ΕΚΘΕΣΗ: Τετράδια και φωτογραφίες μαθητών από τον 19ο αιώνα | Συλλογή του Mάνου Ελευθερίου

Η έκθεση "Συλλογή του Mάνου Ελευθερίου - Τετράδια και φωτογραφίες μαθητών από τον 19ο αιώνα" θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του πρώην Ταμείου Άνω Σύρου από 15 Ιουλίου - 15 Σεπτεμβρίου 2015.

Εγκαίνια:
Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015 | 20:00

Ώρες Λειτουργίας:
19:00-22:30


Η έκθεση θα συνεχιστεί έως 18/10/2015 (βλ. ΕΔΩ):
Ημέρες και Ώρες λειτουργίας:
Δευτέρα – Παρασκευή: 10:00 π.μ. – 13:00 μ.μ.
Πρόκειται για μια ενότητα της Συλλογής του ποιητή Μάνου Ελευθερίου που περιλαμβάνει χειρόγραφες σημειώσεις, ασκήσεις μαθητών, μαθητολόγια, ενδεικτικά, τετράδια καλλιγραφίας κυρίως δημοτικών σχολείων καθώς και φωτογραφικό αναμνηστικό υλικό από διάφορα μέρη της Ελλάδας (Κυκλάδες, Ήπειρος, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησος, Κρήτη, Αττική κλπ.), αλλά και από τα σχολεία των ελληνικών κοινοτήτων της αλλοδαπής. Ένας κόσμος που ξεδιπλώνεται απέναντι και παράλληλα με το επίσημο σχολικό εγχειρίδιο.

Ο ποιητής Μάνος Ελευθερίου παρουσιάζει στη γενέτειρά του μία ενότητα της προσωπικής του Συλλογής με τίτλο «Τετράδια και φωτογραφίες μαθητών από τον 19ο αιώνα». Η σπάνια αυτή Συλλογή περιλαμβάνει χειρόγραφες σημειώσεις, ασκήσεις μαθητών, μαθητολόγια, ενδεικτικά, τετράδια καλλιγραφίας κυρίως δημοτικών σχολείων καθώς και φωτογραφικό αναμνηστικό υλικό από διάφορα μέρη της Ελλάδας (Κυκλάδες, Ήπειρος, Μυτιλήνη, Θεσσαλονίκη, Πελοπόννησος, Κρήτη, Αττική κλπ.), αλλά και από τα σχολεία των ελληνικών κοινοτήτων στην Κωνσταντινούπολη, Σμύρνη, Πέργαμο, Καππαδοκία, Αλεξάνδρεια, Πορτ Σάιδ. Ένας κόσμος που ξεδιπλώνεται απέναντι και παράλληλα με το επίσημο σχολικό εγχειρίδιο.


Γενική επιμέλεια της κας Μαρίζας Δαλεζίου, Ιστορικού τέχνης και Καλλιτεχνική επιμέλεια της κας Κατερίνας Δρακάκη.
Tags:

Syros Agenda - Οδηγός ψυχαγωγίας για τη Σύρο

Το Syros Agenda δε φέρει καμία ευθύνη για πιθανή τροποποίηση του προγράμματος. Αν σας άρεσε αυτό που διαβάσατε, διαδώστε το. Ευχαριστούμε! Bookmark and Share Print Friendly and PDF Print Print Friendly and PDF PDF Άδεια Creative Commons

Σχετικά με τα σχόλια

Το syrosagenda.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.