ΕΚΘΕΣΗ: Άνθρωποι | 12η Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας

Η Λέσχη Φωτογραφίας - Κινηματογράφου Σύρου παρουσιάζει την 12η Ομαδική Έκθεση Φωτογραφίας των μελών της με θέμα "Άνθρωποι".

Η έκθεση θα πραγματοποιηθεί στον εξωτερικό χώρο του παλαιού Εργοστασίου Κορνηλάκη, Γυάλινο κτίριο (απέναντι από το Αθλητικό Κέντρο του Δήμου Σύρου Ερμούπολης) και θα διαρκέσει από 17 Ιουλίου έως 2 Αυγούστου 2015.


Εγκαίνια:
Παρασκευή 17 Ιουλίου 2015 | ώρα 20.00.


Ώρες λειτουργίας:
18.30 - 22.30
ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ:

Σάββατο 18 Ιουλίου
21:00 - 23:30 | Προβολή ταινίας "Brazil"
Παρουσίαση: Πηνελόπη Τριαντου
Συζήτηση - Φιλοσοφική προσέγγιση της ταινίας

Η περιπλάνηση ενός υπαλλήλου του Υπουργείου Πληροφοριών σ' ένα εφιαλτικό γραφειοκρατικό μέλλον, στην προσπάθειά του να ξεφύγει από την ανιαρή του ζωή.

Σκηνοθεσία: Terry Gilliam
Σενάριο: Terry Gilliam, Tom Stoppard και Charles McKeown
Πρωταγωνιστές: Τζόναθαν Πράις, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Kim Greist, Κάθριν Χέλμοντ, Ιαν Χολμ,
Μπομπ Χόσκινς, Michael Palin, Jim Broadbent, Ίαν Ρίτσαρντστον, Peter Vaughan,
Μουσική: Michael Kamen
Παραγωγή: 1985


Κυριακή 19 Ιουλίου
21:15 - 23:20 | Προβολή ταινίας "Twelve Monkeys" 
Παρουσίαση: Πηνελόπη Τριαντου
Συζήτηση - Φιλοσοφική προσέγγιση της ταινίας

Βρισκόμαστε στο 2035 και ο ανθρώπινος πληθυσμός έχει σχεδόν εξαφανιστεί από έναν θανατηφόρο ιό που εμφανίστηκε το 1996 σκοτώνοντας 5 δισεκατομμύρια άτομα. Οι επιζώντες ζουν στο υπέδαφος σαν έντομα, ψάχνοντας τον τρόπο να μπορέσουν να ξαναβγούν στην μολυσμένη επιφάνεια. Η λύση είναι τα ταξίδια στο χρόνο: Κρατούμενοι-πειραματόζωα στέλνονται στο παρελθόν με σκοπό να μαζέψουν πληροφορίες για το ξέσπασμα της επιδημίας αλλά η μοίρα τους είναι άγνωστη. Ο James Cole κρατούμενος που βασανίζεται από ένα περίεργο όνειρο/μνήμη της παιδικής του ηλικίας, επιλέγεται για να ταξιδέψει στο 1996 αλλά κατά λάθος καταλήγει στο 1990 όπου φυσικά, αντιμετωπίζεται ως ψυχοπαθής και οδηγείται στο φρενοκομείο. Εκεί θα γνωρίσει τα άτομα που πιθανόν να αλλάξουν το μέλλον του κόσμου. Την ψυχίατρο Kathryn και τον θεότρελο Jeffrey Goines.

Σκηνοθεσία: Terry Gilliam
Παίζουν: Bruce Willis, David Morse, Christopher Plummer, Joey Perillo, Brad Pitt, Matt Ross
Διάρκεια: 129 λεπτά
Παραγωγή: Universal Pictures, 1995

Τετάρτη 22 Ιουλίου
20:00 | Παρουσίαση «Η Ιστορία της φωτογραφίας»
Εισηγήτρια: Παριώτη Αγγελική


Σάββατο 25 Ιουλίου
20:00 | Παρουσίαση Μυθιστορήματα «Μοιρολα3»
Ο συγγραφέας Βαγγέλης Ραπτόπουλος θα συνομιλήσει με την αναγνώστρια Μιρέλλα Λεγάκη.
Θα ακολουθήσει κέρασμα

Aπόσπασμα από το βιβλίο
Ιδίως όταν το γράφω με κεφαλαία, πολύ μ’ αρέσει τ’ όνομά μου. Φαντάζομαι ότι υπάρχει ένας καθρέφτης στη μέση ακριβώς, που διπλασιάζει το λάμδα. Μ’ αρέσει και που έμαθα να γράφω, έστω και τόσο αργά: στα είκοσί μου. Χάρη στον δάσκαλο, αλλά προπαντός χάρη στο πείσμα μου, που πιθανότατα είναι το πιο χαρακτηριστικό γνώρισμά μου. Είμαι η κόρη του βασιλιά Επιπόλαιου, όπως τον έλεγαν τις τελευταίες μέρες της βασιλείας του, η πριγκίπισσα Έλλη. Κι αυτή είναι η ιστορία η δική μου και του τόπου μου, της Μοιρολατρίας. Ή μάλλον τα σημεία όπου οι δύο χωριστές ιστορίες τέμνονται. Ο δε λόγος που γράφω την κοινή αυτή ιστορία τώρα, μετά από δεκατρία ολόκληρα χρόνια, είναι επειδή ίσως ήρθε η στιγμή να διασταυρωθούν οι τροχιές τους για μία ακόμη φορά. Αν όχι τώρα, στο άμεσο μέλλον. Μέλλον. Άλλη μια λέξη με τον καθρέφτη που διπλασιάζει το λάμδα στη μέση της. Η γλώσσα είναι πατρίδα. [Πηγή]Πέμπτη 30 Ιουλίου
21:00 Προβολή Ντοκιμαντέρ «Ηθοποιοί ημερολόγιο σπουδής»
Ένα ντοκιμαντέρ για την εμπειρία της εκπαίδευσης του ηθοποιού.
Θα ακολουθήσει κέρασμα και συζήτηση με τον σκηνοθέτη Δημήτρη Κουτσιαμπασάκο

Το 2010, μια ανομοιογενής ομάδα από νέα παιδιά δίνει εξετάσεις: κοινός τόπος μεταξύ τους, η επιθυμία να γίνουν ηθοποιοί. Για τα επόμενα τρία χρόνια, ο Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος τους παρακολουθεί, τους βλέπει και τους ακούει, να δοκιμάζονται, να δοκιμάζουν, να επιμένουν, ν' αλλάζουν γνώμη, να αγωνίζονται, ν' ανησυχούν και να καμαρώνουν.

Σκηνοθεσία: Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος
Σενάριο:Δημήτρης Κουτσιαμπασάκος – Γλυκερία Πατραμάνη
Μοντάζ: Γιώργος Σαβόγλου
Διεύθυνση Φωτογραφίας: Χάρης Φάρρος
Μουσική: Βαγγέλης Φάμπας
Ηχητική επεξεργασία – Μίξη ήχου: Ηλίας Φλάμμος
Παραγωγή: KinoLab
Διάρκεια: 61 λεπτά

Tags: , , , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons