμα του Σεμιναρίου

Οι θεματικές ενότητες έχουν τους ακόλουθους τίτλους:
1) Έρευνα, Καινοτομία και Ανάπτυξη στην Ελλάδα: Αναγκαιότητα ή Πολυτέλεια?

2) Innovative Entrepreneurship: Promising New Ventures (in English)

3) “Έξυπνες” Πόλεις (Smart Cities)

4) «Υπάρχει και ποιος ρόλος για το κράτος στην προώθηση της τεχνολογικής και επιχειρηματικής ανάπτυξης; H διεθνής και ελληνική εμπειρία» – Συζήτηση με αφορμή την ελληνική έκδοση του βιβλίου της Mariana Mazzucato «Το Επιχειρηματικό Κράτος» από τις Εκδόσεις Κριτική

5) Συμπεράσματα Σεμιναρίου: Γενική ΣυζήτησηΠηγή: infostrag.gr

Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons