ΕΚΘΕΣΗ: Wabi sabi – Μια προσέγγιση στο εφήμερο | Αγγελική Καστρινέλλη & Τάνια Πασχάλη

Η έκθεση φωτογραφίας της Αγγελικής Καστρινέλλη και της Τάνιας Πασχάλη θα φιλοξενηθεί στην αίθουσα "Πιάτσα" (Πνευματικό Κέντρο) στην Άνω Σύρο και θα διαρκέσει από 1 έως 19 Ιουλίου 2015, υπό την επιμέλεια της κας Μαρίζας Δαλεζίου, Ιστορικού Τέχνης.

Εγκαίνια: Τετάρτη 1 Ιουλίου 2015 | 20.30

Ώρες λειτουργίας: 
19:00 - 22:30









ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ:

Η Αγγελική και η Τάνια, εμπνευσμένες από το κεντρικό μοτίβο του wabi sabi: nothing lasts, nothing is finished, nothing is perfect, αναπτύσσουν ένα φωτογραφικό διάλογο πάνω στην ομορφιά της ατέλειας και της παροδικότητας...

Το εφήμερο της ύπαρξης και το αέναο του ταξιδιού μας στον κόσμο είναι συχνά η ουσία που βρίσκεται πίσω από την καλλιτεχνική έκφραση.

Γι αυτό το δίδυμο θελήσαμε να μιλήσουμε κι εμείς σ΄αυτόν τον φωτογραφικό διάλογο καθώς η φωτογραφική πράξη προσιδιάζει με ένα δικό της ξεχωριστό τρόπο στην αίσθηση του εφήμερου.

Τα φωτογραφικά καρέ έχουν την διάρκεια της στιγμής. Μέσα σε αυτήν γεννιούνται, μέσα σε αυτήν κάνουν τον κύκλο τους, μέσα σε αυτήν πεθαίνουν.

Με αυτόν τον τρόπο μας εξοικειώνουν κάπως με την παροδικότητα και το θάνατο, αν βέβαια μπορεί να δεχθεί κανείς ότι η οικειότητα μπορεί ποτέ να είναι συμβατή με την ανυπαρξία!
Tags: ,

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons