11ο Διεθνές Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Κυκλάδων

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κλασικής Μουσικής Κυκλάδων επιστρέφει κοντά στο καλοκαιρινό κοινό του, στην Ερμούπολη Σύρου, φέρνοντας μαζί του την ελπίδα της αναγέννησης και του χαρμόσυνου μηνύματος του θριάμβου στην επίτευξη ενός ανώτερου στόχου.

Το φεστιβάλ, που αποτελεί πλέον θεσμό με διεθνή εμβέλεια, παρουσιάζει για δεύτερη φορά στην ιστορία του, μια απο τις σπουδαιότερες Ορχήστρες δωματίου της Σκανδιναβίας, την Σουηδική Musica Vitae υπό τη διεύθυνση του διεθνώς διακεκριμένου μαέστρου Tiberiu Soare, ανήμερα της εορτής της Παναγίας, στις 15 Αυγούστου. Πρόκειται για μια συναυλία με τίτλο: «Μύθοι και Πάθη», με άριες και συμφωνίες των Gluck και Mozart, σε σύμπραξη με την υψίφωνο και πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Βασιλική Καραγιάννη και τον γνωστό κόντρα τενόρο Νίκο Σπανάτη.

Την επομένη, στις 16 Αυγούστου, η Musica Vitae θα παρουσιάσει αριστουργηματικά έργα μουσικής δωματίου των Tchaikovsky, Sibelius, Grieg, Larsson και Atterberg, υπό την διεύθυνση της εξάρχουσας βιολονίστα της Ορχήστρας, Dorota Siuda. Την Ορχήστρα πλαισιώνουν ακόμα, μουσικά καταξιωμένοι σολίστ, Μαρία Σιφναίου και ο Dimitri Safarian, όμποε, ο Alex Callko, φαγκότo και οι Νίκος Μήτρου και Δημήτρης Κωστής, κόρνο.


Καλλιτεχνικός Διευθυντής:
Γιάννος Μαργαζιώτης

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται με την ευγενική χορηγία του Δήμου Σύρου - Ερμούπολης και της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Διοργάνωση και Παραγωγή: 
ΔΙΚΤΥΟ ΚΛΑΣΣΙΚΗΣ ΜΟΥΣΙΚΗΣ
www.festivalcyclades.com
www.facebook.com/festivalcyclades

Οργάνωση παραγωγής και γραφείο τύπου: 
specs 'n' arts www.specsnarts.gr

Τιμές εισιτηρίων: 12 και 8 ευρώ
Προπώληση από το θέατρο "Απόλλων" (2281085192) και
από την ιστοσελίδα: www.ticketservices.gr


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

Σάββατο 15 Αυγούστου, 21:00
Μύθοι και Πάθη
Η υψίφωνος και πρωταγωνίστρια της Εθνικής Λυρικής Σκηνής Βασιλική Καραγιάννη και ο γνωστός κόντρα τενόρος Νίκος Σπανάτης συμπράττουν με μια απο τις σπουδαιότερες Ορχήστρες δωματίου της Σκανδιναβίας, την Σουηδική Musica Vitae υπό τη διεύθυνση του διεθνώς διακεκριμένου μαέστρου Tiberiu Soare, σε έργα Gluck και Mozart.


Κυριακή 16 Αυγούστου, 21:00
Διαμάντια της μουσικής δωματίου
Ορχήστρα Musica Vitae από τη Σουηδία
Dorota Siuda, εξάρχων
Tags: , , ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons